- Tämä huipputason valkoviini täydentää erinomaisesti ruokia kuten kookos-lime-kalacurry tai paistettua taimenta inkivääri-päärynällä
- Sen alkuperä Moselista tekee tästä viinistä tyypillisen edustajan kylmän ilmaston viljelyalueen viineistä
- Useasti palkittu valkoviini, joka on tunnustettu kevyenä kesäviininä
pakkaus!
Lisätietoja Riesling vom roten Schiefer - Clemens Busch
Keveäjalkainen Riesling punaiselta liuskekiveltä Clemens Buschista säihkyy upean vaaleankeltaisena lasissa. Kun lasia pyöritetään, tämä valkoviini erottuu uskomattomalla loistollaan, joka saa sen sulavasti tanssimaan lasissa. Valkoviinilasiin kaadettuna tämä Saksan valkoviini tarjoaa ihastuttavan voimakkaita aromeita pinkki greippi, aprikoosi, pomelo ja mirabelle, joita täydentää auringonlämmittämä kivi ja metsämulta, joita puumaisitus tuo mukanaan.
Suussa punaisen liuskekiven Riesling Clemens Buschilta avautuu ihastuttavan kuivana, tarttuvana ja aromikkaana. Huolimatta kuivasta olemuksestaan suussa, tämä valkoviini viehättää hienolla sulavuudella ja hienosti kudotulla jäännössokerilla. Kielellä tämä keveä valkoviini erottuu uskomattoman kevyellä ja sulavalla rakenteella. Sen voimakkaan hedelmäisen happamuuden ansiosta punaisen liuskekiven Riesling tuntuu suussa ihastuttavan raikkaalta ja elävältä. Jälkimaussa tämä hyvin kypsytettävä viini Moselin viinialueelta hurmaa lopulta huomattavalla pituudella. Uudelleen ilmenevät vivahteet sitruunaruoho ja limetti. Jälkimauksi lisääntyvät mineraaliset vivahteet liuskekivestä dominoivilla mailla.
Clemens Busch punaisen liuskekiven Rieslingin valmistus
Tämä elegantti valkoviini Saksasta valmistetaan Riesling-rypäleestä. Moselilla viiniköynnökset, jotka tuottavat tämän viinin rypäleet, kasvavat liuskekivimaalla. Tämän huippuviinin rypäleet eivät kasva tasangoilla, vaan kaivautuvat jyrkillä rinteillä juurensa maahan. Jyrkkien rinteiden viljely takaa, että myös vähemmän auringonpaistetta saavissa viinialueissa, joissa kasvukaudet ovat lyhyempiä, viiniköynnökset saavat maksimaalisen määrän aurinkoa. Rypäleiden kypsymiseen vaikuttaa myös se, että Riesling-rypäleet kasvavat ennemmin viileässä ilmastossa. Tämä ilmenee muun muassa erityisen pitkissä ja tasaisissa rypäleissä sekä kohtuullisessa alkoholipitoisuudessa viinissä. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja käsitellään hellävaroen. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu suurissa puutynnyreissä hallituissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä punaisen liuskekiven Riesling kypsyy vielä muutaman kuukauden 1000 litran tammitynnyreissä.
Ruoan suositus Clemens Busch punaisen liuskekiven Rieslingille
Nauti tätä Saksan valkoviiniä parhaiten viilennettynä 8 - 10 °C hedelmäisen endiivisalaatin, lohi-fenkoliomeletin tai kvinoalla valmistetun parsasalaatin seurana.
Palkinnot Clemens Busch punaisen liuskekiven Rieslingille
Hinnoittelun ja nautinnon suhteen tämä Clemens Busch -viini voi myös ylpeillä palkinnoilla ja huipputuomioilla yli 90 pisteen rajoilla. Yksityiskohtaisesti vuodelta 2019:
- Wine Advocate Robert M. Parker - 93 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Clemens Busch