🍷 Antigua Bodegan Pedregal Tannat viehättää elegantilla kypsyttämisellään pienissä tammitynnyreissä ja esittelee monimutkaisia aromeja viikunoista ja mustista herukoista
🍽️ Nautitaan tämä punaviini parhaiten herkullisen vihannespadan kanssa, jossa on pestoa, tai spagetin kanssa, jossa on kaprista ja tomaattikastiketta
🌿 Käsin valitut Tannat-rypäleet Canelonesin alueelta antavat tälle viinille sen karakteristisen syvyyden ja ainutlaatuisen mineraalisuuden
pakkaus!
Lisätietoja Pedregal Tannat - Antigua Bodega
Antigua Bodegan elegantti Pedregal Tannat liukuu lasiin kirkkaan violetin värisenä. Hieman vinossa pidettynä tämän tynnyrissä kypsytetyn viinin reunoilla näkyy viinin värin siirtyminen granaatinpunaiseksi. imartelee lasia ihanan monitahoisilla viikunan ja mustaherukan sävyillä. Tähän yhdistyvät suklaan, paahteisen puun ja maanläheisyyden vivahteet.
Antigua Bodegan Pedregal Tannat alkaa maussa ihanan kuivana, tarttuvana ja aromikkaana. Maussa tämän tasapainoisen punaviinin rakenne on ihanan lihaisa. Maltillisen hedelmähapokkuuden ansiosta Pedregal Tannat imartelee suutuntumaa pehmeällä tuntumalla ilman, että siitä puuttuu raikkautta. Tämän Canelonesin viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna La Pazista, peräisin olevan kypsän punaviinin jälkimaku tekee lopulta vaikutuksen hyvällä jälkivaikutelmalla. Jälkivaikutelmaa säestävät myös graniittipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Antigua Bodegan Pedregal Tannatin viininvalmistus
Uruguaysta peräisin olevan tasapainoisen Pedregal Tannat -viinin perustana ovat Tannat-rypälelajikkeen rypäleet. Rypäleet kasvavat Canelonesissa lähellä jokea. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle graniittiseen maaperään. Läheisen joen tasapainottavan vaikutuksen ansiosta rypäleet kypsyvät hitaammin ja kehittävät enemmän aromaattista monimuotoisuutta. Tämän uruguaylaisen punaviinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin optimaalisen kypsyyden varmistamisen jälkeen. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puissa valvotuissa lämpötiloissa. Viiniytymisen jälkeen viiniä kypsytetään muutaman kuukauden ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin viini lopulta pullotetaan.
Ruokasuositus Antigua Bodegan Pedregal Tannat -viinille
Tämä uruguaylainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti pestolla höystetyn vihannesmuhennoksen, purjokeiton tai kapriksella ja tomaattikastikkeella maustetun spagetin seuraksi.
Antigua Bodegan Pedregal Tannat -viinin palkinnot
Tämä La Pazista peräisin oleva viini ei vain innosta meitä, vaan myös tunnetut viinikriitikot ovat jo palkinnut sen. Vuoden 2017 vuosikerta on saanut muun muassa seuraavat arvosanat
- Descorchados - 88 pistettä
- Lisää tuotteita osoitteesta Antigua Bodega