Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä
Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä
Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä
Ximénez-Spinola historia Pedro Ximénez -rypäleen ympärillä
Ximénez-Spínola ja sen Jerezin viinitila ovat Phelipe Antonio Zarzana Spínolan seuraajia, jonka ensimmäinen vienti ajoittuu vuodelle 1729, vaikka viinitilan kaupallisesta toiminnasta ei ole todisteita ennen vuotta 1736 eikä varsinkaan rypälelajikeviljelystä, joka on todettu vasta vuodesta 1752 alkaen. Nykyään Ximénez-Spinola on jo yhdeksännessä sukupolvessa, sillä yrityksen perustamisesta lähtien he ovat työskennelleet viinitilalla kuten edeltäjänsä, ikuisella kiitollisuudella niille, jotka loivat tämän työn eivätkä koskaan lopettaneet sen kehittämistä. Näin he luovat perustan sille, että heidän lapsensa voivat jatkaa heidän filosofiaansa.
Ximénez-Spinola Espanjassa
Olemme Etelä-Espanjan tärkeimmällä viinialueella, joka muodostuu Jerez de la Fronteran, Sanlúcar de Barramedan ja Puerto de Santa Marían kuntien väliseen hedelmälliseen kolmioon. Alue sijaitsee kalkkikivialueella lähellä Guadalquivir-joen suuta, ja maa on alun perin ollut laguunien ja suolasuotojen täyttämä. Viiniköynnökseen vaikuttavat miljoonien vuosien aikana kerrostuneet sedimentit ja fossiilit sekä poikkeuksellinen kosteuden kertyminen ja suoran auringonvalon tunnit.
Ximénez-Spinola-viinirypäleiden kasvatus
Ilmeisesti Tercio de Alemanesin myötä saapuivat viininviljelijät, jotka toivat Espanjaan ensimmäiset versot eräistä Iberian niemimaalla aiemmin tuntemattomista rypäleistä. Se oli hedelmä, jolla oli paljon yhtäläisyyksiä Riesling-, Weissable- ja Elbling-lajikkeiden kanssa. Koska se on kehittänyt Espanjassa lähes viidensadan vuoden aikana omat ominaispiirteensä, se ei kuitenkaan vastaa täsmälleen mitään niistä.
Suullisen perimätiedon mukaan rypälelajikkeen nimi oli foneettisesti vääristynyt, ja sana "Peter" oli muutettu sanaksi "Pedro" ja "Siemens" sanaksi "Ximénez". Tämä teoria on dokumentoitu hollantilaisen maantieteilijän Paul Merulan vuonna 1636 Amsterdamissa julkaistussa teoksessa "Cosmographía Generalis". Viinitilalla tästä rypäleestä valmistetaan nykyään erikoistuotteita, jotka heijastavat viininviljelijöiden ja alueen sielua, kuten..:
- Viini
- Etikka
- Sherry
- Brandy
Lisätietoja Ximénez-Spinola
Osoite | |
---|---|
Katu: | Jerez-Sanlucar desvio Km. 1,5 |
Kaupunki: | 11408 Jerez de la Frontera |
Maa: | Espanja |
Region: | Cádiz |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.ximenezspinola.com |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/ximenezspinola |
Twitter: | https://twitter.com/ximenezspinola |
Telefon: | +34 956 34 80 00 |