🍷 M. Chapoutierin Vacqueyras AOP hurmaa samettisen eleganssinsa ansiosta ja kypsyi 12 kuukautta hienoissa tammitynnyreissä
🍽️ Täydellinen herkullisen vihannes-couscousin ja naudanlihapullien kanssa tämä punaviini paljastaa todellisen hienoutensa
🌍 Rypäleet tulevat maalauksellisesta Rhône-laaksosta, jossa Grenache ja Mourvèdre kasvavat mineraalirikkailla mailla
pakkaus!
Lisätietoja Vacqueyras AOP - M. Chapoutier
M. Chapoutierin Vacqueyras tuo lasiin ensiluokkaista punaviiniä. Se tarjoaa ihanan tiheän, purppuranvärisen värin. Kun lasia pyöritetään, tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, mikä näkyy lasin reunalla voimakkaina kirkon ikkunoina. Lasissa M. Chapoutierin punaviini tarjoaa aromeja mulberrysta, mustikoista, mustista viinimarjoista ja karhunvatukoista, joita täydentävät bukin savu, ruisleipä ja takkapuu. Tämä kuiva punaviini M. Chapoutierilta on täydellinen viininystäville, jotka nauttivat viininsä mieluiten kuivana. Vacqueyras on lähellä tätä, sillä se on valmistettu vain 0,2 grammaa jäjellä olevaa sokeria. Suussa tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan silkkinen. Tasapainoisen hedelmäisen hapokkuuden myötä Vacqueyras hemmottelee pehmeällä suuntuntumalla, unohtamatta mehukasta elinvoimaa. Tämä nuorekas punaviini Rhônelaaksosta, tarkemmin sanottuna Côtes-du-Rhônesta, hurmaa lopulta merkittävällä jälkimaullaan. Jälkimakuun liittyy myös mineraalisia vivahteita, joita hallitsevat savi- ja kalkkikivilajit.
M. Chapoutierin Vacqueyrasin vinifikaatio
Vahvan Vacqueyrasin perustana Rhône-laaksosta ovat Grenache- ja Mourvèdre-rypäleet. Rhône-laaksossa köynnökset, jotka tuottavat nämä viinirypäleet, kasvavat savi-, kalkkikivi-, liuskekivi- ja sora-mailla. Ehdottomasti Vacqueyrasia määrittelee kuitenkin muutkin asiat kuin vain Côtes-du-Rhône -maaperä. Tätä ranskalaista voidaan aivan kirjaimellisesti kutsua Vanhan maailman viiniksi, joka esittäytyy äärimmäisen vaikuttavasti. Tämän Grenache- ja Mourvèdre-viinin sadon kypsymisvaihetta vaikuttaa osaltaan viljelyalueen ilmasto, jota ei voi kiistää. Rhône-laaksossa rypäleet kypsyvät lämpimässä ilmastossa, mikä näkyy erityisesti hyvin kypsissä rypäleissä ja melko korkeassa mehun painossa. Tämä punaviini Ranskasta korjataan optimaalisessa kypsymisvaiheessa ainoastaan käsin. Korjuun jälkeen viinirypäleet kuljetetaan nopeasti viinikellariin. Tässä ne lajitellaan ja käsitellään varovasti. Tämän jälkeen tapahtuu käymisprosessi betonissa ja suurissa puutynnyreissä kontrolloiduissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä Vacqueyras kypsyy vielä 12 kuukautta tammitynnyreissä.
Ruokasuositus M. Chapoutier Vacqueyrasille
Kokkaa tämä ranskalainen punaviini optimaalisesti 15 - 18 °C:ssa ja nauti sitä vihannes-kuskussin, naudanlihapullien, vasikanfileepalan papujen ja tomaattien kanssa tai punaviinissä haudutetun kanan seurana.
- Lisää tuotteita osoitteesta M. Chapoutier