• ♥ Tällä hetkellä 22.017 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Myöhäinen sato (45)

Ylhäät myöhäiskorjuuviinit löydät täältä VINELLO.

Lue lisää zu Myöhäinen sato
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
9999
2023
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
5.00
(1)
Valkoviini Valkoviini
makea makea
Saksa Saksa
Rheinhessen (DE) Rheinhessen
20,58 €*
0.75 l (27,44 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 7-9 Työpäivinä

Ei saatavilla
Säästä 6 %, osta 24!
9999
NV
Ei saatavilla
Säästä 6 %, osta 24!
4.85
(3)
Valkoviini Valkoviini
makea makea
Saksa Saksa
Mosel (DE) Mosel
17,18 €*
0.75 l (22,91 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 9-11 Työpäivinä

Ei saatavilla
Viimeinen mahdollisuus, säästä 15 %!
9999
2022
2023
Ei saatavilla
Viimeinen mahdollisuus, säästä 15 %!
5.00
(1)
Punaviini Punaviini
makea (edelsüß) makea
Itävalta Itävalta
Burgenland (AT) Burgenland
21,28 €*
0.75 l (28,37 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 11-13 Työpäivinä

15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
☀️ 10 % kesäale ☀️ Kesäiset hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!
1
2
1 - 25 / 45

Johdanto: Kypsyyden runous

Viinien valtakunnassa on kategoria, joka juhlii kärsivällisyyttä ja odottamisen taidetta: Spätlese. Nämä viinit ovat tulos harmonisesta yhteistyöstä luonnon ja viinintekijätaidon välillä. Olipa kyseessä arvokas valkoviini, syvä punaviini tai erityisten liköörien perusta. Ne kertovat myöhäisen syksyn päivistä. Kun rypäleet kypsyvät täyteen makeuteen ja monimuotoisuuteen lämpimän auringon alla. Jokaisessa pullossa on ajan itse olemus vangittuna. Olipa se sitten tunnetun viinitilan viinikellarista tai intohimoisen keräilijän kellarista.

Definitiot: Spätlesen olemus

Spätlese on hienouden ja herkkyyden ilmentymä. Se määrittelee viinit, jotka on valmistettu rypäleistä, jotka on korjattu säännönmukaisen sadonkorjuuajan jälkeen. Tämä odottaminen mahdollistaa sokerin ja aromien poikkeuksellisen rikastumisen. Tämä johtaa viineihin, joilla on korkea alkoholipitoisuus ja vertaansa vailla oleva makusyvyys. Spätlese-viinit voivat kattaa koko kirjon makeista kuiviin. Ja ne toimivat erinomaisena perustana hienoille likööreille sekä upeina edustajina punaviineille ja valkoviineille.

Historia: Spätlesen synty

Spätlesen synty on tarina täynnä sattumia ja onnellisia olosuhteita. Spätlesen perinteet ulottuvat 1700-luvulle, jolloin myöhäinen sadonkorjuukäsky johti odottamattomaan, mutta onnelliseen löytöön. Rypäleet, jotka olivat nobelihomeen vaivaamia, tuottivat viiniä odottamattoman makeudella ja intensiivisyydellä. Löytö siitä, että rypäleet, jotka jäävät pidemmäksi aikaa viiniköynnöksille, kehittävät tiiviimpiä aromeja ja korkeampaa makeutta, mullisti viininvalmistuksen. Ajan myötä Spätlesen periaate saatiin virallisesti järjestykseen. Kehittyi järjestelmä, joka takaa näiden ainutlaatuisten viinien laadun ja luonteen. Nykyisin Spätlese on arvostettu laatumerkintä. Se symboloi kykyä vangita poikkeuksellisia hetkiä luonnossa. Ja tuoda ne esille viinilasissa. Tämä historiallinen sattuma Saksan Rheingaussa merkitsi Spätlesen syntymähetkeä. Viiniluokan, jota on sittemmin arvostettu sen laadun ja ainutlaatuisen luonteen vuoksi.

Speatlese-viinit-tynnyrillä

Alkuperä: Saksalaisilta rinteiltä ja yli

Spätlesellä on juurensa Saksassa, erityisesti sellaisilla alueilla kuin Mosel, Rheingau ja Pfalz. Mutta sen maine on levinnyt ympäri maailmaa. Nämä viinit ilmentävät saksalaista tarkkuutta ja omistautumista laatuun. Ne ovat myös saavuttaneet tunnustusta muissa maissa, joissa on sopiva ilmasto ja terroir. Itävalta, Yhdysvaltojen tietyt osat ja Uusi-Seelanti tarjoavat myös ihanteelliset olosuhteet Spätlese-viinien tuotannolle. Näiden viinien maantieteellinen monimuotoisuus osoittaa, että myöhäisen korjuun filosofia on universaali. Sopeutettavissa erilaisiin ilmastoihin ja terroireihin. Ja aina tavoitteena on saada paras mahdollinen tulos jokaisesta rypäleestä.

Erikoispiirteet: Kärsivällisyyden taide

Spätlesen erityisyys piilee kärsivällisessä taidossa löytää täydellinen tasapaino sokerin, hapanta ja alkoholipitoisuuden välillä. Viinintekijät, jotka tuottavat Spätlese-viinejä, tarkkailevat rypäleitä huolellisesti ja odottavat täydellistä hetkeä sadonkorjuulle. Tämä hetki, usein ensimmäisen pakkasen rajalla, on kriittinen. Koska se määrittää rypäleiden sokeri-, happo- ja aromipitoisuuden. Myöhäisen sadonkorjuun ansiosta rypäleet kehittävät paitsi intensiivisempää makeutta myös rikkaan valikoiman aromeja, jotka vaihtelevat kukkaisen sävyistä syviin hedelmätuoksuihin. Tämä prosessi antaa Spätlese-viineille ainutlaatuisen monimutkaisuuden ja tekee niistä todellisen herkun asiantuntijoille ja rakastajille.

Valmistus: Perinteiden ja tekniikan välinen liitto

Rypäleiden huolellisesta valinnasta viinitilalla taidokkaaseen vinifiointiin. Spätlese-viinien valmistus on todiste perinteisen käsityön ja nykyaikaisen tekniikan yhdistämisestä. Korkeampi alkoholipitoisuus ja hieno makeus vaativat syvällistä ymmärrystä ja herkkätuntoisuutta rypäleiden ja käymisprosessin käsittelyssä. Lopputuloksena on poikkeuksellisen laadukkaita viinejä. Joilla on potentiaalia kypsyä ja kehittyä vuosien saatossa.

Spaetlese-maistelu

Spätlese-viinien valmistus on hienoviritetty prosessi, joka yhdistää sekä perinteisiä tekniikoita että moderneja oivalluksia. Rypäleiden huolellisen valinnan ja sadonkorjuun jälkeen alkaa fermentointi. Usein viileämmissä lämpötiloissa, jotta säilytetään tuoreet aromit. Päätös tehdä viinistä kuiva, puolikuiva tai makea riippuu sokerin ja hapon tasapainosta. Tämä puolestaan ​​määrääntyy sadonkorjuun ajankohdasta. Tämä prosessi vaatii asiantuntemusta ja intuitiota, jotta voidaan ymmärtää ja hyödyntää jokaisen rypäleen ainutlaatuisia ominaisuuksia. Spätlese-viinit voivat tarjota nuoria makuelämyksiä. Niillä on myös hienoa kypsymispotentiaalia, joka mahdollistaa kehityksen seuraamisen vuosien saatossa.

Laatu: Poikkeuksellisuuden mittarit

Spätlese-viinin laatu määräytyy luonnollisuuden, käsityön ja ajallisen arvion yhdistelmän perusteella. Rypäleiden huolellinen valinta, oikea sadonkorjuuaika ja tarkka käsittely ovat ratkaisevia tekijöitä korkealaatuisen Spätlese-viinin olemuksessa. Laatu ilmenee sokerin ja hapanta tasapainossa. Aromeiden monimutkaisuudessa sekä viinin rakenteessa ja jälkimaulta. Erinomainen Spätlese-viini erottuu vaikuttavalla syvyydellä ja pitkäikäisyydellä, jota se voi kehittää ja säilyttää vuosien saatossa. Arvostetuissa viinikilpailuissa ja asiantuntijoiden maistelussa nämä viinit saavat säännöllisesti kiitosta ainutlaatuisuudestaan ja erottuvasta luonteestaan.

Spätlesen laatua mitataan sen kyvyllä vangita terroirin hienot nyanssit. Ja yhdistää ne harmonisesti ominaismakeuden ja alkoholipitoisuuden kanssa. Tasapainoinen Spätlese-viini, olipa se makea tai puolikuiva, paljastaa jokaisessa maistelussa uusia kerroksia persoonallisuuttaan. Palkitut viinit tästä segmentistä löytävät usein tiensä viinitalojen viinikaappeihin. Tässä ne esitellään viininviljelytaiteen korkeiden saavutusten todistuksina.

Tuotantoalueet: Yli rajojen

Saksa on Spätlesen syntymäpoukka. Mutta myös muut maat, joilla on samanlaiset ilmasto-olosuhteet ja viininviljelyperinteet, ovat ottaneet tämän taidemuodon käyttöönsä. Alueet kuten Itävalta, erityisesti Burgenland ja Steiermark, tuottavat nykyisin Spätlese-viinejä, jotka saavuttavat kansainvälistä tunnustusta. Niin ikään tietyt alueet Ranskassa, Italiassa ja jopa merentakaisessa Uudessa-Seelannissa ja Etelä-Afrikassa. Jokainen näistä alueista tuottaa viinejä, jotka heijastavat terroirinsa ainutlaatuisia ominaisuuksia. Mineraalisista ja rapeista opulenttiin ja makeaan variaatioon. Tuotantoalueiden monimuotoisuus rikastuttaa Spätlese-viinien maailmaa vaikuttavalla makuprofiilivalikoimalla. Erityisesti punaviinit, kuten Spätburgunder, hyötyvät myöhäisestä sadonkorjuusta, joka antaa niille syvyyttä ja monimutkaisuutta.

Viljelymenetelmät: Yhteistyössä luonnon kanssa

Spätlese-viinien tuotannossa käytettävät viljelymenetelmät vaativat intensiivistä yhteistyötä luonnon kanssa. Ja syvällistä ymmärrystä paikallisista ekosysteemeistä. Kestävä viininviljely, joka minimoi kemiallisten torjunta-aineiden käytön, on tärkeää. Samoin kuin oikeiden rypälelajikkeiden valinta, sopeutuminen paikalliseen ilmastoon ja maaperän hoito. Monissa tapauksissa käytetään biodynaamisia käytäntöjä. Näin vahvistetaan viiniköynnösten luonnollista kestävyyttä ja maksimoidaan rypäleiden laatu. Nämä huolelliset viljelymenetelmät eivät ainoastaan ​​edistä Spätlese-viinien laatua. Ne suojelevat myös ympäristöä ja edistävät biodiversiteettiä viinitarhassa.

Nykyajan viljelymenetelmät viinitarhoilla luovat perustan Spätlese-viinien korkealaatuisuudelle. Kestävän viininviljelyn ja luonnon kunnioittavan käytön avulla viinintekijät pyrkivät saamaan parhaat mahdolliset tulokset jokaisesta viiniköynnöksestä. Myöhäinen sadonkorjuu vaatii kuitenkin suurta huolellisuutta ja kokemusta. Jotta voidaan määrätä optimaalinen hetki sadonkorjuulle.

Rypälelajikkeet: Aromien kaleidoskooppi

Spätlese-viinit voivat olla valmistettu monista rypälelajikkeista. Silti erityisesti valkoiset rypälelajikkeet tunnetaan kyvystään tuottaa monimutkaisia ja aromaattisia viinejä. Riesling on eturintamassa. Se tunnetaan kyvystään vangita terroirin nyanssit. Ja siitä, että se tuottaa viinejä, joilla on huomattavaa syvyyttä ja pitkäikäisyyttä. Myös muut lajikkeet, kuten Gewürztraminer, Sauvignon Blanc ja Chenin Blanc, ovat yhä enemmän käytössä Spätlese-viinien tuotannossa. Jokaisella niistä on omat aromivalikoimansa. Kukkaisen ja hedelmäisen sävyn kautta mausteisiin ja mineraalisiin. Tämä monimuotoisuus antaa viininystävien mahdollisuuden löytää laaja valikoima makuelämyksiä.

Vaikka Riesling tunnetaan valkoisten rypälelajikkeiden kuninkaana, Spätburgunder on paras valinta punaviineille. Molemmat lajikkeet ovat tunnettuja kykystään luoda monimutkaisia ja vivahteikkaita viinejä, jotka heijastavat täydellisesti terroiria.

Valkoinen-Spätlese-viini

Viinityypit: Monimuotoisuus lasissa

Spätlese-viinit kattaa laajan spektrin. Makeista puolikuiviin ja kuiviin. Valkoviinistä punaviiniin. Ja ne ovat jopa hienoja perustoja samppanjalle ja likööreille.

Perinteiset makeat Spätlesen esittelee kypsän hedelmän, hunajan ja usein myös arvokkaan botrytiksen intensiivisiä aromeja. Kuivat ja puolikuivat variaatiot tarjoavat hienovaraisempaa makeutta, jota elävä happo ja mineraalisuus tasapainottavat. Tämä monimuotoisuus tekee Spätlese-viineistä monipuolisia kumppaneita laajalle valikoimalle ruokia ja tilaisuuksia, rentoina iltapäivinä juhlallisiin hetkiin. Tai eleganttina kumppanina hienolle illalliselle ja pääosana viinitalossa. Spätlese-viinit lumovat aina syvyydellään ja monimutkaisuudellaan.

Maku: Aromien universumi

Rieslingin raikkaasta hedelmäisyydestä Spätburgunderin samettiseen syvyyteen. Spätlese-viinit tarjoavat loputtoman valikoiman makuelämyksiä. Korkeampi alkoholipitoisuus ja huolellinen tasapaino makeuden ja hapanta välillä antavat näille viineille erityistä intensiivisyyttä. Mitä tekee niistä unohtumattoman elämyksen.

Hentoisten vihreiden omenoiden, sitrushedelmien ja persikoiden sävyistä eksoottisiin vivahteisiin, kuten mango, lychee ja ruusun terälehdet, aina syvempiin sävyihin hunajasta, mantelista ja mausteista. Spätlese-viinit lumoavat monimutkaisuudellaan ja monimuotoisuudellaan. Makeuden ja hapanta välinen tasapaino näyttelee ratkaisevaa roolia. Se antaa viineille virkistävää elinvoimaa ja varmistaa, että ne eivät koskaan tunnu liian raskailta huolimatta intensiivisyydestään.

Suositeltavat Spätlese-viinit

Jotta voit tutustua Spätlese-viinien monimuotoiseen maailmaan, esittelen valikoiman valittuja esimerkkejä, jotka kattavat erilaisia ​​tyylejä ja alkuperäalueita. Tämä valinta tarjoaa yleiskuvan Spätlese-viinien laajuudesta ja laadusta ja voi toimia lähtökohtana omille löytömatkoille.

Riesling Spätlese

  • Alkuperä: Saksa, Mosel
  • Kuvaus: Tyypillinen Mosel-Spätlesen, tämä Riesling osoittaa täydellistä tasapainoa makeuden ja hapanta välillä vihreän omenan, persikan ja hienon liuskekivilaatuisuuden nuoteilla. Ihanteellinen kumppani mausteisille aasialaisille ruoille tai virkistävänä nautintona yksinään.

 

Gewürztraminer Spätlese

  • Alkuperä: Saksa, Pfalz
  • Kuvaus: Tämä Gewürztraminer hurmaa intensiivisillä aromeilla lycheestä, ruusuista ja maustekukista. Sen makea makeus ja täyteläinen koostumus tekevät siitä erinomaisen kumppanin voimakkaille juustoille tai mausteisille intialaisille ruoille.

 

Spätburgunder Spätlese (Punaviini)

  • Alkuperä: Saksa, Baden
  • Kuvaus: Punaviiniversiona Spätlesestä tämä Spätburgunder paljastaa syvällisen hedelmäisyyden, jossa on vivahteita tummista kirsikoista, marjoista ja vivahteista tammen makua. Sen elegantti keho ja hienot tanniinit sopivat erinomaisesti haudutettuun lihaan tai kypsään juustoon.

 

Sauvignon Blanc Spätlese

  • Alkuperä: Uusi-Seelanti, Marlborough
  • Kuvaus: Tämä poikkeuksellinen Spätlese yhdistää Sauvignon Blancin tyypillisen raikkauden ja aromaattisen intensiivisyyden hienoon makeuteen. Uuden-Seelannin rypäleet, jotka tarjoavat nuotteja karviaisista, passionsadosta ja hienosta hunajasta, tekevät tästä viinistä eksoottisen nautinnan.

 

Chenin Blanc Spätlese

  • Alkuperä: Etelä-Afrikka, Stellenbosch
  • Kuvaus: Etelä-Afrikan sydämestä kotoisin, tämä Chenin Blanc vaikuttaa eloisan happamuuden ja rikkaan makeuden tasapainolla. Kypsien trooppisten hedelmien, hunajan ja hienon mineraalisuuden aromit kuvaavat sen luonteen.

 

Spätlese-pohjainen samppanja

  • Alkuperä: Saksa
  • Kuvaus: Tämä samppanja, joka on luotu korkealaatuisista Spätlese-viineistä, tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen. Spätlese-rypäleiden luonnollinen makeus yhdistyy kuplivan raikkauden kanssa juhlavaksi juomaksi erityisiin tilaisuuksiin.

 

Tämä valikoima havainnollistaa, kuinka monipuolisia Spätlese-viinit voivat olla, valkoisista punaisiin ja kupliviin. Jokainen viini heijastaa terroirinsa erityispiirteitä ja käytettyjä rypälelajikkeita, mikä tekee Spätlese-kategorian kiehtovaksi löydökselle viinin ystäville. Olipa kyseessä hienon aterian kumppanina tai rentouttavan illan kohokohtana, Spätlese-viinit tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia nauttia viinin maailmasta.

Ruokasuositukset: Kulinaariset symfoniat

Spätlese-viinien monimuotoisuus avaa lukuisia mahdollisuuksia yhdistää ne ruokiin. Makeat valkoviinit sopivat hienosti jälkiruokiin tai mausteisiin juustoihin. Hienot punaviinit, kuten Spätburgunder, voivat luoda täydellisen harmonian voimakkaiden liharuokien tai mausteisten ruokien kanssa. Makeuden ja hapanta taiteellinen tasapaino tekee niistä täydellisen kumppanin monenlaisiin makuihin. Aasialaisesta välimerelliseen keittiöön. Spätlesen kyky täydentää ja tehostaa ruoan aromeja tekee jokaisesta ateriasta erityisen kokemuksen. Spätlese-viinejä käytetään myös hienojen liköörien perustana, lisäämällä cocktaileihin erityisen vivahteen.

Spätlese: Ajaton eleganssi lasissa

Spätlese-viinit ovat kunnianosoitus ajalle. Odottamisen taiteelle. Ja syvälle ymmärrykselle luonnosta. Ne kertovat tarinaa kärsivällisyydestä ja omistautumisesta. Huolellisesta viinitarhojen hoidosta viinirypäleiden taidokkaaseen käsittelyyn. Ne ovat tulos vuosisatojen perinteestä, hiottu nykyaikaisten tekniikoiden ja jatkuvan laadun tavoittelun kautta. Jokainen pullo kertoo tarinan kärsivällisyydestä, intohimosta ja ilosta löytämisestä. Viinien maailmassa Spätlese-viinit seisovat eleganssin, syvyyden ja kuolemattoman kauneuden symbolina. Spätlese-viinien monimuotoisuus ja laatu kutsuvat tutkimaan viinimaailmaa yhä uudelleen. Ja juhlistamaan syvää yhteyttä luonnon, kulttuurin ja nautinnon välillä. Joten jokainen maistelu on matka läpi ajan ja tilan. Matka, jossa myöhäinen sadonkorjuu herää eloon jokaisessa kulauksessa. Ne kutsuvat meitä pysähtymään ja nauttimaan hetkestä sen kaikessa täydellisyydessä. Todellinen ajaton ilo.

Asiat, jotka on hyvä tietää Myöhäinen sato
Mitä eroa on Spätlesen ja Kabinettin välillä?
Suurin ero Spätlesen ja Kabinettin välillä on rypäleiden sadonkorjuun ajoituksessa. Kabinettiviinit valmistetaan rypäleistä, jotka poimitaan suhteellisen aikaisin satokaudella, ja ne ovat yleensä vähemmän makeita. Myöhäisen sadon viinit taas valmistetaan myöhemmin korjatuista rypäleistä. Näin niillä on enemmän aikaa kehittää sokeria ja makuja. Tämä johtaa yleensä korkeampaan alkoholipitoisuuteen ja syvempään makuun kuin Kabinett-viineissä.
Voidaanko Spätlese tarjoilla jälkiruokaviininä?
Kyllä, Spätlese voidaan tarjoilla erinomaisena jälkiruokaviininä, erityisesti makeat ja makeat lajikkeet. Niiden luonnollinen makeus ja monitahoinen makuvalikoima sopivat erinomaisesti yhteen erilaisten jälkiruokien kanssa. Hedelmäisistä tortuista kermaisiin vanukkaisiin. Myöhäisen sadon viinit voivat kuitenkin olla erinomainen valinta myös suolaisiin ja suolaisiin ruokiin. Tämä johtuu siitä, että viinin makeus muodostaa mukavan kontrastin tällaisille mauille.
Kuinka kauan myöhäisen sadon viiniä voi säilyttää?
Myöhäisen sadon viinien säilyvyys riippuu useista tekijöistä, kuten rypälelajikkeesta, tuotantomenetelmästä ja säilytysolosuhteista. Monia myöhäisen sadon viinejä, erityisesti niitä, joiden jäännössokeripitoisuus ja happamuus ovat korkeammat, voidaan kuitenkin säilyttää useita vuosia. Jotkut jopa vuosikymmeniä. Yleisesti ottaen mitä laadukkaampi viini on, sitä paremmat säilyvyysmahdollisuudet sillä on.
Mitä feinherb tarkoittaa myöhäisen sadon viineissä?
"Feinherb" on saksalaisista valkoviinistä usein käytetty nimitys, joka osoittaa, että viini on puolikuiva. Feinherb Spätlese -viinit tarjoavat miellyttävän tasapainon makeuden ja happamuuden välillä olematta kuitenkaan liian makeita. Ne ovat erinomainen valinta viininjuojille, jotka etsivät viiniä, jossa on hieman makeutta mutta joka on luonteeltaan virkistävämpi kuin perinteisesti makeat Spätlese-viinit.
Mistä voin ostaa myöhäisen sadon viiniä?
Spätlese-viinejä voi ostaa hyvin varustetuista viinikaupoista, vinoteekeistä ja myös verkkokaupoista, kuten VINELLOsta. Monet viinitilat tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa viinejään suoraan paikan päällä tai verkkosivujensa kautta. Myöhäissadon viiniä ostaessa on syytä kiinnittää huomiota alkuperään ja vuosikertaan. Koska nämä tekijät ovat ratkaisevia viinin laadun ja luonteen kannalta. Verkkoalustat ja viinialan erikoisliikkeet voivat myös tarjota laajan valikoiman eri alueiden ja tuottajien myöhäisen sadon viinejä. Näin on helpompi löytää uusia suosikkeja.
NACH OBEN