🍷 Puligny Montrachet les Levrons Blanc hurmaa elegantilla teräksellä varustetulla kypsymisellä ja vakuuttaa rapealla tekstuurilla
🍽️ Tämä raikas valkoviini sopii täydellisesti kikherne-curryyn, kaali-kääröihin ja peruna-pannulle lohen kanssa
🌍 Maineikkaalta viinialueelta Burgundista, valmistettu huolellisesti valituista Chardonnay-rypäleistä Berthelemot-viinitilalla
pakkaus!
Lisätietoja Puligny Montrachet les Levrons Blanc - Berthelemot
Puligny Montrachet les Levrons Blanc Burgundin viinialueelta tarjoaa lasissa loistavaa kultakeltaista väriä. Tuoksussa tämä Berthelemot-valkoviini paljastaa monenlaisia luumuja, varhaisia kirsikoita, mustia kirsikoita ja luumuja. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, stainless-steel kypsentäminen tuo vielä esiin täysivahvuista suklaata, vihreää paprikaa ja krokaanttia.
Berthelemot Puligny Montrachet les Levrons Blanc on oikea valinta kaikille kuivaa viiniä pitäville. Se ei kuitenkaan esiinny koskaan karuna tai törkeänä, kuten viiniltä luonnollisesti voisi odottaa. Suussa tämän tasapainoisen valkoviinin rakenne on ihanan rapsakka. Tässä Burgundin viinialueelta, tarkemmin sanottuna Côte de Beaune ja Haute Côtes de Beaune, tuotetun valkoviinin finaali vakuuttaa lopulta hyvällä jälkimaulla. Jälkimaku on myös mineraalisia vivahteita Mergelin ja kalkkikivien valtaamilta alueilta.
Berthelemot Puligny Montrachet les Levrons Blancin vinifikaatio
Tasapainoisen Puligny Montrachet les Levrons Blancin perustana Burgundissa ovat Chardonnay-rypäleet. Burgundissa viiniköynnökset, jotka tuottavat nämä viinirypäleet, kasvavat kalkkikivien ja mergelin maaperässä. Viinin korjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti puristamoon. Tässä ne lajitellaan ja hellävaraisesti rikotaan. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä olevassa säiliössä hallituissa lämpötiloissa. Vinifikaation jälkeen seuraa vielä kuukausien kypsytys hienossa hiivassa ennen kuin viini lopulta pullotetaan.
Suositus ruokapareille Berthelemot Puligny Montrachet les Levrons Blancille
Nauditaan tätä valkoviiniä Ranskasta parhaimmillaan hyvin viilennettynä 8 - 10 °C:ssä kicherherne curryn, kaalitaitosten tai peruna-lohi-paistoksen lisukkeena.
- Lisää tuotteita osoitteesta Domaine Berthelemot