Toimitusaika n. 9-11 Työpäivinä
Toimitusaika n. 9-11 Työpäivinä
Toimitusaika noin 3-5 työpäivää
La Gioiosa - Prosecco kauttaaltaan ja läpikotaisin
La Gioiosa on viinintuottaja osoitteesta Crocetta del Montello Proseccon alueella. Täällä valmistetaan pääasiassa tunnettua italialaista kuohuviiniä, mutta myös alkoholitonta viiniä, grappaa ja Hugon kaltaisia muotijuomia. Nykyään La Gioiosalle kuuluu kolme viinikellaria, jotka sijaitsevat Crocetta del Montellon, Valdobbiadenen ja Noventa di Piaven kunnissa.
Proseccon alue
La Gioiosan kotipaikka on Proseccon alue Trevison kaupungin pohjoispuolella Venetossa. Alue tunnetaan myös nimellä Marca Trevigiana. Alueelle ovat tyypillisiä Alppien juurella sijaitsevat kukkulat, joilla on viinitarhoja. Prosecco-alueen kumpuilevat kukkulat tarjoavat ihanteellisen pohjan, jotta viiniköynnökset voivat hyödyntää pitkät aurinkoiset päivät. Pääasiallinen rypälelajike, josta suurin osa Proseccosta valmistetaan, on Glera-rypäle, joka oli viime aikoihin asti myös kuohuviinin nimi. Alueen yksittäisillä alueilla viljellään kuitenkin myös muita rypälelajikkeita, joista osa voidaan sekoittaa Proseccon kanssa. Tällaisia lajikkeita ovat mm:
- Pinot Nero (Pinot Noir), josta valmistetaan rosé-proseccoa
- Bianchetta Trevi
- Perera
ja joitakin muita.
Parhaat alueet sijaitsevat Valdobbiadenen ja Coneglianon kuntien sekä Asolon kaupungin ympäristössä. Näiltä viljelyalueilta peräisin olevat viinit, jotka on viiniytetty Proseccon tuotantosuuntaviivojen mukaisesti, saavat kantaa merkintää "Prosecco Superiore". Terroirille on tyypillistä pääasiassa savi, kalkkikivi ja hiekkakivi, mutta se vaihtelee suuresti eri osa-alueilla. Meren ja Alppien välissä sijaitsevan sijainnin vuoksi ilmasto vaikuttaa molempiin, ja jatkuva ilmanvaihto auttaa rypäleitä kehittämään optimaalisen laatunsa. Fileepaloja ovat Rive - pienet, vaikeasti viljeltävät huippuviinitarhat pienten kylien ympärillä, joista Proseccon parhaat laadut tulevat.
La Gioiosa on sitoutunut alueen säilyttämiseen ja kestävään viljelyyn, joten yrityksellä on oma vesivoimalaitos ja aurinkosähköjärjestelmä sähkönsaantia varten. Myös talousvesi käsitellään paikan päällä. La Gioiosalla on oma laboratorio, jossa kokeillaan uraauurtavia tekniikoita, ja se tekee yhteistyötä Padovan yliopiston kanssa omien tekniikoidensa optimoimiseksi edelleen.
La Gioiosan viinit
La Gioiosan viinivalikoima on laaja. Viinien lisäksi tuotetaan myös muodikkaita juomia, kuten Hugoa, Fragolinoa ja Spritziä, ja käytetystä viinin puristejäännöksestä valmistetaan myös talon omaa grappaa. Myös tyyniä viinejä valmistetaan, esimerkiksi punaviinejä Merlotista, Rabososta ja Cabernet Sauvignonista. Ydin on kuitenkin tietenkin kuohuviinit. Tämä alkaa yksinkertaisista kuohuviineistä, jotka on viiniytetty muista rypälelajikkeista kuin Proseccon Glera-rypäleestä, kuohuviinien kautta klassisiin Prosecchi-kuohuviineihin ja korkeampiin laatuihin. Tässäkään tapauksessa ei tyydytä vain yhteen vaihtoehtoon, joten erityisesti korkealaatuisessa Prosecco Superioressa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja "tavallisesta" Superioresta luomukuohuviiniin ja vuosikertaviineihin, olipa kyse sitten valkoisesta tai rosésta, kaikkea on tarjolla.
Lisätietoja La Gioiosa
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | La Gioiosa |
Katu: | Via Erizzo, 113/A |
Kaupunki: | 31035 Crocetta del Montello (TV) |
Maa: | Italia |
Region: | Veneto |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://lagioiosa.it/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +39 0423 8607 |
Viini | |
Bebaute Regionen: | Prosecco |