Vintae - Yksi ryhmä, yksi intohimo
Vintae sai alkunsa Riojan liikemiehen José Miguel Arambarri Terreron intohimosta viiniä kohtaan. Hän päätti vuonna 1999 palata perheen juurille tuomalla takaisin La Riojaan Moscatel de Grano Menudo -lajikkeen, joka oli aikoinaan hävinnyt viinikirvan takia. Hänen näkemyksensä johti hänet Castillo de Maetierraan ja Maetierra Dominumiin, kahteen viinitilaan, jotka olivat Vintaen alku ja joissa Terrero aloitti Libalisin tuotannon. Hänen kahden poikansa Richin ja José Miguelin kanssa Vintae sai lopullisen muotonsa.
vuonna 2003 luotiin Hacienda López de Haron viinikokoelma, ja vuodesta 2004 alkaen he alkoivat tutkia Ribera del Dueron (Bardos), Navarran (Aroa) ja Ribera del Queilesin (Garnachas-hanke) viinitarhoja. vuonna 2006 hanke aloitettiin Torossa (Matsu), ja San Vicente de la Sonsierraan rakennettiin Bodega Classica.
Nykyään Vintaella on yli 300 hehtaaria omia viinitarhoja, ja se viljelee 38 eri rypälelajiketta tuottaakseen 35 erilaista viiniä, joita viedään yli 60 maahan ympäri maailmaa.
Vintae on muotoillut tuotannon ja viinin rakastamisen periaatteet omaksi dekalogikseen:
- Viini on yleismaailmallinen juoma, eikä sinun tarvitse olla asiantuntija nauttiaksesi siitä.
- Kaikkien Vintae-tuottajien tavoitteena on välittää intohimoa viiniä kohtaan yhä useammalle ihmiselle joka päivä, olivatpa he kuinka kaukana tahansa.
- Jokaisen viinipullon on kerrottava syntymäpaikkansa tarina.
- Viini on toinen tapa matkustaa ja tutustua alueen maisemiin, perinteisiin ja kulttuuriin.
- Viinitarha ei ole koskaan liian kaukana. Uusiin paikkoihin tutustuminen on välttämätöntä uusien viinien luomisen jatkamiseksi.
- Monet kadonneet, piilotetut tai hylätyt viinitarhat odottavat, että ne löydetään uudelleen ainutlaatuisten viinien luomiseksi.
- Jokaisella alueella on oma tapansa kunnioittaa viiniä. Kunnioittaminen ja luottamus kunkin paikan viinintekijöihin on tärkeää, jotta viinin aitous tulee esiin.
- Luonto on paras viinintekijä. Kukaan ei tunne häntä paremmin rytmiä ja syklejä, joita rypäle tarvitsee antaakseen meille parhaansa jokaisessa sadossa.
- Kestävä kehitys ja ympäristön kunnioittaminen ovat suurin vastuumme. Jos haluamme, että maa antaa meille jatkossakin suuria iloja, meidän on pidettävä siitä huolta samalla kiintymyksellä, jolla se on suhtautunut meihin.
- Salaisuus loistavien viinien luomisen jatkamiseen on se, ettei koskaan lopeta unelmoimista, vaan tekee niistä totta.
Vintaen viinitilat
- Bodega Hacienda López de Haro: Bodega Hacienda López de Haro sijaitsee San Vicente de la Sonsierrassa DO La Rioja -nimitysalueella, ja siellä on luotu kolme mallistoa (Hacienda López de Haro, Classica ja El Pacto)
- Maetierra: on La Riojassa, tarkemmin sanottuna La Rioja Orientalissa Calahorrassa sijaitseva valkoviiniin erikoistunut viinitila. Täällä Vintae on istuttanut Moscatel de Grano Menudoa, jota pidetään maailman aromikkaimpana lajikkeena, vuodesta 1999 lähtien. Melante- ja Libalis-mallisto viinitellään täällä.
- Matsu: Sijaitsee DO Torossa; täällä viinit valmistetaan yli 100 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä.Tuloksena on neljä modernia viiniä, jotka on valmistettu minimaalisella interventiolla sekä viinitarhassa että kellarissa.
- Aroa: Pioneeriviinitila luonnonmukaisten ja biodynaamisten viljelymenetelmien elvyttämisessä DO Navarrassa, jolla on myös kestävän kehityksen sertifikaatti. Aroa tuottaa luonnonmukaisia ja luonnollisia viinejä, jotka perustuvat perinteisiin menetelmiin ja biodynaamisiin käytäntöihin ja jotka ovat uskollisia sille etuoikeutetulle alueelle, jolla se sijaitsee: Navarran Yerrin laaksoon, jota suojelevat Urbasa- ja Andía-vuoristot.
- Atlantis: Maan valkoviinien kannalta potentiaalisimmat alueet sijaitsevat Pohjois-Espanjassa. Näin syntyi Atlantis. Neljä viiniä neljästä eri alkuperänimityksestä (Valdeorras, Rías Baixas, Ribeiro ja Txakoli), jotka on luotu Atlantin ilmaston vaikutuksesta ja joissa käytetään alkuperäislajikkeita, kuten Albariño, Treixadura, Godello ja Hondarrabi Zuri. Yhteistä niille kaikille on viileä ilmasto ja jatkuvat sateet, jotka tuottavat viinejä, joissa raikkaus ja happamuus ovat täydellisessä tasapainossa.
- Proyecto Garnachas on matka Garnachan historiaan Vintaen teknisen johtajan Raúl Achan silmin, joka puolustaa intohimoisesti rypälelajiketta, jota on historiallisesti parjattu sen monimutkaisen viininviljelyn vuoksi. Kaikki alkaa hänen perheensä sydämestä, Cárdenasista (La Rioja), jossa hänen isoisoisoisänsä istutti Garnacha-viinitarhoja yli sata vuotta sitten. Osoittaakseen tärkeytensä Raúl päättää etsiä samanlaisia tapauksia vanhoista Garnacha-viinitarhoista Ebro-joen altaan kiertomatkalla. Matkalla hän löytää joitakin viinitarhoja, jotka parhaiten kuvastavat tämän lajikkeen olemusta. Tuloksena on kokoelma hedelmäisiä, raikkaita ja mineraalisia punaviinejä, jotka ilmentävät kunkin tuotantoalueen monipuolisuutta ja ainutlaatuisuutta.
- Bodega Bardos: Ribera del Dueron ankarimmalla ja kylmimmällä alueella, yli 940 metrin korkeudessa, Burgosin Fuentemolinosin ja Moradillo de Roa -kaupunkien välissä, syntyy viinikokoelma kaikkien niiden miesten ja naisten kunniaksi, jotka omistavat elämänsä viinitarhalle.Páramo de Corcos on Riberan yllättävin ja tuntemattomin alue, kymmenentuhannen hehtaarin tasanko, jossa viinejä kasvatetaan äärimmäisissä olosuhteissa. Täällä vain vahvimmat viinitarhat kestävät äärimmäisen kuivat kesät ja loputtoman pitkät ja ankarat talvet, jotta ne voivat tarjota meille koko alueen halutuimman rypäleen.
Lisätietoja Bodegas Vintae
Osoite | |
---|---|
Katu: | Calle Gral. Vara de Rey, 7 |
Kaupunki: | 26003 Logroño |
Maa: | Espanja |
Region: | La Rioja |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://vintae.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/vintae/ |
Telefon: | +34 941 271 217 |
Unternehmen | |
Perustamisvuosi: | 2003 |
Viini | |
Önologe: | Iñaki Olaberri, Octavio Madurga |
Rebfläche: | >300 ha |
Bebaute Regionen: | La Rioja, Ribera del Duero, Navarra, Ribera del Queiles, Toro |