• ♥ Tällä hetkellä 20.696 viinejä vain sinulle! ♥
  • Henkilökohtainen neuvo!
  • Turvallinen pakkaus!
  • Luotettava toimitus!

Gin & Genever

(275)

Gini maistuu, gini on monipuolinen, gini on hauskaa. Olipa sitten kyseessä kirkas väkevä alkoholijuoma, jossa vallitsee hallitseva katajanmarjan maku, tai syvemmälle ikivanhaan giniin perehtyminen; aina on yllätyksenä loputtomat tarinat, joita syntyy mukavan gin-tonicin äärellä.

Lue lisää zu Gin & Genever
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ei saatavilla
alkoholittomat
9999
Ei saatavilla
alkoholittomat
Espanja Espanja
Andalusien (ES) Andalusien
14,88 €*
0.7 l (21,26 € * / 1 l)

Toimitusaika noin 3-5 työpäivää

Ei saatavilla
9999
Ei saatavilla
Ranska Ranska
58,88 €*
0.7 l (84,11 € * / 1 l)

Toimitusaika noin 3-5 työpäivää

Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
VINKKI!
9999
Ei saatavilla
Säästä 2 %, osta 6!
VINKKI!
5.00
(3)
Saksa Saksa
56,93 €*
0.5 l (113,86 € * / 1 l)

Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä

15 % alennus - Viimeiset pullot!
Säästä nyt täällä!
☀️ 10 % kesäale ☀️
Kesäiset hinnat
Tutustu nyt!
Väistämättömät viinit
Nämä viinit sinun pitäisi nauttia!
Kokeilupaketit
Nyt kokeile monimuotoisuutta ja säästä!

Tai martini. Tai Vesper. Gin on kirkas värikäs kulttuurituote, joka on painanut leimansa historian mukaan jo tuhansien vuosien ajan. Joskus hyvin, joskus vähemmän, mutta aina gin.

Gin - Katajanmarjan ihme

Giinin parissa työskentelivät niin oppineet kuin nautiskelijat. Jo tuhansia vuosia sitten tutkittiin alkoholijuomien ja katajanmarjan välistä yhdistelmää lääketieteellisestä näkökulmasta. Sekoituksen sanottiin olevan hyvä närästyksen, reuman, kihtiongelmien ja ruoansulatusongelmien hoidossa. Potilaat ilostuivat. Pian huomattiin, että väitetyt sairaat olivat ennemminkin näytelijöitä. Ginistä tuli nautintoaine. Nykyään, kuten ennenkin, gin tarjoaa valtavasti erilaisia muotoja ja ainesosia, jotka tekevät jokaisesta tislaamon gin-kreatiosta ainutlaatuisen. 3 valmistustapaa, noin 12 gin-tyyppiä, 120 niin sanottua botanista, laskekaa mahdollisuudet - tai kokeilkaa ginin rikkautta VINELLO:ssa.

Gin maku

Ginissä on pääpaino katajanmarjassa, cypressikasveihin kuuluvaan marjaan, joka luovuttaa maun viljasta ja harvoin melassista valmistetulle maa-alkoholille. Ginin alkoholin on oltava vähintään 37,5% vol., vaikka epävirallisen säännön mukaan suurempi alkoholipitoisuus tekee ginistä täyteläisempää. Seuraavaksi koostuu yksilöllisestä yhdistelmästä noin 120 ainesosaa, joita kutsutaan myös botanisteiksi. Näihin sisältyvät eksoottiset kasviainesosat, arvokkaat yrtit ja voimakkaat mausteet, kuten muskottipähkinä, gentiani, iiriksenjuuri, inkivääri, ruusu, sitruunan- ja appelsiinin kuoret sekä paljon muuta. Riippuen tislausmenetelmästä, alkoholi ottaa ainesosien aromit ja vaikuttavat aineet ja muuttuu giniksi. Mutta gin ei ole aina gin. Luokittelu määrää, mitä nimitystä sekoitus saa etikettiinsä. Näihin kuuluvat:

  • Dry Gin
  • London Dry Gin
  • Sloe Gin
  • Plymouth Gin 
  • Original Genever
  • Distilled Gin
  • Gin de Mahón
  • New Western Dry Gin
  • Vilnius Gin
  • Old Tom Gin
  • Reserve Gin

Englantilainen kosketus on tullut giniin vuosisatojen saatossa, mutta tarina alkaa toisesta paikasta.

Gin’n suuri historia

Alkemistit, noidat ja munkit ovat kokeilleet alkoholia ja katajan kanssa jo antiikin ajoista lääketieteellisten ominaisuuksien vuoksi. Todellinen vauhti alkoi kuitenkin 1600-luvulla, kun Alankomaissa katajalikööri nimeltä Genever teki sairaita onnellisiksi. Lääkettä arvostettiin niin paljon, että se alkoi myydä nautintoaineena kauppojen tiskillä. Ilmeisesti kansall drinkiksi nousemassa, alankomaalaisilla sotilailla oli aina pullo mukanansa, kun he menivät taisteluun. Liittoutuneet englantilaiset punakaulusmiehet pitivät Geneveristä, kun he taistelivat yhdessä espanjalaisia vastaan. Muutamalla pullolla matkalaukussa englantilaiset miehet palasivat kotiin ja tekivät Geneveristä, jota englantilaiset puhekielessä kutsuivat "Juniperus" tai yksinkertaisesti giniksi, tunnetun.

Ginistä tuli salainen vinkki Britannian saarilla. Sitten Willem III Oranien-Nassau nousi Englannin valtaistuimelle. Hänellä oli aina nenä, miten saada alamaisensa puolelleen. Lyhyesti sanottuna: Hän toi Alankomaista gin vara verottomana ja asetti raskaammat verot ranskalaisille tuotteille. Jokainen sai avata oman tislaamon kotiinsa ja virallisesti myydä giniä kymmenen päivän kuluttua. Näin alkoi gin-hulluus, gin-kriisi, jolla oli tuhoisia seurauksia köyhemmille.

Gin oli halpaa eikä sillä ollut laadullisia standardeja. Se, mitä gin sisälsi, ei ollut tärkeää. Pääasia, että se potkaisi. Rikollisuus nousi, samoin lapsikuolleisuus. Kaikki olivat humalassa ja loput olivat romukoppaa. Yleinen kuolleisuusaste ylitti jopa syntyvyysasteen, ja vastasyntyneet tulivat maailmaan gin riippuvaisina. Todellakin synkkä nimitys Mother’s Ruin vakiintui. Aika oli pimeä, sen ymmärsi myös hallitus. Vuoden 1751 Gin Act sulki juhlat pois. Luvat ginipolttoaineen valmistamiseen tulivat äärimmäisen kalliiksi, laatu ja hinta nousivat merkittävästi. Ginistä tuli yläluokan juoma.

Brittien imperiumin maailmanlaajuisen levinneisyyden myötä myös gin levisi. Punakaulusmiehet Intiassa taistelivat erityisesti hyttysiä ja malariaa vastaan. Suojautuakseen he joutuivat ottamaan kinin, jota löytyi tonic-vedestä. Jotta erittäin karvas maku olisi siedettävämpi, sotilaat sekoittivat tonic-veden giniin – mikä osoittautui olemaan menestys, joka kestää edelleen. Vähemmän malarian vuoksi, mutta kuka tietää sen tarkalleen.

Kieltoaikana Yhdysvalloissa syntyi termi Bathtub-Gin, joka nykyään tarkoittaa huonolaatuista giniä. Juoma on melko helppoa valmistaa ja ainoa iso astia oli yleensä kylpyamme. Kvaliteettiin kiinnitettiin vähemmän huomiota, enemmän alkoholiin. Parasta ei enempää tilata Bathtub-Giniä – parempi Mother’s Ruin.

Gin-tyypit

Eri gin-tyyppien jaottelu perustuu alkuperään, valmistusmenetelmään ja ainesosalistaaan. Jokainen tislaamo on omistautunut yhdelle tai useammalle tyylille. Pieni katsaus suosituimmista tyypeistä auttaa hahmottamaan moninaisuutta.

Genever

Alkuperäinen hollantilainen tuote. Tunnetaan myös nimellä Jenever, hollanninkielisestä jeneverbes-katajanmarjasta, jota pidetään yleisesti gin’n esimuotona. Alkoholi valmistetaan ohrasta tai rukiista ja maustetaan botanisteilla kuten fenkolella, paahdetuilla aromeilla ja korianterilla. Pehmeä edustaja tästä ryhmästä on De Borgenin Old Style Genever, joka hurmaa makuhermot intensiivisillä vilja- ja katajanmakواilla.

London Dry Gin

Tässä ei välttämättä ole kyse ginistä, joka on valmistettu Lontoossa, vaan pikemminkin tyylistä. Kuivaan giniin ei lisätä keinotekoisia makuja, ja sokeripitoisuus on rajoitettu 0,1 g litralle. Tunnettuja edustajia tästä lajista ovat Bombay Sapphire, Tanqueray Dry Gin C. Tanqueray & Co:n tislaamosta ja Elephant London Dry Gin.

Dry Gin

Tämä lajike on voimakkaan katajanmakuinen eikä sitä saa, toisin kuin London Dry Giniä, rikastaa kasviainesosilla. On kuitenkin mahdollista antaa ginille ainutlaatuinen väri väriaineilla. Ihanteellinen cocktaileihin tai omaan kotibaariin. Esimerkkejä Dry Ginistä ovat Gin Mare ja Friedrichs Dry Gin.

Sloe Gin

Sloe Gin erottuu hieman omaksi. Se ei ole oikeaa giniä, enemmänkin likööri, jossa on vähemmän alkoholia, mutta se lasketaan silti giniksi. Tumma punainen väri johtuu sloelaakerista. Se esitetään huomattavasti makeampana ja hedelmäisempänä kuin Dry Gin. Elephant Sloe Gin on erinomainen suositus tälle lajille.

Plymouth, Vilnius ja Gin de Mahón

Nämä gin-lajit saavat muotonsa maantieteellisten sijaintiensa perusteella. Niitä voidaan valmistaa vain tietyssä paikassa, ja niillä on yleensä ainutlaatuiset koostumukset botanisteista. Plymouth Gin, joka on valmistettu Black Friars Distilleryssa, on esimerkiksi valmistettu vain englantilaisessa satamakaupungissa, ja sen katajanmakua on huomattavasti vähemmän voimakas.

Tietoa ginistä

Mikä on gin?

Gin on kirkas väkevä juoma, jossa päätäyteaineita ovat kataja ja korianteri. Alun perin Alankomaista, gin on kehittynyt tyypilliseksi englantilaiseksi juomaksi. Gin on usein käytetty cocktailien ja long drinkien luomiseen.

Kuinka gin valmistetaan?

Ginin valmistamiseen on kolme yleistä menetelmää.

Mazerointi: Botanisteja lisätään alkoholiin, kunnes maku on vapautettu. Tämän jälkeen sekoitus suodatetaan ja laimennetaan.

Digestion: Kuuma uuttaminen, jossa pilkotut botanisteja lisätään alkoholiin. Kaikki keitetään noin 70°C, jotta aromikirjo pääsee täysin kehittymään.

Perkolointi: Näistä ehkä kallein ja hienostunein valmistusmenetelmä. Alkoholi muuttuu kaasuksi ja pääsee muutamien suodattimien läpi, jotka on täytetty halutuilla ainesosilla seuraavaan kattilaan. Lopulta kaasu muuttuu taas nestemäiseksi ja gin on valmis.

Mikä sopii giniin?

Gin on monien cocktailien pääainesosa. Tunnetuin niistä on gin-tonic. Mahdollisuudet käyttää giniä sekoitusjuomissa ovat lähes äärettömät. Kokeile vain ja nauti.

Kuinka gin varastoidaan?

Gin tulisi varastoida mahdollisimman viileässä, pimeässä ja pystysuorassa asennossa. Kellari on ihanteellinen suojattua ja pysyvää säilyttämistä varten. Avoimet pullot säilyvät useita kuukausia tai jopa vuosia, jos ne ovat suljettuina, riippuen siitä, kuinka paljon giniä pullossa on. Mitä enemmän happea, sitä nopeammin gin hapettuu.

Osta gin edullisesti verkosta

Kurkkupullollinen maailmanhistoriaa, sillä minne ikinä menetkin, gin on jo ollut siellä. Maailmanluokan väkevä juoma odottaa vain, että se nautitaan lukemattomissa erilaisissa muodoissa. Olemme luoneet erinomaisen valikoiman sinulle ympäri maailmaa. Tilaa verkosta suosikkiginisi kaikilta maailman kolkilta. Olipa se ystävien kanssa, juhliin tai aperitiivina. Tutustu mielenkiintoiseen ja laadukkaaseen gin-valikoimaamme. Osta edullisesti verkossa ja vastaanota paketti täynnä giniä, viiniä ja muita väkeviä juomia suoraan kotiovellesi. Toimitamme luotettavasti ja vahvistetusti hiilineutraalilla toimituksella. Minne tahansa haluat, maksa miten haluat, mitä haluat. Tietenkin myös edullista giniä VINELLO:ssa - viinimyymälässä sydämellä väkeville juomille.

NACH OBEN