konsultointi!
Verpackung!
Tasca d'Almeritan Malvasia Tenuta Capofaro Salina IGT on valmistettu Capofaron tilan viinitarhoilla, pienen Aeolian Isola di Salinan sydämessä, kasvatetuista rypäleistä.
Lasissa Malvasia Tenuta Capofaro kiiltää intensiivisen kultaisena, ja siinä on kirkkaita heijastuksia. Tuoksussa on koko saaren aromien monimuotoisuus, ja se lumoaa aprikoosista persikkaan vaihtelevilla tuoksuilla, kermaisilla, makeilla tuoksuilla, joissa on tuoreen kakun, sokeroidun appelsiinin ja sitruunankuoren aromit, sulttaanin vivahteita, mausteisia ja kukkaisia vivahteita, kuten pippuria, sitronellia ja jasmiinia.
Maultaan tämä mehukas Malvasia on energinen ja eloisa, hyvin tasapainossa lajikkeelle tyypillisen hapokkuuden ja passito-lajikkeen makeuden välillä, miellyttävän raikas, täyteläinen ja kauniisti mineraalinen, mikä on ominaista tuliperäiselle maaperälle, jolla rypäleet kasvavat. Jälkimaku on pitkäkestoinen ja ilahduttaa aromaattisilla ja sitruksisilla vivahteilla.
Tasca d'Almeritan Tenuta Capofaro Malvasia Salina IGT:n viininvalmistus
Suuret viiniköynnöslehdet suojaavat rypäleitä kuin aurinkohattu paahtavalta auringolta, joka polttaa taivaalta saarella ja Capofaron viinitilalla, ja säilyttävät näin Malvasia-rypäleiden herkullisuuden. Näin lajikkeelle tyypillinen aromi säilyy täysin. Tämä Passito on valmistettu 100-prosenttisesti Capofaron viinitarhoilta peräisin olevista Malvasia-rypäleistä, jotka kerätään valikoidusti käsin. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet "lepäävät" olkimattojen päällä varjoisassa ja kuivassa paikassa, kunnes ne ovat saavuttaneet oikean kuivuusasteen ja puristetaan. Käyminen tapahtuu valvotussa lämpötilassa 25 päivän ajan, eikä malolaktista käymistä tapahdu. Viini kypsytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä 6 kuukautta ja kypsytetään sen jälkeen pullossa vielä 4 kuukautta.
Ruokasuositus Tenuta Capofaro Malvasia Salina IGT -viinille Tasca d'Almeritan alueelta
Tämä ihanan viettelevä passito Sisiliasta on erinomainen jälkiruokaviini, mutta myös poikkeuksellinen kumppani alkupaloille, raa'an kalan ja äyriäisten kanssa tehtäville valmisteille, se sopii erinomaisesti äyriäisten, kalakäristysten ja tuoreiden juustojen kanssa.
Palkinnot Malvasia Tenuta Capofaro Salina IGT -viinille Tenuta Capofaro by Tasca d'Almerita (Tenuta Capofaro by Tasca d'Almerita)
- Gambero Rosso: 2 lasia vuosilta 2016, 2015 ja 2013
- Veronelli: 3 tähteä super vuonna 2015; 3 tähteä vuonna 2013
- Vinibuoni: 4 tähteä vuonna 2015
- Bibenda Duemilavini: 5 viinirypäleitä vuodelta 2015
- Robert M.Parker 92 pistettä vuodelta 2015; 91 pistettä vuodelta 2014; 94 pistettä vuodelta 2010
- Luca Maroni: 96 pistettä vuonna 2011
- Lisää tuotteita osoitteesta Tasca d'Almerita