Italian Montalcinon kunnan eteläosassa sijaitsee Collosorbon viinitila, Tenuta di Collosorbo. Perinteinen perheyritys on toiminut Toscanassa vuodesta 1850 lähtien.
Tenuta di Collosorbo - italialainen naisvoima
Yksi Italian parhaista viineistä pullotetaan täällä: Brunello di Montalcino. Guiseppe Ciacci valmisti sitä ensimmäisen kerran Tenuta di Collosorbossa vuonna 1966. vuonna 1955 yritys siirtyi perinnön myötä Giovanna Ciacciin. Hän jatkaa yrityksen johtamista viinintekijä Laura Sutera Sardon Lucia Sutera Sardon tuella ja inspiroi punaviineillä, jotka täyttävät korkeimmat vaatimukset.
Omistettu viinille
Viinitila on myös yksi Italian kuuluisimmista. Tämä johtuu suurelta osin naisten voimasta, perinteistä ja runsaasta asiantuntemuksesta. Perinteisiä rypäleitä viljellään yhteensä 27 hehtaarilla, ja ne ovat vastuussa Brunello di Montalcinon ja Rosso di Montalcinon jalosta mausta. Rinteet ovat 200-400 metrin korkeudessa, ja niitä viljellään edelleen enimmäkseen käsin. Tenuta di Collosorbo ei käytä koneita niin paljon kuin mahdollista, jotta rypäleitä kohdellaan hellävaraisesti. Kolme naista vastaa siitä, että viinejä hoidetaan mahdollisimman huolellisesti, koska he elävät viineilleen ja alueelleen.
Kaksi tähteä Tenuta Di Collosorbon kaksi tähteä
Punaviini Brunello di Montalcino osaa innostaa kirsikan, kastikkeen ja yrttien aromeillaan. Se ei ole vain suuri punaviini, vaan myös legenda. Viiniasiantuntijat ovat innostuneita erinomaisesta laadusta ja saavat korkeimmat pisteet viinejä arvioidessaan. Sama pätee Tenuta di Collosorbon voimakkaaseen punaviiniin Rosso di Montalcino. Erityisen herkät hedelmäiset aromit ja voimakas maku ovat hyvin samankaltaisia kuin Brunellossa, koska tuotannossa käytetään samaa rypälelajiketta. Paikallisen rypälelajikkeen Sangiovese Grosso nuoremmat viiniköynnökset saavat kuitenkin näyttää taitonsa täällä. Ne kypsyvät nuorissa tammisäiliöissä, jättävät lasiin vaikuttavan rubiininpunaisen värin ja tuoksuvat kirsikoilta, metsämarjoilta ja jopa hieman suklaalta.
Collosorbon rypälelajikkeet ovat:
- Sangiovese Grosso
Lisätietoja Collosorbo
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Tenuta Di Collosorbo |
Katu: | Via Villa Sesta 25 - Castelnuovo dell’ Abate |
Kaupunki: | 53024 Montalcino |
Maa: | Italia |
Region: | Toscana |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | http://www.collosorbo.it |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/Tenuta-di-Collosorbo-456816607750571/ |
Telefon: | +39 0577 835534 |
Unternehmen | |
Eigentümer: | Giovanna Ciacci |
Geschäftsführer: | Giovanna Ciacci |
Viini | |
Önologe: | Laura Sutera Sardo Lucia Sutera Sardo |