Lisätietoja Signum Aetnae Etna Rosso Riserva DOC - Firriato
Lasissa Firriaton Signum Aetnae Etna Rosso Riserva on väriltään tiheän rubiininpunainen. Jos lasia pitää hieman vinossa, väri siirtyy reunoilla granaatinpunaiseksi. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tästä punaviinistä paljastuu korkea viskositeetti, joka näkyy lasin reunalla kirkkaina kirkkaina ikkunoina. Lasissa tämä Firriaton punaviini tarjoaa punaherukan ja vadelman aromeja, joita täydentävät neilikka ja metsänpohja. Firriato Signum Aetnae Etna Rosso Riserva tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Kyseessä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kuivuudestaan huolimatta. Maku ei välttämättä tarvitse paljon sokeria. Maultaan tämä voimakas punaviini on rakenteeltaan ihanan täyteläinen. Tämän Sisilian viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Etna DOC -viinialueelta, peräisin olevan kypsän punaviinin jälkimaku on vaikuttava, ja sen jälkimaku on merkittävä. Jälkivaikutelmaa säestävät myös mineraaliset vivahteet, jotka johtuvat maaperästä, jota hallitsevat vulkaaninen kivi ja hiekka.
Vinification of the Firriato Signum Aetnae Etna Rosso Riserva
Tämä voimakas punaviini Italiasta on valmistettu Nerello Mascalese -rypäleestä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Sisiliassa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle hiekasta ja vulkaanisesta kivestä koostuvaan maaperään. Signum Aetnae Etna Rosso Riserva -viinille on epäilemättä ominaista myös Etna DOC -ilmasto ja viininviljelytyyli. Tätä italialaista viiniä voidaan kuvailla kirjaimellisesti vanhan maailman viiniksi, joka on poikkeuksellisen monitahoinen. Käsin kerätyt rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Lopulta .
Suositus Signum Aetnae Etna Rosso Riserva Firriatosta
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15 - 18°C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti paistettujen lammasjuustopakettien, ossobucon tai sitruuna-chilillä maustetun broilerin ja bulgurin kanssa.