Tuuli puhaltaa meille viime viikkoina melonin päästä, kun sade tekee meidät litimäriksi. Mikä voisi olla kauniimpaa kuin palata kotiin ja lämmitellä sisäisesti mausteilla ja lämpimillä ruoilla? Oikein - lohi-thaicurry mehukkaalla tuoreella ja eloisalla viinillä. Harmaat päivät häipyvät nopeasti värikkäässä currystä.
Lohi-thaicurryn resepti
Moisen thaicurryn lohen kanssa saa nopeasti tehtyä - kunhan kaikki ainekset ovat käsillä. Suurin osa löytyy joka puolelta, mutta thaibasilikaa, kaffirlimettilehtiä ja kalakastiketta varten on erikoisliikkeeseen tehtävä vierailu.
Missä ostaa limettilehtiä, kalakastiketta ja thaibasilikaa Sekä kalakastiketta että thaibasilikaa ja kaffirlimettilehtiä löytyy kaikista Aasiakaupoista, jotka ansaitsevat nimensä. Kalakastike on yksi aasialaisen keittiön peruspilareista ja siten kaikkialla saatavilla. Tuoretta thaibasilikaa on kolmea eri lajiketta: - Makea basilika (anis-lakritsivivahteella)- Sitruunabasilika (sitruunavivahteella) - Intialainen basilika (neljän ja pimentin aromilla)Meidän lohi-thaicurryä varten tarvitsemme makeaa thaibasilikaa, jota voit ostaa hyvin varustetuista Aasiakaupoista tuoreena kukkaruukussa.Kaffirlimettilehtiä sen sijaan löytyy Kaukoidän pakastimessa. Pakastetut lehdet ovat aina kannattava hankinta ja säilyvät pakastettuna vuosia. |
Aineksia:
- 300 g tuoretta lohta
- 400 ml kookosmaitoa
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 200 g vihreitä papuja, soker snap -herneitä, parsakaalia (mieltymyksen mukaan)
- 1 sipuli
- 2-3 porkkanaa
- 1 tuore punainen chili
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 2 kpl kaffirlimettilehtiä
- thaibasilikaa
- basmatiriisi
- inkivääriä ja valkosipulia tarpeen mukaan
Curryn hyvä puoli: tänne mahtuu kaikki.
Resepti:
Aluksi leikkaa sipulit puolikuuksi, raasta valkosipuli ja inkivääri ja leikkaa muut vihannekset suikaleiksi. Sekä inkivääri että valkosipuli eivät ole ehdottomasti välttämättömiä, mutta antavat ruoalle terävämmän vivahteen.
Kuumenna nyt sipulit pannulla tai wokissa hieman öljyssä ja sekoita currytahna, lisää raastettu inkivääri ja valkosipuli.
2-3 minuutin kuluttua lisää vihannekset ja kaffirlimettilehdet ja paista yhdessä.
Vähennä hieman lämpöä ja kaada kookosmaito pannulle.
Erillisellä pannulla paista lohta nahkapuoli alaspäin, kunnes se näyttää kypsältä noin ⅔. Käännä sitten ja anna kypsyä matalalla lämmöllä. Tarvittaessa pidä lämpimänä.
Maukasta currya kalakastikkeella ja thaibasilikalla, tarjoile ja nauti lohen kanssa.
Väriä harmaaseen päivään - lohi-thaicurry.
Viinisuositus
Wild Rock Sauvignon blanc Uudesta-Seelannista sopii sekä ruuanlaittoon että nauttimiseen.
Suosittelemme Uuden-Seelannin tunnusomaista Sauvignon Blanc Wild Rock, joka eloisalla hapolla ja mausteisella vihreällä aromilla lasissa luo upean tasapainon kermaisen aromikkaan curryn kanssa, ja herättää makupaloja lampaita Uuden-Seelannin eteläsaarten kauniilla niityillä. Hyödynnä Wild Rock Sauvignon Blancin parhaat puolet ja tarjoa viini 8-10 °C juomista varten. Toivomme hyvää ruokahalua!