saatavilla heti, toimitusaika noin 4-6 työpäivää.
konsultointi!
Verpackung!
Petran voimakas Potenti Toscana liukuu lasiin tiheän purppuranpunaisena. Jos lasia kallistaa hieman, tämän tynnyrissä kypsytetyn viinin reunoilla on havaittavissa viinin värin siirtyminen kohti granaatinpunaista. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy kirkkaina kirkkaina kirkonikkunoina lasin reunalla. Potenti Toscanan ensimmäinen tuoksu tuo esiin mustaherukan, luumun ja Mon Cherin kirsikan vivahteita. Tuoksun hedelmäisiin piirteisiin liittyy tynnyrissä kypsymisen vivahteita ja vielä hedelmäisempiä balsamisia vivahteita.
Tämä Petran punaviini on juuri sopiva kaikille viinin ystäville, jotka haluavat mahdollisimman vähän jäännösmakeutta viinissään. Se ei kuitenkaan ole koskaan kuiva tai hauras, vaan pyöreä ja pehmeä. Kielen päällä tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista valtavan voimakas, lihaisa ja tiivis rakenne. Elintärkeän hedelmähapokkuutensa ansiosta Potenti Toscana on suutuntumaltaan poikkeuksellisen raikas ja eloisa. Toscanan viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Toscana IGT:stä, peräisin olevan punaviinin jälkimaku on vakuuttava ja poikkeuksellinen. Jälkivaikutelmaan liittyy myös mineraalisia sävyjä, jotka johtuvat savi- ja kalkkikivipitoisesta maaperästä.
Petra Potenti Toscana -viinin valmistustapa
Tämä viini keskittyy selvästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Cabernet Sauvignoniin. Tähän Petrasta peräisin olevaan poikkeuksellisen voimakkaaseen lajikeviiniin on käytetty vain parasta rypäleainesta. Rypäleet kasvavat Toscanassa optimaalisissa olosuhteissa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle hiekka-, kalkkikivi-, savi- ja mergelimaahan. Potenti Toscana on läpikotaisin vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Tämän italialaisen punaviinin rypäleet kerätään täydellisen kypsinä yksinomaan käsin. Käsinkorjuun jälkeen rypäleet saapuvat puristamoon nopeinta reittiä. Siellä ne lajitellaan ja jauhetaan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen Potenti Toscana kypsytetään 33 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tammitynnyreissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa pitkä pullokypsytys, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Ruokasuositus Potenti Toscana by Petra -viinille
Juo tämä Italiasta peräisin oleva punaviini mieluiten 15-18 °C:n lämpötilassa temperoituna mausteisen curryn ja karitsan, purjotortillan tai punaviinissä haudutetun kanan seurana.
Petra Potenti Toscana -viinin palkinnot
Hinta-laatusuhteen lisäksi tämä Petran punaviini voi ylpeillä myös palkinnoilla ja yli 90 pisteen huippuarvosanoilla. Yksityiskohtaisesti nämä ovat
- Gambero Rosso - 2 lasillista
- James Suckling - 92 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Petra