Lisätietoja Tannat Viognier Reserva - Alto de la Ballena
Alto de la Ballenan Tannat Viognier Reserva on lasissa väriltään tiheän kullankeltainen. Reunalla väri siirtyy myös granaatinpunaiseksi. Lasia pyöriteltäessä tämä punaviini paljastaa suuren tiheyden ja täyteläisyyden, joka näkyy lasin reunan kirkkaina ikkunoina. Bordeaux'n lasiin kaadettuna tämä uruguaylainen punaviini esittelee ihanan monitahoisia aromeja, joissa on orvokkeja ja punaherukkaa, joita täydentävät puutynnyreissä kypsymisen tuomat hedelmäiset vivahteet.
Maultaan Tannat Viognier Reserva Alto de la Ballenasta alkaa ihanan kuivana, tarttuvana ja aromaattisena. On kuivaa ja todella kuivaa. Tämä punaviini kuuluu toiseen ryhmään, sillä se on pullotettu vain 1,5 g jäännössokeria sisältäen. Kielellä tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman sulava rakenne. Tannat Viognier Reserva on läsnäolevan hedelmähapokkuutensa ansiosta vaikuttavan raikas ja eloisa suutuntumaltaan. Jälkimaussa tämä Maldonadon viininviljelyalueelta peräisin oleva kypsä viini ihastuttaa poikkeuksellisella pituudellaan. Jälleen kerran esiin nousee punaherukan ja orvokin vivahteita. Jälkivaikutelmaan liittyy liuskekivipitoisen maaperän mineraalisia sävyjä.
Alto de la Ballena Tannat Viognier Reserva -viinin valmistustapa
Tämä voimakas punaviini Uruguaysta on valmistettu Tannat- ja Viognier-rypäleistä. Rypäleet kasvavat lähellä merta Maldonadossa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle liuskeiseen maaperään. Läheisen meren maltillisen vaikutuksen ansiosta rypäleet kypsyvät hitaammin ja kehittävät enemmän aromien syvyyttä. Tämän Uruguayn punaviinin rypäleet kerätään yksinomaan käsin optimaalisen kypsyyden aikaan. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja lajitellaan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä voimakas Tannat Viognier Reserva kypsytetään vielä 9 kuukauden ajan amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Alto de la Ballena Tannat Viognier Reserva -viinin ruokasuositus
Nauti tätä Uruguaysta peräisin olevaa punaviiniä 15-18 °C:n lämpötilassa spagetin ja kapris-tomaattikastikkeen, turskan ja kurkku-sinappivihannesten tai purjosipulikeiton seurana.
Palkinnot Tannat Viognier Reserva Alto de la Ballena -viinituotteelle
Hinta-laatusuhteen lisäksi tämä Alto de la Ballenan punaviini voi ylpeillä myös palkinnoilla ja yli 90 pisteen huippuluokituksilla. Yksityiskohtaisesti nämä koskevat vuosikertaa 2015
- Decanter - 94 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Alto de la Ballena