Pierre Chavin - Viinin nautinto kaikkina aikoina
Pierre Chavin on viinitila Languedoc-Rousillonissa. Mathilde Boulachin ja Fabien Gross perustivat sen vuonna 2010. Boulachin, joka on syntynyt ja kasvanut Champagnessa, sai idean luoda alkoholittomia viinejä raskautensa aikana, kun hän etsi vaihtoehtoa vedelle ja virvoitusjuomille. Hän sai rohkaisua suunnitelmaansa ollessaan Skandinaviassa, jossa tieliikenteessä on voimassa 0 prosentin sääntö. Hän ei kuitenkaan halunnut luoda mitä tahansa alkoholitonta viiniä, vaan tuotteen, jonka ei tarvitsisi piiloutua kotimaansa suurten premium-tuotteiden edelle. Hänen asiantuntemuksensa markkinointimaailmassa auttoi häntä rakentamaan uuden brändin, joka oli suunnattu menestykseen. Fabien Gross, joka on enologi, toi yritykseen tarvittavaa viinialan asiantuntemusta.
Pierre Chavinin viinit
Pierre Chavinin viinit tulevat pääasiassa Etelä-Ranskasta, esimerkiksi Gascognesta, Provencesta ja tietenkin Languedocista. Tämän laajan valikoiman ansiosta Pierre Chavinilla on laaja valikoima terroireja, joista saadaan täydelliset rypäleet viinejä varten.
Tällä välin Pierre Chavin on tullut markkinoille alkoholittomien juomien lisäksi myös alkoholijuomia. Nykyään tuotetaan kuutta viinilinjaa:
- Pierre Zéro - alkoholittomat viinit
- Villa Chavin alhainen alkoholipitoisuus 8,5 tilavuusprosenttia
- Luomuviinit - ekologisesti tuotetut viinit
- Trendikäs - modernit, epäsovinnaiset viinit
- Autenttinen - viinejä Ranskan kuuluisilta terroireilta
- Ikoniset - erityiset viinit, jotka erottuvat portfoliosta
Tarjolla on siis jotakin jokaiselle viinin ystävälle, olipa kyseessä sitten klassisen viinin tuntija, jolle on tarjolla aitoja tai ikonisia viinejä, ravitsemustietoinen, jolle on tarjolla alkoholittomia tai vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja, ympäristötietoinen, jolle on tarjolla luonnonmukaisia viinejä, tai kokeilunhaluinen, jolle on tarjolla trendikkäitä. Jälkimmäiseen kuuluu esimerkiksi viini, joka pullotetaan käyttämällä uutta 3D-tulostusprosessia lasille.
Pierre Chavinin alkoholittomien viinien tuotanto
Pierre Zéro -viinit valmistetaan perinteisillä viininvalmistusmenetelmillä eli klassisella viiniyttämisellä, joka tuo esiin viinin keskeiset aromit. Alkoholin poistamiseksi käytetään sentrifugikolonnimenetelmää. Tämä tarkoittaa sitä, että kuumennusta ei tarvita ja viinit säilyttävät suuren osan aromistaan. Lisäksi alkoholipitoisuus on mahdollista alentaa selvästi alle 0,3 tilavuusprosenttiin, sillä dealkoholisoidut viinit sisältävät aina pienen määrän jäännösalkoholia. Muihin prosesseihin verrattuna tämä on hyvin lähellä täysin alkoholittoman juoman ihannetta.
Lisätietoja Pierre Chavin
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Domaines Pierre Chavin |
Katu: | 2 Bd Jean Bouin |
Kaupunki: | 34500 Béziers |
Maa: | Ranska |
Region: | Languedoc |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://www.pierre-chavin.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +33 4 67 90 12 60 |
Unternehmen | |
Geschäftsführer: | Mathilde Boulachin |
Viini | |
Bebaute Regionen: | Languedoc-Roussilon, Gascogne, Provence |