Toimitusaika n. 16-18 Työpäivinä
Toimitusaika n. 16-18 Työpäivinä
Toimitusaika n. 16-18 Työpäivinä
Westfalenilainen Reimsissä
Samppanjatalo Piper-Heidsieckillä on takanaan hyvin pitkä ja vaiheikas historia, joka sai alkunsa jo vuonna 1785. Westfalenissa syntyneellä Florenz-Ludwig Heidsieckillä oli visio tuottaa kuningattarelle sopivaa samppanjaa. Heidsieck tajusi pian, että tämä oli mahdotonta hänen kotimaassaan, ja hän lähti Reimsiin. Vuosia myöhemmin hän oli onnistunut - hän tarjoili silloiselle Ranskan regentille Marie-Antoinettelle samppanjaa, johon tämä ihastui välittömästi.
Hänen samppanjatalostaan tuli kuninkaallinen hovin toimittaja, ja Louis-Florence muutti sen nimen Florens-Louis Heidsieckiksi. yrityksen perustaja ja suuri visionääri kuoli vuonna 1828. Hänen veljenpoikansa Christian Heidsieck sulautui Henri-Guillaume Piperin kanssa. Heidsieckin veljenpoika ja lahjakas mies, jolla oli vahva liike-elämän tuntemus, laajensi yritystä ja erityisesti samppanjan tuotantoa. Pian tämän jälkeen Piper-Heidsieckin talo oli 14 muun kuningashuoneen toimittaja.
Yritys on vielä tänäkin päivänä ainakin osittain perheyritys. Se kuuluu Grandes Marques de Champagne -sarjaan ja on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista samppanjamerkeistä. Yrityksen samppanjat palkitaan vuodesta toiseen lukuisilla palkinnoilla, jotka tekevät niistä kansainvälisesti arvostetuimpia. Tähän päivään asti Piper-Heidsieck-talo on säilyttänyt perinteensä ja arvonsa, mutta se on kehittänyt innovaatioita ja pyrkinyt yhdistämään ne historiaan.
Suurella näyttämöllä
Erityisesti Hollywoodissa yhtiö on jättänyt pysyvän vaikutuksen viimeistään siitä lähtien, kun Piper-Heidsieck-samppanjapullo koitui Stanin ja Laurelin kohtaloksi elokuvassa "Desert Sons". Ava Gardnerin ja Humphrey Bogartin, Clark Gablen ja Fred Astairen kaltaiset legendat seurasivat heitä. Marilyn Monroe itse rakasti Piper-Heidsieckin samppanjaa ja sanoi kerran: "Menen nukkumaan muutaman tipan Chanel N° 5:n kanssa ja herään joka aamu lasilliseen Piper-Heidsieckiä. Nykyään Piper-Heidsieck on edelleen tiiviisti sidoksissa elokuvateollisuuteen, sponsoroi useita elokuvapalkintoja ja on ollut Cannesin elokuvajuhlien virallinen samppanja yli 20 vuoden ajan.
Régis Camus ja hänen seuraajansa
Tällä välin on tehty suuria ponnisteluja brändin nuorentamiseksi ja sen saattamiseksi laajemman yleisön ulottuville. Laadusta ei kuitenkaan tingitä. Piper-Heidsieckin samppanjan perustana on vähintään 50 yksittäisen viinitarhan cuvée. Jokainen yksittäinen viinitarha korjataan ja viiniytetään. Näin varmistetaan, että kaikki aromit ovat edelleen saatavilla myös sekoittamisen jälkeen. 15 % varaviinit täydentävät cuvéeta, ja lisäksi mukana on paljon kokemusta ja intuitiota.
Régis Camus on muokannut Piper-Heidsieckin samppanjan tyyliä kellarimestarina vuodesta 1994. Monien vuosien maailmanlaajuisen tunnustuksen jälkeen samppanjatalo sai useita palkintoja vuoden 2014 kansainvälisessä viini- ja väkevyyskilpailussa. Régis Camus valittiin vuoden 2014 viinintekijäksi ja talo ylpeänä vuoden 2014 samppanjatuottajaksi. Näin ollen ei ole epäilystäkään siitä, kuinka korkeat laatuvaatimukset Champagnen alueella todella ovat. Lokakuusta 2018 lähtien ranskalainen Émilien Boutillat on seurannut edellisen kellarimestarin Régis Camusin jalanjälkiä. Lahjakkaalla nuorella kellarimestarilla on kaikki tarvittavat edellytykset jatkaa ja kehittää edelleen Piper-Heidsieckin samppanjoiden laatua ja talon omaleimaista tyyliä.
Piper-Heidsieckin tulevaisuus loistaa yhtä kirkkaana kuin menneisyyskin
Lisätietoja Champagnes Piper-Heidsieck
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Piper-Heidsieck Champagne |
Katu: | 12 allée du Vignoble |
Kaupunki: | 51100 Reims |
Maa: | Ranska |
Region: | Samppanja |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.piper-heidsieck.com/ |
Facebook: | https://www.facebook.com/ChampagnePiperHeidsieck/ |
Twitter: | https://twitter.com/piperheidsieck |
Telefon: | +33 3 26 84 43 00 |
Unternehmen | |
Perustamisvuosi: | 1785 |
Firmengruppe: | EPI Group |
Eigentümer: | Descours perhe |
Geschäftsführer: | Benoit Collard |
Viini | |
Önologe: | Émilien Boutillat |
Kellermeister: | Émilien Boutillat |
Bebaute Regionen: | Champagne |