🍇 Bilancian Chardonnay hurmaisee elegantilla ranskalaisissa tynnyreissä kypsennetyllä maullaan ja silkkisellä tekstuurillaan
🥗 Nauti tätä aromaattista valkoviiniä herkullisten ruokien, kuten jogurtti-minttu-pestolla maustettujen spagettien tai lohi-fenkoliomeletin, kanssa
🌍 Uuden-Seelannin Pohjoissaaren tuotantoa, tämä lajikkeen puhdas Chardonnay heijastaa savipohjan erottuvaa terroir-ominaisuutta
Chardonnay - Bilancia
pakkaus!
Lisätietoja Chardonnay - Bilancia
Lasissa Bilancia Chardonnay esittää tiheän kultakeltaisen värin. Tämä yksinomainen uusi zealantilainen viini esittelee lasissa upean nuorekkuuden ja tuoksuvat nuotit päärynästä, omenasta, sitruunasta ja mirabelleista. Lisänä on vielä vivahteita muista hedelmistä.
Maku suussa Bilancia Chardonnay avautuu upeasti aromaattisena, hedelmäisenä ja tasapainoisena. On kuivia ja todella kuivia. Tämä valkoviini kuuluu jälkimmäiseen ryhmään, sillä se on vinifikoitu vain 0,1 g jääsokerilla. Kielellä tämä voimakas valkoviini erottuu äärettömän silkkisellä rakenteellaan. Tasapainoisen hedelmähapokkuuden ansiosta Chardonnay hellii kieltä miellyttävällä tunteella, kuitenkaan tinkimättä mehukkaasta elinvoimasta. Jälkimaku hurmaa tämä viini Uuden-Seelannin Pohjoissaaresta merkittävällä pituudellaan. Taas nousevat esiin vivahteet greipistä ja päärynästä. Jälkihengityksessä liittyvät mukaan mineraaliset nuotit sorapitoisilta maaperiltä.
Bilancia Chardonnayn vinifikaatio
Tässä valkoviinissä keskitytään selvästi yhteen rypälelajikkeeseen, eli Chardonnayyn. Tälle upealle voimakkaalle yksinomaista viinii Bilancialta käytettiin vain ensiluokkaisia sadonkorjuuainesta. Uuden-Seelannin Pohjoissaarella kasvaa viiniköynnöksiä, jotka tuottavat tämän viinin rypäleitä sorapitoisilla maaperillä. Lähistöllä olevan joen kohtuullavaikutuksen vuoksi viinirypäleet kypsyvät hitaammin ja kehittävät enemmän aromaattista monimutkaisuutta. Kun ne ovat täydellisesti kypsiä, rypäleet Chardonnayä varten kerätään kokonaan käsin ilman karkeita ja vähän valikoivia konekeruuta. Viinien keruun jälkeen viinirypäleet siirtyvät nopeasti puristamoon. Siellä ne valitaan ja murskataan hellävaraisesti. Tämän jälkeen seuraa käymisprosessi pienissä tynnyreissä kontrolloiduissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä voimakasta Chardonnayta kypsytetään vielä 11 kuukautta ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä.
Ruokaehdotukset Bilancia Chardonnaylle
Tätä uusi zealantilaista tulisi nauttia parhaiten kohtuullisesti viilennettynä 11 - 13 °C:ssa. Se sopii täydellisesti seuraksi spaghettiin jogurtti-minttu-pestolla, spaghettiin kapristomaattikastikkeella tai lohi-fenkoliomeletin kanssa.
Bilancia Chardonnayn palkinnot
- Lisää tuotteita osoitteesta Bilancia