♥ Tällä hetkellä 17 151 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Georgialaiset viinit - aina olemassa, nyt entistäkin parempia

(17)

Georgia on viininviljelyn kehto. Kun tämä on nyt pois tieltä, voimme keskittyä georgialaisen viinin loistavaan nykyhetkeen. Suurten investointien, nykyaikaisten viinitilojen ja Georgian aina läsnä olevien vanhojen perinteiden ansiosta valmistetaan viinejä, jotka jättävät menneisyyden taakseen. 

Mehr erfahren zu Georgialaiset viinit - aina olemassa, nyt entistäkin parempia
Filter schließen
von bis
Erittäin palkittu  
Pikakuljetus mahdollista  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Shavkapito 2019 - Château Mukhrani
Shavkapito 2019 - Château Mukhrani
Punaviini kuiva Georgia Kartlien (GE)
Réserve Royale Red 2017 - Château Mukhrani
Réserve Royale Red 2017 - Château Mukhrani
Punaviini kuiva Georgia Kartlien (GE)
Singladuras Verdejo Rueda DO - Bodegas Montecillo Singladuras Verdejo Rueda DO - Bodegas Montecillo
Valkoviini kuiva Espanja Kastilien - León (ES) Rueda DO (ES)
orgaaninen orgaaninen
Rkatsiteli 3 Qvevri Terraces White 2021 - Papari Valley
Rkatsiteli 3 Qvevri Terraces White 2021 - Papari Valley
Valkoviini kuiva Georgia Kachetien (GE)
Réserve Royale White 2015 - Château Mukhrani
Réserve Royale White 2015 - Château Mukhrani
Valkoviini kuiva Georgia Kartlien (GE)
Qvevri Red 2018 - Château Mukhrani
Qvevri Red 2018 - Château Mukhrani
Punaviini kuiva Georgia Kartlien (GE)
Tavkveri Red 2016 - Château Mukhrani
Tavkveri Red 2016 - Château Mukhrani
Punaviini kuiva Georgia Kartlien (GE)
Viñas Viejas Rosado 2018 - Marqués de Riscal
Viñas Viejas Rosado 2018 - Marqués de Riscal
Rosé-viini kuiva Espanja Kastilien - León (ES)
orgaaninen orgaaninen
Saperavi 3 Qvevri Terraces Semi Sweet 2020 - Papari Valley
Saperavi 3 Qvevri Terraces Semi Sweet 2020 - Papari Valley
Punaviini keskimakea Georgia Kachetien (GE)
orgaaninen orgaaninen
Saperavi 3 Qvevri Terraces - 2020 Papari Valley
Saperavi 3 Qvevri Terraces - 2020 Papari Valley
Punaviini kuiva Georgia Kachetien (GE)

Koska georgialainen viini on nykyäänkin kulttuurinen voimavara, ja se on viime aikoina kiinnittänyt huomiota kansainväliseen viinimaailmaan. Georgian viinit rikastuttavat jokaista viinikellaria, sillä ne ovat alkuperäisiä rypälelajikkeita, perinteistä tuotantoa ja pieniä, keskittyneitä viinitarhoja. Aina täällä pysyäkseen - georgialainen viini VINELLOssa. Malja seuraaville 7000 vuodelle.

Georgian viinit - perinne ja tunnistaminen

Georgialaisen viinin merkitys tämän pienen Kaukasuksen maan asukkaille näkyy joka käänteessä. Kirkkoja koristavat viinirypäleiden reliefit, yleisesti kunnioitettu suojeluspyhimys Nino kantaa viiniköynnösristiään, ja viini on hallitseva juoma kaikilla festivaaleilla. Viini on osa Georgian kulttuuria. Vaikka georgialaisen viinin perinteistä valmistusta kvevrin, viinin käymistä varten maahan upotettujen amforien, avulla ei enää juurikaan käytetä, pulloissa on yhä paljon luonnetta. Vanhat viiniköynnökset vanhoilla viinitarhoilla, jotka ovat syvällä kivennäismaassa, kerätään käsin ja kypsytetään joko amforassa tai kaukasian tammessa. Menneisyyden kapriisien jälkeen georgialainen viini on nousussa ja lupaa todellisia elämyksiä jokaisella pisaralla.

Nykyaikaisen Georgian viini

Neuvostoliiton viinialueena Georgia koki sellaisen kukoistuksen, joka on edelleen vertaansa vailla, vaikka viinit olivatkin laadultaan melko keskinkertaisia. Georgia koki ensimmäiset myllerryksensä viinialalla Neuvostoliiton presidentin Mihail Gorbatshovin käynnistämän alkoholin vastaisen kampanjan seurauksena. Viimeistään maan itsenäistyttyä vuonna 1991 vienti jäi seisomaan, ja vuonna 2006 seurasivat Venäjän pakotteet. Romahdusta seurasi maan perinteiden ja vahvuuksien uudelleenajattelu ja pohdinta. Uusien eurooppalaisten markkinoiden ja ulkomaisten investointien myötä Georgian viininviljelyllä menee taas hyvin, mutta se ei ole vielä saavuttanut aiempien aikojen kokoa. Neuvostoaikana viininviljelyala oli noin 128 000 hehtaaria; nykyään jäljellä on noin 60 000 hehtaaria, mutta ne tuottavat korkealaatuisia georgialaisia viinejä.

Georgian viiniköynnökset ja maa

Georgiassa on lukemattomia alkuperäisiä rypälelajikkeita, joista noin 38 on sallittu viininviljelyyn. Joukossa on paikallisia aarteita, kuten Rkatsiteli, Saperavi, Tsolikouri ja Siska - vaikea lausua, helppo nauttia. Mutta myös lajikkeet, kuten Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot tai Malbec, kasvavat ja viihtyvät Georgian neljän viljelyalueen alluviaalisilla tai kalkkipitoisilla mailla.

Kakheti

Laadukkaan viininviljelyn kannalta Georgian tärkein alue on epäilemättä Kakheti, jonka keskus on alueen pääkaupunki Telavi. Kaksi kolmasosaa viinirypäleistä on peräisin täältä, ja erityisesti alkuperäislajikkeita Saperavi ja Rkatsiteli viljellään laajalti. Paikallisesti viljellään sekä perinteistä että perinteistä viininviljelyä. Lähes jokainen viljelijä omistaa viiniköynnöksiä, kaupunkien nimet ovat paikallisen viinin tuotenimiä, aasikärryt kuljettavat viiniä paikasta A paikkaan B - Kakhia elää viiniä.

Kartlien

Tbilisistä luoteeseen sijaitsevalla Kartlian alueella on myös tärkeä rooli Georgian viinien kannalta. Aurinkoisessa ja sateilta säästyneessä ilmastossa kasvavat georgialaisten eurooppalaisten viinien rypälelajikkeet. Suuri osa rypäleistä käytetään myös kuohuviinin tai brandyn valmistukseen.

Imeretia

Hieman lännempänä sijaitsee Imeretia Qwirila- ja Rionijoen varrella. Alluviaalisella maaperällä viljellään kaikenlaisia alkuperäislajikkeita, ja osa niistä valmistetaan kvevris-viiniksi, jolloin rypäleiden kuoret jäävät vähemmälle ja varret eivät pääse amforaan, kuten Kakhetissa.

Ratscha-Letschchumi

Nämä kaksi viljelyaluetta kattavat suuren osan alueesta, ja ne sijaitsevat hajallaan laaksoissa ja etelärinteillä. Harvinaiset rypälelajikkeet Tsolikouri, Mudjuretuli ja Aleksandrouli nauttivat lämpimästä ja aurinkoisesta ilmastosta ja tuottavat paljon sokeria. Näin ollen Racha-Lechumista löytyy monia georgialaisia puolikuivia ja makeita viinejä.

Georgialaisen viinin perinteinen tuotanto

Perinteinen amforoiden avulla tapahtuva valmistus, jota kutsutaan georgian kielellä Kvevriksi tai Quevriksi, on ollut georgialaisille tuttua jo tuhansien vuosien ajan. Näitä maahan upotettuja ja kivilaatalla, savella ja puutuhkalla tiivistettyjä astioita käytetään ainoastaan jalalla tamppaillun viinin kypsyttämiseen. Tällaisiin kvevris-tiloihin mahtuu 10-2000 litraa, ja ne rikastuttavat viiniä savisella savella. Viini on rikkipitämätöntä ja muistuttaa appelsiiniviiniä. Perinteisestä tuotannosta peräisin olevat viinit ovat sen sijaan hieman hapettavia ja tanniinisia.

Osta georgialaisia viinejä verkossa kohtuulliseen hintaan

Georgialainen viini - samanaikaisesti eksoottinen ja perinteinen viini. Tilaa georgialainen viini ja maista tulevaisuutta. Koska Georgian kannalta seuraavat vuodet ovat vain nousujohteisia. Kaukasuksen viini on kaikkea sitä, mitä muiden maiden viinit haluaisivat olla. Moderni, perinteinen, laadukas. Osta siis georgialainen viini verkossa edullisesti ja helposti VINELLOsta. Lähetämme eksoottisia viinejä Georgiasta ilmastoneutraalisti ja vakuutettuna neljään seinääsi. Osta uusia vanhoja georgialaisia viinejä muinaisista perinteistä ja koe loputon historia.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN