Lisätietoja Pian delle Vigne Brunello di Montalcino DOCG 5,0l Jeroboam - Marchesi Antinori
Marchesi Antinorin voimakas Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam liukuu lasiin tiheän rubiininpunaisena. Pienellä sivuttaisliikkeellä punaviinilasi paljastaa reunoiltaan viehättävän tiilisen värin. Tämä Marchesi Antinorin punaviini paljastaa tuoksussa kaikenlaisia karhunvatukoita ja mustaherukoita. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, suklaata, tupakkaa ja mustikoita lisätään sekaan pienissä puutynnyreissä tapahtuneen kypsytyksen ansiosta.
Makuun Marchesi Antinorin Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 5,0l Jeroboam avautuu ihanan kuivana, täyteläisenä ja aromaattisena. Tämä samettinen punaviini on suutuntumaltaan täyteläinen ja monipuolinen. Jälkivaikutelmassa tämä Toscanan viininviljelyalueelta peräisin oleva viini ihastuttaa poikkeuksellisella pituudellaan. Jälleen kerran siinä on vivahteita karhunvatukasta ja mustaherukasta.Vinification of the Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam from Marchesi Antinori
Tämä punaviini keskittyy selkeästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Sangioveseen. Tähän Marchesi Antinorin ihanan voimakkaaseen yhden lajikkeen viiniin on käytetty vain parhaita rypäleitä. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet kerätään yksinomaan käsin, kun optimaalinen kypsyys on varmistettu. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä ja suurissa puissa valvotuissa lämpötiloissa. Viininvalmistuksen jälkeen viiniä kypsytetään 36 kuukauden ajan suurissa ja pienissä tammitynnyreissä. Tynnyrikypsytystä seuraa pitkä pullokypsytys, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Suositus Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 5.0l Jeroboam from Marchesi Antinori
Tämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18°C:n lämpötilassa. Se sopii erinomaisesti hanhenrinnan seuraksi inkivääri-punakaalin ja majoran kanssa, boeuf bourguignonin tai kaaliruladien seuraksi.