Toimitusaika n. 2-4 Työpäivinä
Toimitusaika n. 2-4 Työpäivinä
Toimitusaika n. 2-4 Työpäivinä
Palkittu tislaamo
1700-luvun lopulla Ricossan perhe omisti palkitun tislaamon Astin laitamilla Piemonten alueella.
Lähes sata vuotta myöhemmin Ricossan tarina ei ole (onneksi) päättynyt. Nykyään vanhan tislaamon seinien takana italialaiset perinteet yhdistyvät nerokkuuteen, ja niistä valmistetaan laatuviinejä päivästä toiseen.
Korkean ammattitaidon, kekseliäisyyden ja hienostuneisuuden lisäksi Ricossa on onnistunut muuttumaan pienestä maakunnan tislaamosta kansainväliseksi tuotemerkiksi.
Lojaalisuus Piemontelle
Ricossan kauniiden viinien rypäleet kasvatetaan ja korjataan kaikkialla Piemontessa. Täällä arvostetaan ja vaalitaan tiivistä yhteistyötä paikallisten viljelijöiden kanssa. Muun muassa seuraavia rypälelajikkeita käytetään:
- Cortese
- Chardonnay
- Muscat
- Barbera
- Nebbiolo
Appassimento punaisena ja valkoisena
Ricossa valmistaa sekä punaviiniä että valkoviiniä Appassimento-menetelmällä. Appassimento tarkoittaa juuri poimittujen rypäleiden kuivausta. Viinirypäleitä kuivataan päiviä, yleensä ulkona tai hyvin ilmastoidussa huoneessa. Näin vesi haihtuu ja rypäleiden sokeripitoisuus nousee.
Lisätietoja Ricossa
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Ricossa s.r.l. |
Katu: | Via C. Seganti 73/F |
Kaupunki: | 47121 Forlì |
Maa: | Italia |
Region: | Emilia-Romagna |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | http://ricossa.wine/ |
Facebook: | https://www.facebook.com/ricossawine |
Twitter: | https://twitter.com/ricossawine |
Viini | |
Bebaute Regionen: | Piemont |