♥ Tällä hetkellä 17 151 viinejä vain sinulle! ♥
Henkilökohtainen neuvo!
Turvallinen pakkaus!
Luotettava toimitus!

Barolo

(53)

Barolo, tämä punaviini oli aikoinaan Savoijin kuningashuoneen suosikki. Puhtaasti Nebbiolosta valmistettu Barolo tarvitsee pitkän ajan kypsyäkseen täydelliseksi. Silloin Barolo voi kuitenkin olla valttikortti: sen pitkän kypsymisajan ja tuotannon tuloksena syntyy erinomaisen laadukkaita viinejä. Ne säteilevät voimakasta eleganssia. Raikkaat tanniinit ja kukkaistuoksu tekevät niistä niin ainutlaatuisia, että rypälemehua pidetään yhä nykyäänkin Italian lippulaivana. VINELLOsta voit ostaa italialaista Barolo-viiniä.

Mehr erfahren zu Barolo
Filter schließen
von bis
Erittäin palkittu  
Pikakuljetus mahdollista  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Barolo DOCG 2018 - Mauro Molino
Barolo DOCG 2018 - Mauro Molino
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Ruvej Barolo DOCG 2018 - Paolo Manzone
Ruvej Barolo DOCG 2018 - Paolo Manzone
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Proprietà Barolo DOCG 2014 - Fontanafredda
Proprietà Barolo DOCG 2014 - Fontanafredda
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Conca Barolo DOCG 2018 - Mauro Molino
Conca Barolo DOCG 2018 - Mauro Molino
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Meriame Barolo DOCG 2018 - Paolo Manzone
Meriame Barolo DOCG 2018 - Paolo Manzone
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Serralunga d'Alba Barolo DOCG - Fontanafredda
Serralunga d'Alba Barolo DOCG - Fontanafredda
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
La Serra Barolo DOCG - Mauro Molino La Serra Barolo DOCG - Mauro Molino
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Barolo Chinato 0,5 l - Fontanafredda - Righe
Barolo Chinato 0,5 l - Fontanafredda - Righe
Punaviini makea Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
-
Monfalletto Barolo DOCG 2018 - Cordero di Montezemolo
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Langhe DOC (IT)
-
Bussia Barolo DOCG - Prunotto
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Gattera Barolo DOCG 2017 - Cordero di Montezemolo
Gattera Barolo DOCG 2017 - Cordero di Montezemolo
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Langhe DOC (IT)
-
Nirvasco Barolo DOCG 2018 - Bersano
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT)
-
Barolo DOCG - Prunotto
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
-
Barolo Cru Ravera Riserva DOCG 2015 - Lo Zoccolaio
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
-
Barolo Lo Zoccolaio DOCG 2017 - Lo Zoccolaio
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Barolo DOCG 2018 - Borgogno
Barolo DOCG 2018 - Borgogno
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Barolo Riserva DOCG - Borgogno Barolo Riserva DOCG - Borgogno
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Barolo Liste DOCG - Borgogno Barolo Liste DOCG - Borgogno
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
-
Barolo Cannubi DOCG 2017 - Enrico Pira
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
-
Barolo Campé DOCG 2018 - La Spinetta
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Barolo Via Nuova DOCG 2018 - Enrico Pira
Barolo Via Nuova DOCG 2018 - Enrico Pira
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Vigna La Rosa Barolo DOCG 2016 - Fontanafredda
Vigna La Rosa Barolo DOCG 2016 - Fontanafredda
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
La Morra Barolo DOCG - Elio Filippino
La Morra Barolo DOCG - Elio Filippino
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
Barolo Fossati DOCG - Borgogno Barolo Fossati DOCG - Borgogno
Punaviini kuiva Italia Piemont (IT) Barolo DOCG (IT)
1 von 3

Barolo Maku: Hedelmäinen, intensiivinen, ihanan kiiltävä

Lajikkeesta ja iästä riippuen Barolot ovat hedelmäisen tai intensiivisen makuisia ja loistavat upealla granaatinpunaisesta tiilenpunaiseen. Toisaalta ne eivät ole syvänpunaisia. Hyvässä Barolo-viinissä on luumun, vadelman ja kirsikan vivahteita, mutta myös violetin, heinän, tryffelin, lakritsin tai tupakan aksentteja. Pitkä varastointiaika johtuu erittäin tanniinipitoisista kuorista. Vasta vuosien kuluttua Barolon punaviineistä tulee juomakelpoisia, ja silloin niiden alkoholipitoisuus on jopa 15 prosenttia. 

Barolo-viinin historia

Legendaarinen pohjoisitalialainen viini on peräisin Piemonten Barolon kunnasta. Sitä viljeltiin siellä makeana viininä aina 1700-luvulle asti. Tuolloin Nebbiolon rypäleiden myöhäinen sato aiheutti ongelmia. Käymisen aikana, joka oli usein mahdollista vain talvella, oli joskus niin kylmä, että viinikellareissa olevat hiivat kuolivat ja sokeri muuttui vain osittain alkoholiksi.

Ranskalainen viinintutkija Louis Oudart löysi 1800-luvulla vihdoin ratkaisun. Oudart siirsi käymisprosessin maanalaisiin viinikellareihin ja varmisti tasaisen lämpötilan. Hän paransi myös kellarihygieniaa. Vaikka hänen tukensa koski pääasiassa Marchesa Giulia Falletti di Barolon ja kreivi Camillo Benso di Cavourin viinitarhoja - näillä paikoilla Barolo-viini viinitettiin ensimmäisen kerran kuivaksi punaviiniksi - hän sai kuitenkin käyttää kokeiluihinsa kuninkaallista metsästysmajaa Fontanafreddaa Serralunga d'Albassa ja sitä ympäröiviä viinitarhoja. Näin Barolo päätyi kuninkaallisten ihailijoidensa, Savoijien talon, tietoisuuteen, jotka pian ristivät sen "kuninkaiden viiniksi ja viinien kuninkaaksi". Nykyään dynastia on menettänyt valtansa. Mutta Barolo-viini on ja pysyy italialaisten viinien huipulla.  

Pitkä kypsytys, korkea laatu: Barolo

vuonna 1966 Baroli sai DOC-nimityksen ja vuonna 1980 DOCG-statuksen. Korkean laadun varmistamiseksi  viini valmistetaan tiukkojen sääntöjen mukaisesti. Sitä on varastoitava vähintään kolme vuotta, joista kaksi vuotta tynnyreissä. Vasta sitten Barolo-viini saatetaan markkinoille. Ainoastaan viinejä, joita on kypsytetty vähintään neljä vuotta, joista vähintään kolme vuotta tynnyreissä, voidaan kutsua Barolo Riservaksi. Barolo Riserva Speciale kypsyy täydet viisi vuotta, joista neljä vuotta puutynnyreissä.

Vuosikerroista 2006, 2008 ja 2010 peräisin olevat Barolit luokitellaan klassisiksi. Vaikka ne ovat kovia ja tanniinisia, niiden sanotaan olevan pitkäikäisiä. Vuosien 2007, 2009 ja 2011 tuotteet ovat erilaisia ja helppokäyttöisiä. 90-luvun Barolon punaviiniin voivat ne, jotka haluavat käyttää hieman enemmän rahaa. Vuosikerrat 1996 ja 1999 ovat erittäin suosittuja.

Ruokasuositus Barolon punaviinille

Barolo-viinit ja runsaat ruoat, kuten haudutettu naudanliha, naudanfilee tai riista, ovat sensaatiomaisia kumppaneita. Juustolautanen - mieluiten sinihomejuustoa, joka tuo erityisen hyvin esiin Barolon aromit - on myös sopiva yhdistelmä tämän suuren italialaisen punaviinin kanssa. Yhtä hyvin kuuluisan Barolo-rypälemehun seuralainen voi olla suklaa, jonka kaakaopitoisuus on 85  %.

Barolo-viiniä ei sen omaleimaisen tanniinisuuden vuoksi saa koskaan juoda liian viileässä. Kun viiniä pidetään dekantterissa vähintään tunnin ajan 16-18 °C:n juomalämpötilassa, tanniinit sulautuvat harmonisemmaksi kokonaisuudeksi. Baroli-viinit ovat viinejä, joilla on suuri ikääntymispotentiaali. Laadukkaat tuotteet säilyvät jopa 20 vuotta, jos ne säilytetään viileässä, kuivassa ja pimeässä.

 Osta Barolo verkossa osoitteessa VINELLO

Etsitkö herkkua viinikokoelmaasi vai haluatko vain hemmotella itseäsi? Ota sitten mallia Italian lippulaivaviinistä, Barolosta. Viinien postimyyntiyrityksesi Vinello tarjoaa sinulle laajan valikoiman erilaisia Barolo-viinejä. Lisäksi takaamme korkkitakuun, turvallisen ostamisen, ostoksen tekemisen tilille ensimmäisestä tilauksesta alkaen, 14 muuta maksuvaihtoehtoa, Googlen tarjoaman ostajansuojan, 30 päivän palautusoikeuden, houkuttelevan bonuspistejärjestelmän ja toimitamme tilauksesi ajallaan kotiisi.

NACH OBEN NACH OBEN
NACH OBEN