Viinitila Günther Steinmetz – Braunebergin parasta
Viinitila Günther Steinmetz on 10 hehtaarillaan todellakin pieni yritys, mutta mitä Edith ja Stefan Steinmetz menettävät määrässä, he korvaavat laadulla kaksinkertaisesti ja kolminkertaisesti.
Tässä Stefan Steinmetz voi Braunebergissä Moselin varrella hyödyntää ensiluokkaisia viinitarhoja. Näihin kuuluvat Steinmetz Parzellen suurista nimistä kuten Brauneberger Juffer, mutta myös vanhoista perinteisistä alueista kuten:
- Kestener Paulinshofberg
- Piesporter Goldtröpfchen
- Piesporter Grafenberg
- Wintricher Geierslay
- Wintricher Oligsberg
- Mülheimer Sonnenlay
Steinmetz – Jyrkkiä rinteitä, minne katse vain osuu
Ja jos se ei olisi tarpeeksi, voi Günther Steinmetzin viini myös varustaa Veldenzer Grafschafter Sonnenbergin sekä Dhroner Hofbergin köynnöksillä, joista tuotetaan loistavia Rieslingiä ja Pinot Noireja.
Viinitila Günther Steinmetzin menestyksen salaisuus on ennen kaikkea tiukka laatufanatismi. Hallitusti alhaiset sadonkorjuumäärät, tiukka valikoima korjuuaineksista, vain käsin keräys ja hellävarainen rypäleiden käsittely ovat vain muutamia peruspisteitä viininvalmistuksessa Günther Steinmetzilla.
Vuodesta 1999 lähtien vastuu Günther Steinmetzin viinien kypsentämisestä on ollut Stefan Steinmetzin käsissä. Sukupolvenvaihdos ei kuitenkaan vaikuta laatuun, sillä kun Steinmetzin viinitilalla on jotain tärkeää, se on perinteen säilyttäminen. Siksi Stefan Steinmetz keskittyy ennen kaikkea Rieslingien ja Spätburgundereiden itsenäisyyteen ja luonteen vahvuuteen. Hän toimii luonnonmukaisesti ja yrittää käyttää mahdollisimman vähän perinteisen maatalouden keinoja.
Stefan Steinmetz – mieli, joka ohjaa Wintergut Günther Steinmetziä
Günther Steinmetzin kellarissa pätee "Niin vähän kuin mahdollista, niin paljon kuin tarpeellista." Siksi Stefan Steinmetz ei käytä viljelyhiivoja eikä käytä kirkastusaineita, eikä happolisäaineita tai happamuuden vähentäjiä. Steinmetzillä ei myöskään käytetä eläinproteiinia mehujen kirkastamiseen, ja viinit valmistetaan vain spontaanisti isoissa tammitynnyreissä.
Günther Steinmetz – salaisesta vinkistä varmaan vaihtoehtoon
Korkeatasoiset viinikriitikot ovat jo vuosia tunnistaneet Steinmetz-viinien potentiaalin ja kehuneet niitä usein yli kultakilven. Aika, jolloin Steinmetzin voisi vielä kutsua salaiseksi vinkiksi, on siis ohi. Onneksi Stefan Steinmetz ei käytä vuosien varrella kerryttämäänsä mainetta, kuten monet viinitarhurit, suoraan hintojen nostamiseen, vaan hän tuo Mosel-ystävien kasvoille hymyn kohtuullisilla pullahinnoillaan.
Lehdistön arviot Günther Steinmetzin viineistä
Vinum Weinguide 2018 - 3.5/5 tähteä
„Verrattuna edelliseen vuoteen ovat tämän Braunebergerin tilan viinit selvästi parantuneet. Ne ovat leikkisämpiä, selkeämpiä ja hienompia. Erityisesti kevyet kuivat Rieslingit ovat miellyttäviä, sillä ne muistuttavat herkkiä, kristallinkirkkaita Kabinett-viinejä. Litran Riesling on tämän kategorian ykkönen koko Saksassa. [...] Monina vuosina voi täältä tilalta ostaa lähes jokaisen viinin sokkona.”
Eichelmann 2018 - 2 tähteä
„Vuoden 2016 viinit ovat erinomaisia. Jo pelkästään melkein kuiva Brauneberger Riesling on esimerkillinen alueelle ja talon tyylille.”
Lisätietoja Weingut Günther Steinmetz
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Weingut Günther Steinmetz |
Katu: | Moselweinstr. 154 |
Kaupunki: | 54472 Brauneberg |
Maa: | Saksa |
Region: | Moselle |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | http://www.weingut-guenther-steinmetz.de/de/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/WeingutGuentherSteinmetz |
Telefon: | 06534-751 |
Fax: | 06534-940921 |
Unternehmen | |
Eigentümer: | Edith & Stefan Steinmetz |
Geschäftsführer: | Stefan Steinmetz |
Viini | |
Önologe: | Stefan Steinmetz |
Kellermeister: | Stefan Steinmetz |
Rebfläche: | 9 Hektar |
Bebaute Regionen: | Mittelmosel - Bernkastel-Kues |
Bebaute Einzellagen: | Brauneberger Juffer, Kerstener Paulinshofberg, Piesporter Goldtröpfchen, Wintricher Geyerslay, Wintricher Oligsberg, Mühlheimer Sonnenlay, Veldenzer Grafschafter Sonnenlay, Dhroner Hofberg |
Anbaumethoden, Bewirtschaftung: | konventionell unter Verzicht von Düngemittel, Herbiziden und Pestiziden, ausschließlich selektive Handlese |
Bodenarten, Bodenbeschaffenheit: | Steillagen, Schieferböden |