Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Lisätietoja Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Veneton viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Rosso del Bepi Veneto näyttää lasissa tiheän purppuranpunaiselta. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy lasin reunalla lasimaalauksina. Rosso del Bepi Veneto -viinin ensimmäinen tuoksu on mairitteleva, ja siinä on hapankirsikan ja viikunan vivahteita. Tuoksun hedelmäisten komponenttien rinnalle nousevat tynnyrissä kypsymisen vivahteet, kuten neilikka ja valkopippuri.
Giuseppe Quintarelli Rosso del Bepi Veneto tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Kyseessä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten kuivuudestaan huolimatta tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla. Erinomainen maku ei välttämättä tarvitse paljon jäännössokeria. Tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan tiivis suutuntumassa. Tämän Veneton viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Rosso del Veneto IGT:stä, peräisin olevan erittäin kypsän punaviinin jälkimaku on vaikuttava ja jälkivaikutelma on merkittävä.
Vinification of the Rosso del Bepi Veneto by Giuseppe QuintarelliVinification of the Rosso del Bepi Veneto by Giuseppe Quintarelli
Venetosta peräisin olevan voimakkaan Rosso del Bepi Veneton perustana ovat Sangiovese-, Cabernet Sauvignon-, Corvina-, Corvinone-, Croatina-, Nebbiolo- ja Rondinella-rypäleiden rypäleet. Rosso del Bepi Veneto on myös selvästi ilmasto- ja tyylitekijöiden määrittelemä Rosso del Veneto IGT. Tätä italialaista viiniä voidaan kuvailla kirjaimellisesti vanhan maailman viiniksi, joka esittelee itsensä poikkeuksellisen vaikuttavalla tavalla. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puisissa sammioissa valvotuissa lämpötiloissa. Kun käyminen on päättynyt, voimakas Rosso del Bepi Veneto kypsytetään useita kuukausia slaavilaisissa tammitynnyreissä.
Suositus Giuseppe Quintarellin Rosso del Bepi Veneto -viinistä
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini sopii parhaiten nautittavaksi 15-18°C:n lämpötilassa boeuf bourguignonin, lammasragun, kikherneiden ja kuivattujen viikunoiden kanssa tai hanhenrinnan seurana inkiväärisen punakaalin ja majoran kanssa.
Kaikenlainen punaviini on hyvä.Palkinnot Giuseppe Quintarellin Rosso del Bepi Veneto -viinille
- Lisää tuotteita osoitteesta Azienda Agricola Giuseppe Quintarelli