Toimitusaika n. 3-5 Työpäivinä
konsultointi!
Verpackung!
Fattoria Le Pupillen Saffredi Toscana IGT -viini näyttää lasissa täyteläiseltä, syvän rubiininpunaiselta, jossa on violetteja heijastuksia. Moniulotteinen tuoksu paljastaa jaloja kasviperäisiä santelipuun ja tupakan aromeja, mineraalisia grafiitin vivahteita, tummien marjojen vivahteita sekä lakritsan, pippurin ja metsänpohjan sävyjä. Maultaan tämä upea terroir-viini on intensiivinen, kiinteä, rakenteellinen maku, tiivis rakenne, jossa on hienoja, tyylikkäitä tanniineja, joita kantaa paljon raikkautta, läsnäoloa ja täyteläisyyttä. Jälkimaku on sitkeän mehukas ja hyvin pitkä. Onnistunut mestariteos.
Fattoria Le Pupillen Saffredi Toscana Rosso IGT:n viininvalmistus
Saffrediä on tuotettu vuodesta 1987 lähtien, ja se on Fattoria Le Pupillen ikoni. Viini on omistettu Fredille, joka oli Elisabetta Geppettin mentori ja inspiraatio hänen intohimolleen viiniä kohtaan. Luca D'Attoma on toiminut Fattoria Le Pupillen enologina vuodesta 2011.
Vuoden 2014 Saffrediä varten viinitettiin 55 % Cabernet Sauvignon-, 30 % Merlot- ja 15 % Petit Verdot -rypäleitä. Rypäleet kasvavat samannimisellä viinitarhalla, joka sijaitsee 252 metrin korkeudessa, länteen Tyrrhenanmerelle päin, maaperässä, joka on pääasiassa hiekkakiveä, jossa on vain vähän orgaanista ainesta ja vähän savimoreenia. Vuodesta 2012 lähtien cuvée on täydentynyt Petit Verdot -rypäleellä, joka kypsyy myöhemmin kuin Cabernet Sauvignon ja joka antaa tälle Supertuscanille täyteläisen maun ja pitkäikäisyyden.
Rypäleiden kypsyydestä riippuen sadonkorjuu ajoittuu syyskuun puoliväliin Merlot'n osalta, syyskuun lopulle ja lokakuun alkupuolelle Cabernet Sauvignon'n osalta ja lokakuun lopulle Petit Verdot'n osalta. Kun viiniä on maseroitu 25 päivän ajan valvotussa lämpötilassa, se kypsytetään 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 75 % on uusia ja 25 % käytettyjä, ja sen jälkeen viiniä kypsytetään vielä 18 kuukautta pullossa.
Ruokasuositus viinille Saffredi Toscana IGT by Le Pupille
Nauti tätä Elisabetta Geppettin palkittua punaviiniä punaisen lihan ja riistan pääruokien kanssa. Se maistuu myös erinomaisesti tumman suklaan kanssa ja mietiskelyviininä hienossa kierrossa, mahdollisesti erinomaisen sikarin kanssa.
Fattoria Le Pupillen Saffredi Toscana IGT:n palkinnot
- Gambero Rosso: 3 lasia vuosilta 2014, 2013, 2005, 2004, 2002, 2001, 2000
- Gambero Rosso: 2 lasia vuodelle 2009
- Duemilavini: 5 viinirypäleestä vuonna 2014
- Vitae AIS: 4 rypäleestä vuonna 2014
- Veronelli: 94 pistettä, 3 tähteä vuodelta 2014
- Doctor Wine: 94 pistettä vuodelta 2014
- Vinous Antonio Galloni: 94 pistettä
- Robert M. Parker: 93 pistettä vuodelta 2009
- Wine Spectator: 93 pistettä vuodelta 2014, 92 pistettä vuodelta 2007, 94 pistettä vuodelta 2006, 97 pistettä vuodelta 2004
- James Suckling: 96 pistettä vuonna 2014
- Falstaff: 95 pistettä vuonna 2014
- Lisää tuotteita osoitteesta Fattoria Le Pupille