Corvezzo - Proseccon pioneerit
Corvezzo Winery on Venetossa sijaitsevan Trevison Prosecco-kaupungin lähellä sijaitseva viinitila, joka on erikoistunut luomuviinien tuotantoon.
Maria ja Giovanni Corvezzo perustivat viinitilan alun perin vuonna 1960 Cessalton kylään. Heidän poikansa Giuseppe ja Renzo laajensivat viinitilaa 1970-luvulla, ja pian viinitarha kattoi yli 140 hehtaaria. Heidän alaisuudessaan aloitettiin myös suuntautuminen kohti luonnonmukaista viininviljelyä, jossa työskennellään integroidun tuholaistorjunnan menetelmällä - sen sijaan, että tuholaisia hävitettäisiin kemiallisella kerholla, luotetaan ennaltaehkäisyyn ja populaation hallintaan.
Luonnonmukainen muutos
vuonna 2009 viinitilan johto siirtyi Renzon pojalle Giovannille. Sen, minkä hänen isänsä ja setänsä aloittivat, hän halusi nyt saattaa päätökseen - täydellisen siirtymisen luonnonmukaiseen viininviljelyyn. Se tarkoittaa, että synteettisiä torjunta-aineita ei enää käytetä ja että viininviljely sertifioidaan täydellisesti. hanke, jonka oli määrä kestää neljä vuotta, alkoi vuonna 2010. vuonna 2014 Corvezzon ensimmäinen luomuviini päätyi vihdoin kaupan hyllyille. vuonna 2017 kaikkien viinitarhojen siirtyminen luomuviljelyyn saatiin päätökseen, ja Corvezzon Prosecchi oli ensimmäisiä luomuviinien edustajia markkinoilla. vuonna 2020 he aloittivat myös ensimmäiset kokeilut biodynaamisen viljelyn parissa.
Proseccon alue - jossa Corvezzon viinit valmistetaan.
Proseccon alueen kumpuilevat kukkulat tarjoavat ihanteellisen pohjan, jotta viiniköynnökset voivat hyödyntää erityisen hyvin pitkiä aurinkoisia päiviä. Parhaat alueet sijaitsevat Valdobbiadenen ja Coneglianon kuntien sekä Asolon kaupungin ympäristössä. Näiltä viljelyalueilta peräisin olevat viinit, jotka on viiniytetty Proseccon tuotantosuuntaviivojen mukaisesti, saavat kantaa "Prosecco Superiore" -merkintää. Terroirille on tyypillistä pääasiassa savi, kalkkikivi ja hiekkakivi, mutta se vaihtelee suuresti eri osa-alueilla. Meren ja Alppien välissä sijaitsevan sijainnin vuoksi ilmasto vaikuttaa molempiin, ja jatkuva ilmanvaihto auttaa rypäleitä kehittämään optimaalisen laatunsa.
Rypälelajikkeet
Nykyään kartanoon kuuluu 150 hehtaaria viinitarhoja. Suurella osalla viinitarhoista viljellään alueelle tyypillistä Glera-rypälelajiketta, joka aiemmin tunnettiin myös nimellä Prosecco ja joka on kuohuviinin perusta. Muita Corvezzon viljelemiä rypälelajikkeita ovat mm:
- Pinot Nero (Pinot Noir)
- Manzoni
- Montepulciano
Viiniköynnökset kasvatetaan enimmäkseen alueella keksityllä Sylvoz-menetelmällä, jolle on ominaista versojen "alas vetäminen", mikä tarjoaa etuja hoidon ja sadonkorjuun kannalta.
Corvezzon viinit - laaja valikoima
Corvezzon viinitilalla rypäleistä valmistetaan monia erilaisia viinejä, mutta prosecco muodostaa luonnollisesti pääosan valikoimasta. Sitä valmistetaan monenlaisina laatuvaihtoehtoina, sekä yksinkertaisella nimityksellä että korkeampina laatuvaihtoehtoina Valdobbiadenen DOCG-alueelta. Proseccoa täydennetään erilaisilla kuohuviinikuvioilla, jotka valmistetaan viinitilan monista eri rypälelajikkeista. Viinejä valmistetaan myös eri makuvaihtoehtoina brutista kuiviin.
Mutta viinitilan valikoimasta löytyy myös tyyniä viinejä, sekä valko- että punaviinejä. Viinejä on monia eri lajikkeita, lisättyä sulfiittia sisältävinä tai ilman, suodatettuina tai suodattamattomina. Anna itsesi yllättyä, löydät varmasti jotain itsellesi sopivaa Corvezzon viinitilan valikoimasta!
Lisätietoja Corvezzo
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Società Agricola F.lli Corvezzo S.r.l. |
Katu: | Via Palù 17 |
Kaupunki: | 31040 Cessalto (TV) |
Maa: | Italia |
Region: | Veneto |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.corvezzo.it/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +39 0421 327203 |
Unternehmen | |
Perustamisvuosi: | 1960 |
Eigentümer: | Giovanni Corvezzo |