Toimitusaika n. 23-25 Työpäivinä
Toimitusaika n. 23-25 Työpäivinä
Toimitusaika n. 5-7 Työpäivinä
Bouvet Ladubay on kuohuviinin tuottaja Saumurista Loiren laaksosta. Suuren samppanjatalo Taittingerin kanssa vietetyn välivuoden jälkeen yritys on nyt jälleen perheyritys. Viinin lisäksi Bouvet Ladubay on myös taiteen paikka, mikä näkyy vaikuttavasti kellarissa, joka on rakennettu upotetun katedraalin tyyliin.
Bouvet Ladubay Winery - Pitkä kellari Saint-Hilairen alla
Étienne Bouvet oli vain 23-vuotias, kun hän osti vuonna 1851 uskomattoman kahdeksan kilometrin pituisen kellarin Saint-Hilaire-Saint-Florentista Loirella ja perusti vaimonsa Celestine Ladubayn kanssa Maison Bouvet Ladubayn. Seurasi yli 16 tapahtumarikasta vuosikymmentä, joiden aikana Bouvet Ladubay ansaitsi arvonimen "Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin virallinen toimittaja". Useiden ylpeiden omistajien, muun muassa samppanjatalo Taittingerin, jälkeen Bouvet Ladubay on viime vuodesta lähtien ollut jälleen kokonaan omistajien hallinnassa, ja se jatkaa matkaansa Ranskan kuohuviinintuottajien kärkeen.
Cremant de Loire - sisäpiirin vinkki
Bouvet Ladubayn ja muiden suurten crémant-tuottajien nousuun liittyvä keskeinen kysymys on: mikä on salaisuus? Miten Bouvet Ladubayn kaltaiset talot onnistuvat tarjoamaan ensiluokkaista pullokäymistekniikalla valmistettua kuohuviiniä murto-osalla samppanjan hinnasta? Toisaalta taustalla on hyvä hallinto, mutta toisaalta näyttää siltä, että Crémant de Loiren hyvää laatua ei vieläkään tiedetä yleisesti. Esimerkiksi hollantilaiset veivät Saumur Brut -viiniä jo varhain kaikkialle maailmaan, ja se oli hyvin suosittu kuninkaiden ja suurten ranskalaisten valtiomiesten keskuudessa.
Klassisen kuohuviinin tuotanto Bouvet Ladubayn tiloissa
Bouvet Ladubayn cuvéen perustana ovat noin 100 viininviljelijän rypäleet, jotka yritys valitsee vuosittain uudelleen. Toimitus ja puristaminen tapahtuvat jo Bouvet Ladubayn enologien valvonnassa. Seuraavat vaiheet ovat:
- Ensimmäinen käyminen 8-10 päivän ajan
- lepo 4 kuukautta
- Cuvéen kokoaminen
Kokin intohimo
ToimitusjohtajaPatrice Monmousseau puuttuu tästä lähtien henkilökohtaisesti viinien sekoittamiseen tuottaakseen yksilöllisiä viinejä, joilla on parhaat ominaisuudet. Ruostumattomassa teräksessä tai korkeamman laadun viineissä puussa tapahtuvan kypsytyksen jälkeen pullossa seuraa toinen käyminen, joka käynnistyy hiivan ja lisätyn sokerin avulla, ja syntyy kuohuviini. Säännöllisen ravistelun avulla hiivasakka erotetaan, viinit puristetaan ja annostelu lisätään, joten Brut de Loire ei eroa missään vaiheessa samppanjan valmistuksesta.
Lisätietoja Bouvet Ladubay
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Bouvet-Ladubay |
Katu: | Saint-Hilaire-Saint-Florent |
Kaupunki: | 49400 Saumur |
Maa: | Ranska |
Region: | Pays de la Loire |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.bouvetladubay.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/bouvetladubay/ |
Twitter: | https://twitter.com/bouvetnews |
Telefon: | +33 2 41 83 83 83 |
Fax: | +33 2 41 50 24 32 |
Unternehmen | |
Perustamisvuosi: | 1851 |
Eigentümer: | Monmousseaun perhe |