♥ Tällä hetkellä 17 151 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Amarone

(28)

The Amarone laskee - vieressä Barolo ja Brunello di Montalcino - yksi Italian kolmesta tunnetuimmasta ja suurimmasta DOCG-punaviineistä. Se puristetaan kuivatuista rypäleistä, mikä johtaa viinin ainesosien korkeaan pitoisuuteen ja erittäin voimakkaisiin  aromiyhdistelmiin. Sen erittäin monitahoisen rakenteen ansiosta Amarone-punaviini soveltuu erinomaisesti kypsytettäväksi ja varastoitavaksi. 

Monet viiniasiantuntijat pitävät Amarone   epätavallisimpana huippuviininä Italiassa. Se on peräisin Italian viinialueelta  Valpolicella Classico , joka sijaitsee Venetossa , ja se on kuiva versio makeasta Recioto - toisesta DOCG-viinistä , joka valmistetaan myös kuivatuista rypäleistä. Kahden punaviinin valmistukseen käytetään eri rypälelajikkeiden rypäleitä, erityisesti viiniköynnöksiä Corvina, Corvinone Veronese, Molinara ja  Rondinella.

Mehr erfahren zu Amarone
Filter schließen
von bis
Erittäin palkittu  
Pikakuljetus mahdollista  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Pietro dal Cero Amarone della Valpolicella DOCG 2016 - Cà dei Frati
Pietro dal Cero Amarone della Valpolicella DOCG 2016 - Cà dei Frati
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Corte Pitora Amarone della Valpolicella DOCG 2019 - Bennati
Corte Pitora Amarone della Valpolicella DOCG 2019 - Bennati
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
-
Le Origini Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG 2017 - Bolla
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
-
Terre di Cariano Amarone della Valpolicella Classico DOC 2015 - Cecilia Beretta
Punaviini puolikuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG 2016 - Tedeschi
Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG 2016 - Tedeschi
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
vegaani vegaani
Vaio Armaron Amarone delle Valpolicella Classico DOC 2015 - Serego Alighieri
Vaio Armaron Amarone delle Valpolicella Classico DOC 2015 - Serego Alighieri
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Corte Brá Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG - Sartori di Verona Corte Brá Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG - Sartori di Verona
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Proemio Amarone di Valpolicella Classico DOCG 2015 - Santi
Proemio Amarone di Valpolicella Classico DOCG 2015 - Santi
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT)
TIPP!
Marne 180 Amarone della Valpolicella DOCG - Tedeschi Marne 180 Amarone della Valpolicella DOCG - Tedeschi
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Amarone Fracastoro DOC 2011 - Villabella
Amarone Fracastoro DOC 2011 - Villabella
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT)
-
Riserva di Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOC 2016 - Masi Agricola
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
-
Amarone della Valpolicella Classico DOC 2017 - Bolla
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva 1,5 l Magnum 2015 - Tedeschi
Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva 1,5 l Magnum 2015 - Tedeschi
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Amarone della Valpolicella DOCG 2015 - Costa Arènte
Amarone della Valpolicella DOCG 2015 - Costa Arènte
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Amarone della Valpolicella 1,5 l Magnum DOCG 2017 - Zenato
Amarone della Valpolicella 1,5 l Magnum DOCG 2017 - Zenato
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Amarone della Valpolicella DOCG 3,0 l Jeroboam - Zenato
Amarone della Valpolicella DOCG 3,0 l Jeroboam - Zenato
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
-
Torre d' Orti Amarone della Valpolicella DOC 2019 - Azienda Agricola Cavalchina
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT)
Amarone della Valpolicella DOCG 2018 - Antiche Terre
Amarone della Valpolicella DOCG 2018 - Antiche Terre
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Cesari
Amarone della Valpolicella Classico DOCG - Cesari
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOC - Masi Agricola
Costasera Amarone della Valpolicella Classico DOC - Masi Agricola
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Campo Leon Amarone della Valpolicella DOCG - Latium Morini Campo Leon Amarone della Valpolicella DOCG - Latium Morini
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
Acinatico Amarone Classico 2019 - Stefano Accordini
Acinatico Amarone Classico 2019 - Stefano Accordini
Punaviini kuiva Italia Venetien (IT) Amarone della Valpolicella DOCG (IT)
1 von 2

Mitä italialaisten viinien DOCG-status tarkoittaa?

DOCG on lyhenne sanoista Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Italian valtio valvoo ja takaa DOCG-viineille alkuperän. Laadultaan ne ovat DOC-viinejä (Denominazione di Origine Controllata - valvotusta viljelystä peräisin oleva viini) parempia, ja näin ollen ne kuuluvat Italian viinialan premium-segmenttiin. DOCG-viinejä on pullotettava niiden tuotantoalueella; säiliökuljetus ennen pullotusta on nimenomaisesti kielletty. DOGC-status on merkitty vastaavilla banderoleilla.
Tällä hetkellä 70 viiniä katsotaan Italiassa DOGC-tuotteiksi. Veneton viinialueella Amaronen ja kolmen Recioto-muunnoksen lisäksi yhdeksällä muulla viinillä on tämä asema.

Amaronen synty - virhe Recioton tuotannossa

Amaronen valmistus alkaa rypäleiden kuivaamisella - niin sanottu appassimento kestää jopa 120 päivää. Alun perin sitä käytettiin vain erityisen hyvinä vuosina Recioton valmistukseen - Valpolicellan alueen äärimmäiseen viiniherkkuun. Korkean alkoholipitoisuuden omaavassa Reciotossa on portviinin kaltainen hedelmäinen ja ihastuttava tuoksu - mutta toisin kuin portviiniin, Reciotoon ei lisätä sokeria makeuden säilyttämiseksi ja käymisprosessin pysäyttämiseksi. Se saa makeutensa rypäleiden kuivauksesta johtuvasta suuresta sokeripitoisuudesta. Amarone syntyi alun perin Recioton tuotannossa tapahtuneesta virheestä. Ensimmäisen kerran se mainittiin toimitusluettelossa vuonna 1938, ja vanhin tynnyriksi ilmoitettu Amarone-tynnyri on vuodelta 1940. Ensimmäiset Amarone-pullotukset tehtiin vuodesta 1953 alkaen.

Amaronen markkinointi - ensimmäinen Kanadassa

1930-luvulla Valpolicella Classicon suurimmassa viininviljelijöiden osuuskunnassa käymisprosessi aloitettiin uudelleen Recioto-tynnyrissä - näin viinin sokeripitoisuus väheni muutamaan grammaan jäännössokeria. Vaikka viininviljelijöillä oli jo kokemusta tällaisista tapauksista, ei-toivottu käyminen pilasi yleensä vain pieniä määriä viiniä. Tällä kertaa vahinko kohdistui kuitenkin useiden tuhansien litrojen tynnyriin, ja makean Recioton sijasta oli tuotettu erittäin raskasta, lähes kuivaa punaviiniä, jonka alkoholipitoisuus oli 15-16 prosenttia. Termi Recioto amaro - karvas makea viini - oli jo yleistynyt pilaantuneesta Reciotosta. Uusi italialainen punaviini sai siis nimen Amarone, ja sitä olisi myös markkinoitava mahdollisuuksien mukaan. Valpolicellan viininviljelijät löysivät vihdoin markkinat tuotteelleen Kanadassa, jossa sen kysyntä oli alusta alkaen suurta, erityisesti suuren italialaisen pakolaisyhteisön keskuudessa.

Pehmeämmät ja tasapainoisemmat Amaronit - muunnetun tuotantoprosessin ansiosta

Monilla viinintuntijoilla on myös vaikeuksia Amaronen kanssa, ainakin aluksi. Tämä viini on raskas ja muhkea, tanniinipitoinen ja jälkimaussa samanaikaisesti makea ja kitkerä. Käymisen jälkeen amaroneita kypsytetään tammitynnyreissä vähintään kaksi, mutta usein jopa kuusi vuotta. Pullossa niitä voidaan säilyttää vuosikymmeniä. Hyvässä Amaronessa on kermainen rakenne ja monitahoiset aromit, joissa korostuvat hedelmä-, mauste-, tupakka- ja suklaasävyt. Huonompilaatuiset viinit ovat sen sijaan voimakkaasti tanniinisia ja alkoholipitoista.

Erityisesti Amaronen tuottajien nuori sukupolvi on nyt päättänyt muuttaa tuotantoprosessia: Marjat seisovat jonkin aikaa omassa mehussaan ennen kuin alkoholikäyminen alkaa, ja niiden aromit uutetaan varovasti ja huolellisesti. Käymisprosessin aikana tapahtuvista voimakkaammista mäsän fyysisistä liikkeistä luovutaan, ja viini kypsytetään slovenialaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä, joista ei juuri erotu vaniljan aromia ja jotka vetävät jopa 5 000 litraa. Tällä tavoin valmistetuissa amaronissa on enemmän hedelmäisyyttä ja hienompi tanniinirakenne. Vaikka ne ovat myös monitahoisia ja mausteisia, ne vaikuttavat pehmeämmiltä, täyteläisemmiltä ja tasapainoisemmilta kuin perinteisesti tuotettu Amarone.

Asiat, jotka on hyvä tietää Amarone
Amarone - mitä se on?
Amarone on kuiva punaviini, joka on valmistettu kuivatuista rypäleistä, minkä ansiosta se muodostaa tiiviitä ainesosia ja aromeja. Amarone on peräisin Italian Valpolicella Classicon viinialueelta Venetsian läheltä, ja sitä valmistetaan yksinomaan Corvina-, Molinara-, Rondinella- ja Corvino Veronese -rypäleistä Amarone della Valpolicella -viineille on ominaista ennen kaikkea niiden runsas ja syvän tumma runko. Maussa on selvästi havaittavissa kuivattujen hedelmien sekä mustien kirsikoiden, karhunvatukoiden ja mulperinmarjojen aromit. Välimeren läheisyys antaa Amaronelle vivahteen Välimeren yrttejä Voimakkaan aromin ja ainesosien pitoisuuden salaisuus on Appassimento -prosessissa. Ensiluokkaiset viinirypäleet asetetaan olki- tai puuristikoiden päälle hyvin ilmastoituihin ullakkoihin ja kuivataan 2-4 kuukautta. Tällöin rypäleet menettävät vettä, mutta lisäävät hedelmän omaa sokeria ja uuteaineita. Jotta rypäleet eivät pääse mätänemään, niitä käännetään ja lajitellaan huolellisesti, kunnes ne ovat lähes sultanoita. Samaa prosessia käytetään Recioto-makean viinin valmistuksessa, jossa jalohomeen botrytis on pääroolissa. Amaronea sen sijaan on suojeltava siltä, ja tämä pyrkimys näkyy selvästi hinnassa Parhaiden rypäleiden valinnan lisäksi, mikä jo itsessään vaatii paljon työtä, appassimento vaatii monta tuntia työtä ja huolenpitoa. Viininviljelijät maksavat hyvin myös tästä työstä, joka ulottuu viinitarhasta vintille ja parvesta valmiiseen ja kypsytettyyn viiniin. Amarone-viinin kysyntä tekee loput, joten Valpolicellan viinitarhojen viiniä ei yleensä saa alle 20 eurolla. Amaronen hinta sen sijaan on auki huipulla Amarone on peräisin Veneton alueella sijaitsevalta Valpolicella Classico -viinialueelta. Rypäleet ovat siis peräisin yksinomaan paikallisten yhteisöjen, esimerkiksi Negrarin, Fumanen, Dolcèn, Lavagnon ja Maranon, viinitarhoilta Voimakas Amarone sopii yhtä voimakkaiden ruokien, kuten punaisen lihan, riistan ja pitkään kypsytettyjen juustojen, kuten parmesaanin, pecorino ja gorgonzolan kanssa. Siitä tulee runsas patapaistin, pippurikastikkeella maustetun pihvin ja kikherneillä höystetyn lammaspadan kanssa. Amarone on myös tervetullut seuralainen runsaan aterian päätteeksi Pecorino, parmesaani ja Gorgonzola - kaikki pitkään kypsytetyt juustot sopivat hyvin Amaronen kanssa.
Miltä Amarone maistuu?
Bordeaux'n lasi on sipulimainen ja tilava, ja se avaa Amaronen kaikki aromit täydellisesti.
Miten Amarone valmistetaan?
Hyvällä Amarone della Valpolicella -viinillä on hyvä säilyvyysaika, ja se säilyy helposti jopa 20 vuotta tai pidempäänkin pimeässä, lämpötilaa kestävässä ja viileässä paikassa Avattu Amarone-pullo voi säilyä jopa 5 päivää, täyttöasteesta riippuen. Laita suljettu pullo jääkaappiin.
Miksi Amarone on niin kallista?
Mistä Amarone tulee?
Mitkä ruoat sopivat hyvin Amaronen kanssa?
Mikä juusto sopii hyvin Amaronen kanssa?
Mikä lasi Amaronelle?
Kuinka kauan voit säilyttää Amaronea?
NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN