🍷 Merum Prioratin Destí DOP hurmaa voimakkaalla aromillaan ja elegantilla kypsytyksellään ranskalaisissa tammitynnöreissä
🍽️ Nauttikaa tätä voimakasta punaista viiniä vasikkafileen tai paistetun vasikkamaksan kanssa unohtumatonta makuelämystä varten
🌄 Valmistettu huolellisesti valikoiduista Carignan-, Garnacha- ja Syrah-rypäleistä Katalonian ainutlaatuisilta liuskekivimailta
pakkaus!
Lisätietoja Destí DOP - Merum Priorati
Katalonian viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Destí paljastuu lasissa tiheän violetinpunaisena. Tämä Merum Priorati -punaviini paljastaa tuoksussa kaikenlaisia karhunvatukoita. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, kypsytys suurissa puutynnyreissä tuo tuoksuun lisää aromeja, kuten metsänpohjaa, paahdettua puuta ja vaniljaa.
Tämä Merum Prioratin punaviini sopii erinomaisesti viinin ystäville, jotka pitävät viinistään kuivana. Destí tulee hyvin lähelle tätä, sillä se on viiniytetty vain 0,7 grammalla jäännössokeria. Maultaan tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman sulava rakenne. Elinvoimaisen hedelmähapokkuutensa ansiosta Destí on suussa ihanan raikas ja eloisa. Tämän Katalonian viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Priorat DOQ:sta, peräisin olevan hyvin kypsyvän punaviinin jälkimaku on valloittava ja kaunis. Jälkivaikutelmaa säestävät myös liuskekivipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Merum Prioratin Destí-viinin valmistus
Merum Prioratin ensiluokkaisen ja ihanan voimakkaan Destí-cuvéen lähtökohtana ovat Carignan-, Garnacha- ja Syrah-rypäleet. Tämän viinin rypäleitä tuottavat viiniköynnökset kasvavat Kataloniassa liuskekivimaalla. Läheisen joen lieventävän vaikutuksen ansiosta rypäleet kypsyvät hitaammin ja kehittävät enemmän aromaattista monimuotoisuutta. Tämän Merum Prioratin punaviinin tuotannossa on epätavallista se, että Priorat DOQ:n (ES) rypäleet kasvavat kiviterasseilla. Tämä perinteinen viinitarhojen järjestämistapa on valitettavasti hyvin kallis ja aikaa vievä, ja siksi sitä esiintyy harvoin. Rypäleiden sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu suurissa tammitynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistuksen jälkeen viiniä kypsytetään 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Ruokasuositus Merum Prioratin Destille
Tämä Espanjasta peräisin oleva punaviini sopii parhaiten nautittavaksi 15-18 °C:n lämpötilassa keitetyn vasikanlihan, papujen ja tomaattien kera, paahdetun vasikanmaksan, omenoiden, sipulin ja balsamiviinietikkakastikkeen kera tai kasvis-couscousin ja naudanlihapihvien kera.