Lisätietoja Valpolicella DOC - Antiche Terre
Elikäs Valpolicella Antiche Terre -viini virtaa lasiin kirkkaan rubiininpunaisena. Jos kallistat lasia hieman, voit nähdä viinin värin siirtyvän reunoilla granaatinpunaiseksi. Tämä Antiche Terren punaviini paljastaa tuoksussa kaikenlaisia hapankirsikoita. Aivan kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, ruostumattomassa teräksessä tapahtuva kypsytys tuo tuoksuun lisää aromeja, kuten lakritsia.
Antiche Terre Valpolicella tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu 3 gramman jäännössokeripitoisuudella. Kyseessä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kuivuudestaan huolimatta. Maku ei välttämättä vaadi paljon sokeria. Tämä tiivis punaviini on tasapainoinen ja moniulotteinen makumaailmassa. Valpolicella on eloisan hedelmähapokkuutensa ansiosta vaikuttavan raikas ja eloisa suutuntumaltaan. Jälkivaikutelmassa tämä Veneton viininviljelyalueelta peräisin oleva kypsä punaviini tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen hapankirsikan vivahteita.Vinification of the Antiche Terre Valpolicella
Italian tasapainoisen Valpolicellan perustana ovat Corvina- ja Rondinella-lajikkeiden rypäleet. Käsin kerätyt rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymistä seuraa kypsytys hienolla sakan päällä useita kuukausia ennen viinin pullottamista.
Viinisuositus Antiche Terre Valpolicellalle
Tämä italialainen viini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti lammasragun, kikherneiden ja kuivattujen viikunoiden kanssa, punaviinissä haudutetun kanan tai ankanrinnan kanssa mangetoutilla.
- Lisää tuotteita osoitteesta Antiche Terre