🍇 Tokaj Oremusin Mandolás Furmint viehättää tiheällä tekstuurillaan ja tasapainoisella makumaailmallaan, joka tekee siitä täydellisen kumppanin hienoille aterioille
🍽️ Nauti tätä herkullista valkoviiniä hyvin jäähtyneenä kaalikääryleiden, jogurtti-minttu-pestoilla maustetun spagetin tai raikkaan vihannessalaatin kanssa
🌍 Viinitarhat sijaitsevat tunnetussa Tokaj Hegyaljassa, missä köynnökset kasvavat ainutlaatuisilla savimailla, joilla on vulkaanisia vaikutuksia
pakkaus!
Lisätietoja Mandolás Furmint - Tokaj Oremus
Lasissa Mandolás Furmint Tokaj Oremus -talosta paljastaa kirkkaan vaaleankeltaisen värin. Kun sitä hengittää hieman viinilasissa pyörittämällä, voi tässä valkoviinissä aistia ensiluokkaisen tasapainon, sillä se ei näy lasin seinissä vetisenä tai siirappi- tai liköörimäisenä. Lasissa esittelee upeasti tuoksuvia sävyjä papaijasta, Gallia-melonista, akasiasta ja ananaksesta. Tämän lisäksi aistitaan välimerellisiä yrttejä, paahdettua tammea ja vihreää paprikaa.
Suutuntumassa Mandolás Furmint Tokaj Oremus -talosta avautuu ihanan kuivana, napakkana ja aromaattisena. Kielellä tämä tasapainoinen valkoviini erottuu uskomattoman tiheällä rakenteellaan. Tämän nuoren valkoviinin loppu vastaanottaa viehättävällä jälkimaulla. Jälkimakuun vaikuttavat myös mineraaliset vivahteet, joita hallitsevat savi- ja tulikivimaat.
Mandolás Furmintin vinifikointi Tokaj Oremus -talosta
Tasapainoisen Mandolás Furmintin perusta Tokaj Hegyaljassa ovat Furmint-rypäleet. Tokaj Hegyaljassa kasvaa köynnöksiä, jotka tuottavat nämä viiniin käytettävät rypäleet savi- ja tulikivimailla. Optimaalisen kypsyyden hetkellä Mandolás Furmintin rypäleet kerätään yksinomaan käsin, ilman karkean ja vähän valikoivan rypälevakuumikeräimen apua. Käsin kerättyjen viinirypäleiden matka puristamoon alkaa nopeasti. Siellä ne lajitellaan ja käsitellään varovasti. Seuraavaksi tapahtuu käymistä pienessä puutynnyrissä kontrolloiduissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen viini kypsyy muutaman kuukauden ajan hienosakkapohjalla, ennen kuin se pullotetaan.
Ruokaehdotus Mandolás Furmintille Tokaj Oremus -talosta
Koe tämä unkarilainen valkoviini ihanteellisesti hyvin viilennettynä 8 - 10 °C lämpötilassa, esimerkiksi kaali-rullien, jogurtti-minttu-pesto-pastan tai punajuuri-vihannesSalaatin kanssa.
- Lisää tuotteita osoitteesta Tokaj Oremus