Toimitusaika n. 2-4 Työpäivinä
Toimitusaika n. 2-4 Työpäivinä
Toimitusaika n. 2-4 Työpäivinä
Gian Piero Marrone - laatuviininviljelyä vuosisadan vaihteesta lähtien
Gran Piero Marronen viinitarha sijaitsee Piemontessa Luoteis-Italiassa. Marronen perhe on harjoittanut viininviljelyä jo pitkään, mutta nykyisen tilan historia alkaa Pietro Marronesta. Pietro syntyi vuonna 1887, ja hänestä kasvoi nuori, kunnianhimoinen viinintekijä. 1900-luvun alussa hän pyysi isäänsä hoitamaan viinitarhoja käyttäen tuolloin vallankumouksellisia tekniikoita:
Hän vähensi satoa saadakseen laadukkaampia rypäleitä ja lopetti yleisen käytännön, jossa viiniköynnösten väliin istutettiin vehnää. Tämä johti laadukkaampien rypäleiden tuottamiseen Marronen perheelle, joka alkoi erottua alueen viininviljelijöiden joukosta. Pietron poika Carlo syntyi vuonna 1924, ja myöhemmin hän ja hänen sisaruksensa Paolo, Michele ja Mariuccia liittyivät viinitilalle ja seurasivat päättäväisesti Pietron laatutietä. Toinen maailmansota aiheutti tauon viinitilan historiassa, mutta Carlo palasi takaisin ja jatkoi päättäväisesti samaa tietä. Viinitila tuli tunnetuksi paikallisesti nimellä Cascina Carlot, Carlon tila.
Askel nykypäivään
Gian Pieron myötä viinitilalle syntyi perheen kolmas sukupolvi vuonna 1955. Koulun päätyttyä hänkin seurasi isänsä ja isoisänsä jalanjälkiä. Hänen aikanaan viinitarhoille istutettiin alkuperäisiä rypälelajikkeita:
- Arneis
- Favorita
- Moscato
- Barbera
- Dolcetto
- Nebbiolo
- Chardonnay
Gian Pieron tyttäret Valentina, Serena ja Denise ovat jo neljäs sukupolvi. Valentina on valinnut viinintekijän uran, ja Serena huolehtii tilan hallinnosta ja ulkomaisista markkinoista. Denise vastaa yhdessä Mamma Giovannan kanssa talon vieraspalveluista, ja yhdessä miehensä Marcon kanssa hän huolehtii myös ulkomaisesta myynnistä.
Gian Piero Maronen viininviljely
Gian Piero Marrone luottaa viinitarhoissaan kestävään viininviljelyyn. Rikkakasvien torjunta-aineita ei käytetä, ja lannoitteet ovat orgaanisia. Gian Piero Marronen sadonkorjuu tapahtuu perinteisesti käsin 18-20 kilon laatikoissa. Jotta vältettäisiin ennenaikainen käyminen, joka ilmastonmuutoksen aiheuttaman lämpötilan nousun vuoksi yleistyy yhä useammin, rypäleet kuljetetaan jäähdytyskammioihin kelkoilla, jotka kulkevat viinitarhojen yli ilman tärinää.
Rypäleiden kuorinta ja toinen lajittelu hihnalla tapahtuu, jotta viiniin saadaan vain parhaat rypäleet. Rypäleet puristetaan pneumaattisesti kellarissa, minkä jälkeen ne käyvät lämpötilavalvonnassa. Viinitila käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettuja säiliöitä. Osa viineistä kypsytetään puutynnyreissä. Tähän tarkoitukseen käytetään 225 litran tynnyreitä. Viinit viettävät 16-30 kuukautta puissa.
Lisätietoja Gian Piero Marrone
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Agricola Gian Piero Marrone snc |
Katu: | Frazione Annunziata, 13 |
Kaupunki: | 12064 La Morra (CN) |
Maa: | Italia |
Region: | Piemont |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.agricolamarrone.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +39 0173509288 |
Unternehmen | |
Eigentümer: | Marronen perhe |
Viini | |
Önologe: | Valentina Marrone |