Pratello - Gardajärven sielu on jokaisessa pullossa
Gardajärven länsipuolella sijaitsevilla kukkuloilla, Lombardian Brescian puolella, sijaitsee Pratellon viinitila ja maatila. Sen kokonaispinta-ala on 120 hehtaaria, josta 70 hehtaaria on viinitarhoja, muun muassa kahdessa DOC Lugana ja Valtenesi, loput alueet käytetään maatalouteen ja metsään. Keskiaikaisen kylän sydämessä sijaitseva viinitila on täysin maan alla. Yksi alue on nykyaikainen ja sitä käytetään viinien käymiseen ja pullottamiseen, ja historiallinen osa on varattu puutynnyreille arvokkaan Riservan kypsytystä varten.
Kahden DOC Luganan ja Valtenesin lisäksi viinitila tuottaa useita muita alueelle tyypillisiä viinejä klassisista rypälelajikkeista Chardonnay, Pinot Grigio ja Sauvignon Blanc sekä Riesling valkoisista rypälelajikkeista punaisiin rypälelajikkeisiin, joissa käytetään alkuperäisiä rypälelajikkeita Groppelloa, Sangiovesemarzemino, Barbera ja nuorempi rypälelajike Rebo, josta valmistetaan esimerkiksi punaviini Mille1.
Pratello oli yksi alueen ensimmäisistä viinitiloista, jotka saivat luomusertifikaatin. Yli kymmenen vuotta myöhemmin viinitila on kehittänyt niin sanotun Pratello-menetelmän, joka on jo käytössä olevien luomutoimenpiteiden lisäys ja laadullinen kehitys, jotta ihmisen ja luonnon välistä harmoniaa voidaan vahvistaa entisestään viinitilalla ja maatilalla kokonaisvaltaisesti, lempeästi ja lajinmukaisesti.
Lisätietoja Azienda Agricola Pratello
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Azienda Agricola Pratello |
Katu: | Via Pratello, 26 |
Kaupunki: | 25080 Villaggio Dante Alighieri, Padenghe sul Garda (BS) |
Maa: | Italia |
Region: | Lombardia |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | http://www.pratello.com/de/home |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/Azienda-Agricola-Pratello-132684410258790/ |
Telefon: | +39 030 9907005 |
Fax: | +39 030 9908939 |
Unternehmen | |
Firmengruppe: | Azienda Agricola Pratello di Bertola V. S.S. |
Eigentümer: | Vincenzo Bertola |
Geschäftsführer: | Vincenzo Bertola |
Viini | |
Önologe: | Vincenzo Bertola, Paolo Di Francesco |
Kellermeister: | Vincenzo Bertola, Paolo Di Francesco |
Rebfläche: | 70 ha |
Bebaute Regionen: | Lombardei, Westiches Gardaseeufer, Lugana, Valtenesi |
Biozertifikat: | Biologisch zertifiziert, Metodo Pratello |