Viinitila Abril - Historia Kaiserstuhlissa
Abrilin viinitila sijaitsee kuuluisalla Kaiserstuhlin vuorijonolla ja siten myös keskellä samannimistä viininviljelyaluetta. Alue on täynnä historiaa, sillä täältä on löydetty arkeologisia jäännöksiä jopa 7500 vuoden takaa. Vuonna 2011 rakennettu uusi viinitila jouduttiin siirtämään muualle, koska alun perin suunnitellulta paikalta löytyi asutuksen jäänteitä. Viininviljely alkoi täällä, kuten niin usein Lounais-Saksassa, roomalaisten toimesta, jotka toivat kasvin alueelle 2. vuosisadalla eaa. Abrilin viinitila perustettiin 280 vuotta sitten, joten se on yksi alueen vanhimmista. Se näkee olevansa vahvasti yhteydessä alueen historiaan ja perinteisiin. Säilyttääkseen tämän tuleville sukupolville ja jatkaakseen historiaa pitkään, viinitila keskittyy ympäristöystävälliseen, luonnonmukaiseen viininviljelyyn, joka tuottaa korkealaatuisia viinejä. Vuodesta 2015 lähtien viinitilaa on johtanut Eva-Maria Köpfer.
Kaiserstuhl - missä laava aikoinaan virtasi
Kaiserstuhlin terroirille on ominaista vulkaaninen kallio. Alun perin vuoristossa oli tulivuoria, mutta ne sammuivat 19 miljoonaa vuotta sitten. Viimeinen jääkausi toi mukanaan suuria määriä lössiä, joka laskeutui vuorenrinteille ja loi terroirin, joka on alueen viinien nykyinen perusta. Esimerkiksi Abrilin viinitilan viinien eri rypälelajikkeet viihtyvät tällä terroirilla:
- Müller-Thurgau (Ruländer)
- Pinot Gris
- Pinot Blanc
- Merlot
- Gewürztraminer
- ja monet muut
Viinitarhoja viljellään Saksan suurimman ekologisen viininviljelyn järjestön ECOVINin sääntöjen mukaisesti. Tähän kuuluu maaperän hedelmällisyyden lisääminen asianmukaisilla viljelymenetelmillä, kestävien kasvien kasvattaminen ilman rikkakasvien torjunta-aineita, synteettisiä hyönteismyrkkyjä ja lannoitteita, viinitarhojen viherryttäminen biologisen monimuotoisuuden lisäämiseksi, suljetun tuotantokierron luominen ja muut ympäristöystävälliset periaatteet.
Abrilin viinitilan viinilinjat
Tilan viinit voidaan jakaa neljään ryhmään, jotka Abrilin viinitila on nimennyt niiden ominaisuuksien mukaan:
Hedelmät
Nämä viinit kypsytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Viineillä on valkoinen etiketti, ja niiden luonne on erityisen hapokas ja hedelmäinen, mikä johtuu niiden kypsymisestä.
Stone
Näiden viinien rypäleet ovat peräisin viinitarhoilta, jotka antavat viinille mineraalisen vivahteen, jota korostaa antrasiitin värinen etiketti. Vanhentamiseen käytetään Etelä-Badenista peräisin olevasta tammesta valmistettuja puutynnyreitä.
Aika
Tilan huippuviinit, jotka määritellään pääasiassa niiden kypsymisajan perusteella. Täältä nautiskelija löytää barriikkitynnyreissä kypsytettyjä varaviiniä, joita varten valitaan rypäleet parhaista lohkoista.
Pearls & Co
Tämän etiketin alta löytyvät tilan kuohuviinit, mutta myös erikoisuuksia, kuten oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, likööriviiniä tai Abrilin talon brandya.
Lisätietoja Weingut Abril
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Abril Weine GmbH & Co. KG |
Katu: | Am Enselberg 1 |
Kaupunki: | 79235 Vogtsburg Kaiserstuhlissa |
Maa: | Saksa |
Region: | Baden |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://weingut-abril.de/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +49 (0) 7662-949 323-0 |
Unternehmen | |
Perustamisvuosi: | 1740 |
Eigentümer: | Eva Maria Köpfer |
Geschäftsführer: | Eva-Maria-Köpfer |
Viini | |
Kellermeister: | Jürgen Jehle |
Rebfläche: | 25 ha |
Viinin vuosituotanto hehtolitroina: | 1000 |