Cantina Di Filippo - Orgaaninen viininviljely Umbriassa
Cantina Di Filippo sijaitsee Umbriassa, Italian sydämessä. Viinitila on erikoistunut luonnonmukaiseen viininviljelyyn. Tätä viininviljelytapaa on harjoitettu vuodesta 1994 lähtien, ja tällä välin on osittain siirrytty jopa tiukempaan biodynaamiseen viljelyyn. Pääpaino on maaperän luonnollisessa lannoittamisessa. Viinitila käyttää myös hevosia viinitarhojen kyntämiseen ja hanhia rikkaruohojen tuhoamiseen luonnollisesti.
Cantina Di Filippo sijaitsee Cannaran kunnassa, ei kaukana Pian d'Arcan historiallisesta paikasta, jossa Pyhän Fransiskuksen sanotaan puhuneen linnuille. Cannaran rikkauksiin kuuluu Collemancion viehättävä keskiaikainen kylä, joka sijaitsee 500 metriä laakson yläpuolella sijaitsevan kukkulan harjalla, ja läheinen roomalaisen Urvinum Hortensen arkeologinen alue.
Tiukat ohjeet Cantina di Filippon viinitarhoilla
viinitilan käytössä on 30 hehtaaria viinitarhoja. Viinitarhoja hoidetaan yksinomaan käsityönä. Kasvit leikataan niin, että ne tuottavat vain pieniä, mutta korkealaatuisia satoja. Kuten jo mainittiin, Di Filippo toimii luonnonmukaisen viininviljelyn periaatteiden mukaisesti. Vuodesta 2008 lähtien osa töistä on tehty myös biodynaamisen menetelmän mukaisesti, joka on joiltakin osin jopa tiukempi kuin "yksinkertainen" luomuviljely. Tässä menetelmässä esimerkiksi lehmien sarviin haudataan erityisiä täytteitä, joiden on tarkoitus lannoittaa ja aktivoida maaperää. Biodynaaminen maatalous juontaa juurensa saksalaisten maanviljelijöiden ja antroposofian isän Rudolf Steinerin tapaamiseen vuonna 1924.
Montefalco - Umbrian ja Cantina Di Filippon symboli
Cantina di Filippo on erikoistunut Montefalco-viineihin, jotka ovat tunnettuja Umbrian alueen viinejä. Lisäksi tuotetaan myös kansallisesti tunnettua Grechettoa ja erilaisia IGT-luokiteltuja viinejä. Cantina di Filippo tuottaa valko- ja punaviinejä sekä roséviiniä. Myös makeita viinejä tuotetaan pieniä määriä, esimerkiksi Montefalco Sagrantino Passito, joka on makea versio samannimisestä viinistä, jota myös tuotetaan täällä. Viininvalmistusmenetelmistä voidaan todeta, että valko- ja roseeviinit käyvät yleensä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Punaviinien valmistusmenetelmät ovat hieman vaihtelevampia: on viinejä, joita kypsytetään ruostumattomassa teräksessä Sangiovese, tai vaihtoehtoisesti Di Filippon punaviinit käyvät suurissa tammitynnyreissä, jotka täytetään barrique-tynnyreihin, joissa ne kypsyvät viinistä riippuen eri pituisia aikoja. Kypsymisaika voi olla 3-18 kuukautta.
Lisätietoja Di Filippo
Osoite | |
---|---|
Firmenname: | Di Filippo Azienda Agraria s.s. |
Katu: | Vocabolo Conversino, 153 |
Kaupunki: | 06033 Cannara (PG) |
Maa: | Italia |
Region: | Umbria |
Kontinent: | Eurooppa |
Kontakt & Web | |
Website: | https://vinidifilippo.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefon: | +39 0742 73 12 42 |