Kevätsiivouksen hinnat
Ruggerin historia
Ruggeri Prosecco -manufaktuurin historia on juurtunut syvälle Valdobbiadenen alueen viininvalmistusperinteeseen. Tästä on osoituksena maininta "Case Bisoi", joka tarkoittaa saksaksi "Bisolin perheen taloja", monissa historiallisissa kartoissa Cartizzen sydämessä. Eliseo Bisol omisti jo 1800-luvun jälkipuoliskolla pienen viinitarhan Santo Stefanossa. Hänen poikansa Luigi, yksi Valdobbiadenen ensimmäisistä koulutetuista viinintutkijoista, rakensi toisen viinitilan Montebellunaan vuonna 1920. Vuonna 1950 hänen poikansa Giustino Bisol perusti Ruggerin viinitilan yhdessä serkkunsa Luciano Ruggerin kanssa, joka antoi yritykselle sen nimen.
Ruggeri on perustamisestaan lähtien ollut yksi harvoista Valdobbiadenen viinintuottajista, jotka ovat keskittyneet kuohuviinien tuotantoon. Giustinon työtä jatkoivat hänen poikansa Paolo ja tyttärentyttärensä Isabella yhdessä suurella omistautumisella ja jatkuvalla intohimolla.
Ruggerin viljelyalue - Valdobbiadene
Valdobbiadenen ympärillä sijaitseva viljelyalue erottuu selvästi Proseccon laajasta alueesta. Yhtäältä sen tuottamien erinomaisten viinilaatujen ansiosta, mutta myös vuodesta 2009 lähtien sen aseman ansiosta, sillä se on ollut valvottu ja taattu alkuperänimitys D.O.C.G.. Täällä tuotettujen huippuviinien virallinen ja suojattu nimitys on nyt Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G..
Ruggeri tuottaa viininsä parhaista "GOLDEN THREE EECKS" -rypäleistä. Tämä kaunis mäkinen alue sijaitsee Santo Stefanon, San Pietro di Barbozzan ja Saccolin kylien välissä muodostaen eräänlaisen kolmion, ja se hyötyy ilmaston, maaperän ja sijainnin fantastisesta yhdistelmästä.
Ruggeri Viinit
Glera-lajike (entinen Prosecco) kasvaa pitkänomaisissa köynnöksissä, joiden pitkät ohuet varret kannattavat auringon suutelemia kultaisia rypäleitä. Se on yhtä hieno ja elegantti kuin sen tuottama viini. Valdobbiadenen vanhoilla viinitarhoilla, siellä täällä Glera-viiniköynnösten seassa, voit löytää tyypillisiä vanhan maailman lajikkeita, kuten Bianchetta, Perera ja Verdisio, jotka selvästi edistävät lopputuotteen monimutkaisuutta. 1990-luvulle asti rypäleet korjattiin melko myöhään, usein lokakuussa. Viime vuosina sadonkorjuu on aikaistunut, ja nyt se tapahtuu yleensä syyskuun puolivälissä tai lopussa, joskus jopa kuun alussa.
Uraauurtavat kokeilut ovat vakuuttaneet Ruggerin siitä, että aikatekijän vaaliminen on välttämätöntä. Tavoitteena on antaa arvokkaimmista viiniköynnöksistä peräisin olevalle Proseccolle hitaasti kehittyvä näkökulma, että Prosecco voi myös kypsyä. Ruggeri on yksi niistä harvoista Proseccon tuottajista, joilla on vakiintuneita viinejä, joilla on syvyyttä vuosikertaan.
Rypälelajikkeet ovat seuraavat:
- Glera
- Pinot Nero
- Bianchetta
- Perera
- Verdisio
Lisätietoja Ruggeri
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Ruggeri & C. Srl |
Katu: | Via Pra‘ Fontana 4 |
Kaupunki: | 31049 Valdobbiadene |
Maa: | Italia |
Region: | Veneto |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://ruggeri.it |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/RuggeriProseccoDiValdobbiadene/ |
Telefon: | +39 0423 9092 |
Unternehmen | |
Firmengruppe: | Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien |