Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä
Toimitusaika noin 3-5 työpäivää
Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä
Destilleri Etter - pitkä historia
Jo vuonna 1823 maanviljelijä Johann Bapist Etter Menzingissä harjoitti sivutoimenaan omien kirsikoidensa tislausta. Näin hän loi perustan menestystarinalle. Vuonna 1879 Paul Etter perusti kaupallisen Etter-tislaamon. Tämän jälkeen keskityttiin 110 vuoden ajan yksinomaan kirsikkatislaukseen. vasta vuonna 1981, uusien modernien laitteiden valmistamisen jälkeen, valikoimaa laajennettiin muihin hedelmätyyppeihin. Mutta se ei ollut vielä kaikki; vuonna 2010 tuotiin markkinoille ensimmäinen Johnett Swiss Single Malt -viski ja kaksi vuotta myöhemmin neljäs sukupolvi otti tislaamon haltuunsa.
Korkein laatu kaikilla alueilla
Huolehtia ainoastaan korkeasta laadusta on yritykselle Etter itsestäänselvää. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan monia korkealaatuisia yksivaiheisia prosesseja tuotannossa. Makeat polttokirsikat tulevat täysin alueen Zugersee parhailta kasvupaikoilta Sveitsin sydämessä. Etterin talossa valmistetaan viisi täysin erilaista kirsikkapolttovoimaa sekä monia muita hedelmäpaloja, kuten Williams-päärynää tai Vieille Prune -nimistä hedelmäjalostetta.
Työ luonnollisten raaka-aineiden, kuten kirsikoiden ja Williams-päärynöiden, kanssa on erittäin työlästä. Suku, maaperä, ilmasto, kypsyysaste ja sääolosuhteet vaikuttavat merkittävästi hedelmäpaloiden laatuun. Vain täysin kypsät ja aromikkaat hedelmät pääsevät työnsä jälkeen tislaamoon. Hyvinä satovuosina, jolloin laatu on erinomaista, valmistetaan varastoon. Kaikki hedelmätyypit käsitellään sitten Etterin talossa ja saatetaan fermentaatioon. Luonnollinen fermentaatio saa aikaan tärkeän muutoksen hedelmässä olevan sokerin alkoholiksi.
Tislaus ja kypsytys Etterin pojilla
Tislaajan taide koostuu siitä, että tislausprosessin aikana erotetaan etu- ja takasuodatus keskivaiheista. Tähän tarvitaan runsaasti kokemusta, hienoa nenää ja hyvin koulutettua makuaistia. Perhe Etter arvioi yhdessä tislaajamestarin kanssa nuoren tisleen puhtautta, buquetia ja intensiivisyyttä. Näin jokaiselle hedelmäpaloille annetaan talon henkilökohtainen leima. Tuoretta Zugerberger-lähdevettä lisätään, jotta saavutetaan oikea alkoholipitoisuus erinomaiselle juomanautinnolle. Tämän jälkeen taitava kypsytys varmistaa erinomaisen makuharmonian nenästä kitalaiseen ja siitä eteenpäin. Riippuen lajista, hedelmäpalat kypsyvät useita kuukausia tai kivettyneiden hedelmien kohdalla useita vuosia.
Lisätietoja Etter - La Fine Eau de Vie
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Etter Söhne AG |
Katu: | Chollerstrasse 4 |
Kaupunki: | 6300 Juna |
Maa: | Sveitsi |
Region: | Juna |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | http://www.etter-distillerie.ch/de |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/EtterSoehneAG |
Telefon: | +41 41 748 51 51 |
Fax: | +41 41 748 51 55 |
Unternehmen | |
Perustamisvuosi: | 1870 |