🍇 Tämä Tokaji Szamorodni viehättää eleganssillaan, joka on saavutettu uusien unkarilaisten tammitynnyrien vinifikaatiossa
🍰 Nauti tätä jalosokerista viiniä tuoreiden hedelmäjälkiruokien kanssa tai harmonisena aperitiivina suolaisten juustojen seurana
🌳 Valmistettu jaloista rypälelajikkeista Furmint ja Harslevelü perinteikkäiltä Tokaj Oremus -viinitiloilta
pakkaus!
Lisätietoja Tokaji Szamorodni 0,5 l - Tokaj Oremus
Tokaji Szamorodni Tokaj Oremus -viini on valmistettu Furmint- ja Harslevelü-rypäleistä, ja se on mehevä, eloisa jälkiruokaviini. Sana Szamorodni on peräisin puolasta ja tarkoittaa "syntynyt - kasvanut". Sillä rypäleet korjataan juuri sellaisina kuin ne kasvavat viiniköynnöksissä.
Lasissa tämä viini omaa voimakkaan kultaisen värin, jossa on meripihkan sävyjä. Eleganttia bukettia hallitsevat pähkinäiset aromit (erityisesti hasselpähkinät ja mantelit) sekä hienostuneet mausteiset nuotit vaniljan sävyillä. Suussa tämä Tokaj tarjoaa eloisaa happamuutta, joka harmonisoituu täydellisesti mehevän makeuden kanssa. Myös nenän aromit heijastuvat ja seuraavat mukavaa pitkää jälkimakua.
Oremus Szamorodni Tokaji -viinin valmistus
Marjat kerätään käsin tarkasti viiniköynnöksistä juuri sellaisina kuin ne ovat kasvaneet (szamorodni). Kuitenkin botrytis-tartunnan (jalosieni) osuus ei saa ylittää 60%. Kun kerätyt rypäleet saapuvat Oremuksen viinikellariin, ne jätetään erityisiin käymiskattiloihin yön yli ja seuraavana päivänä ne puristetaan hellävaraisesti. Tämän jälkiruokaviinin käyminen kestää noin 3-4 viikkoa. Tämän jälkeen Tokajia kypsytetään 18 kuukautta uusissa unkarilaisista tammista valmistetuissa tynnyreissä.
Ruokaehdotus Szamorodni Tokaj Oremus -viinille
Tämä makea jälkiruokaviini Unkarista sopii täydellisesti ei vain hedelmäjälkiruokien, vaan myös kevyesti viilennettynä aperitiivina tai suolaisten juustojen kanssa nautituna.
- Lisää tuotteita osoitteesta Tokaj Oremus