- Tämä lajikepuhdas valkoviini sopii täydellisesti rucola-penneille tai mausteiselle curry-lampaalle
- Käyminen ruostumattomassa teräksessä tekee tästä valkoviinistä erityisen aromikasta
- Hyvin tasapainoinen valkoviini, erinomaisesti elegantiksi parvekkeelle (terassille käy myös!) tai helluntai-viiniksi
pakkaus!
Lisätietoja Sancerre Blanc - Pascal Jolivet
Lasissa Sancerre Blanc, joka on Pascal Jolivetin käsialaa, näyttäytyy upeasti kimaltavana vaaleankeltaisena. Viinilasia ravistellessa tämä valkoviini erottuu ihanalla keveydellään, joka saa sen tanssimaan lasissa eloisasti. Kaadettaessa valkoviinilasiin tämä vanhan maailman valkoviini paljastaa ihastuttavia aromeja sitruunaruohoista, päärynästä, pomelosta ja pinkistä greipistä, täydentäen niitä garriquella, vihreällä paprikalla ja katajalla.
Tämä Pascal Jolivetin kuiva valkoviini on juuri oikea valinta viinien ystäville, jotka nauttivat mieluiten täysin kuivan viinin. Sancerre Blanc on lähellä tätä, sillä se on valmistettu vain 1,9 grammaa jääsokeria sisältävistä rypäleistä. Kohtalaisen hedelmähapon ansiosta Sancerre Blanc hellii pehmeällä suutuntumalla, kuitenkaan hukkaamatta mehukasta eloa. Tämän nuorekkaan valkoviinin finaali Val de Loiren viinialueelta, tarkemmin sanottuna Sancerresta, hurmaa lopuksi hyvällä jälkimaulla. Jälkimakuun liittyvät lisäksi mineraaliset vivahteet kalkkikiven ja silikaattikivien hallitsemilta alueilta.
Pascal Jolivet Sancerre Blancin vinifikaatio
Elegantti Sancerre Blanc Val de Loiren alueelta perustuu Sauvignon Blanc -rypäleisiin. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Val de Loiren alueella. Köynnökset ulottavat juurensa syvälle kalkkikivistä, silikaattikivistä ja merenneistä koostuviin maihin. Sancerre Blanc on vanhan maailman viini parhaimmillaan, sillä tämä ranskalainen viini säteilee poikkeuksellista eurooppalaista viehätystä, joka selvästi korostaa vanhan maailman viinien menestystä. Kun täydellinen fysiologinen kypsyys on varmistettu, rypäleet Sancerre Blanccia varten kerätään täysin käsin ilman karkeita ja vähän valikoivia sadonkorjaajia. Viinin sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti kellariin. Siellä ne lajitellaan ja käsitellään huolellisesti. Seuraavaksi tapahtuu käyminen ruostumattomassa terästankissa kontrolloiduissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen seuraa muutaman kuukauden kypsytys hienojakoisilla hiivoilla, ennen kuin viini viimein pullotetaan.
Ruokasuositus Pascal Jolivetin Sancerre Blancille
Koe tämä valkoviini Ranskasta parhaiten hyvin viilennettynä 8 - 10 °C:ssa lisäviinina rucola-penneille, hedelmäiselle endiivisalaatille tai kaalikääryleille.
- Lisää tuotteita osoitteesta Pascal Jolivet