Franz Kellerin viinitila syntyi aikoinaan Kellerin perheen pitopalveluyrityksen laajentamisesta.
Weingut Franz Keller - Todella yhdessä luonnon kanssa kasvanut viinitila
Tavoitteena oli tuottaa viinejä, jotka sopisivat täydellisesti ravintolassa tarjoiltujen ruokien seuraksi. Tämän ei niinkään helpon tehtävän hallitsemiseksi he luottavat täydellisyyteen ja tunnolliseen, kovaan työhön viinitarhassa, aivan kuten keittiössä. Hyveet, jotka olivat jo aikoinaan arkipäivää, sillä Franz Kellerin viinitilan jyrkät rinteet ja pienet terassit juontavat juurensa jo roomalaisilta ajoilta. Kellerin perhe on aina pitänyt ranskalaista elämäntapaa erittäin tärkeänä. Franz Kellerin viineissä tämä on maistettavissa ja koettavissa. Näin ollen raikkaiden ja hedelmäisten aromien joukossa on myös viinejä, jotka ovat toisinaan monimutkaisia ja täyteläisiä.
Nykyaikainen teknologia ja säilynyt perinne yhdistyvät Franz Kellerin viinitilalla
Franz Kellerin viinitila on ainutlaatuisella tavalla yhteydessä luontoon, jopa sulautunut siihen. Viinirypäleiden jalostuspaikka sekä kellari, viinitila ja ravintola"KellerWirtschaft" sulautuvat täydellisesti ympäröivään maisemaan. Tämä voidaan ottaa kirjaimellisesti, sillä viinitila on osittain rakennettu maan sisään. Kaikki kattopinnat on istutettu läheisen Badbergin siemenillä. Näin luodaan muun muassa optimaaliset ilmasto-olosuhteet viinien kehittymiselle ja myöhemmin myös varastoinnille. Nykyaikainen teknologia vain tukee luonnon asettamia olosuhteita. Lempeä viljely, orgaaninen lannoitus ja luonnon kunnioittaminen ovat yhtä lailla osa menestystä kuin sadon pienentäminen jakamalla rypäleitä, harventamalla ja vihreällä sadolla. Myös kypsien hedelmien sadonkorjuu tapahtuu täällä perinteisessä käsityössä ja useassa vaiheessa. Näin varmistetaan marjojen terveys, erittäin hyvä kypsyysaste ja rypäleiden täysi maku. Viinityypistä riippuen viinin annetaan kehittyä täydellisesti kypsytyksen aikana barrique- tai muissa puutynnyreissä sekä nykyaikaisissa terässäiliöissä. Franz Kellerin tilan filigraaniset ja tyylikkäät viinit tekevät vaikutuksen sekä vieraisiin että viinintuntijoihin ympäri maailmaa. Franz Kellerin viinitilaan kuuluva ravintola on myös saanut Michelin-tähden vuodesta 1969 lähtien.
Franz Kellerin suuri makuvalikoima
Kellerin perheen viljelemien viinitarhojen terroir on ennalta määrätty erinomaisille viineille. Freiburgin luoteispuolella, Mustametsän ja Vogeesien välissä sijaitseva 16 km pitkä Kaiserstuhl tarjoaa ihanteelliset mikroilmasto-olosuhteet viinirypäleiden viljelylle. Alue on yksi Saksan lämpimimmistä: jopa 600 metrin korkeudessa sijaitsevat viiniköynnökset nauttivat lähes välimerellisestä ilmastosta. Jopa 30 metriä korkeat kalkkipitoiset savi- ja savikerrokset, jotka on kerrostettu viinitarhan vulkaanisen sään vaikutuksesta syntyneeseen maaperään, toimivat erinomaisena vesi- ja lämpösäiliönä. Ne tarjoavat parhaat edellytykset Chardonnay-, Pinot Gris-, Pinot Blanc- ja Pinot Noir -lajikkeille. Koska kallio vaihtelee paikasta toiseen, Franz Kellerin viinitila saa monenlaisia makuelämyksiä. Esimerkiksi Oberbergenin kylän Bassgeige tuottaa korkeammilla ja viileillä paikoillaan erittäin hienoja aromeja, mutta kylän lähellä sijaitsevilla eteläisillä paikoillaan se tuottaa myös voimakkaampia makuelämyksiä.
Sen sijaan Pulverbuck, jonka maaperässä on runsaasti aktiivista kalkkia, ja perinteisissä puutynnyreissä tapahtuva kypsytys tuottavat erittäin raikkaan Weißherbstin, jossa on hieno mausteinen vivahde.
Oberrotweilin Kirchbergissä Burgundin portin jälki on erityisen selvästi havaittavissa. Etelään ja lounaaseen suuntautuva viinitarha on pohjimmiltaan viileämpi kuin esimerkiksi Schlossbergin tai Eichbergin paikat. Yhdessä rinteen juurella olevan vulkaanisen soran kanssa vuonna 1975 istutettu Pinot Noir on melko hienojakoinen ja hillitty menettämättä mitään tavanomaisesta burgundilaisesta laadustaan.
Tilalla viljellään seuraavia rypälelajikkeita:
- Pinot Gris
- Chardonnay
- Pinot Noir
- Pinot Blanc
- Müller-Thurgau
- Silvaner
- Gewürztraminer
- Lemberger
- Merlot
- Cabernet Sauvignon
Perinteisempien rypälelajikkeiden lisäksi on siis olemassa myös alueelle epätavallisia, mutta silti täällä hyvin viihtyviä rypälelajikkeita, kuten kolme viimeksi mainittua, eli Lemberger, Merlot ja Cabernet Sauvignon.
Lisätietoja Franz Keller
Anschrift | |
---|---|
Firmenname: | Weingut Franz Keller Schwarzer Adler |
Katu: | Badbergstrasse 44 |
Kaupunki: | 79235 Vogtsburg-Oberbergen |
Maa: | Saksa |
Region: | Kaiserstuhl/Baden |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | http://www.franz-keller.de/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/FranzKellerSA/?fref=ts |
Telefon: | +49 7662 93300 |
Fax: | +49 7662 93300 |
Unternehmen | |
Firmengruppe: | Franz Keller Schwarzer Adler |
Eigentümer: | Fritz Keller |
Geschäftsführer: | Fritz Keller |
Viini | |
Önologe: | Fritz Keller |
Bebaute Regionen: | Baden Kaiserstuhl |
Bodenarten, Bodenbeschaffenheit: | Vulkanverwitterungsböden, Lösslehm, Tonminerale |