Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
Lisätietoja Opium Nero d'Avola Appassimento - Baglio Curatolo
Sisilian viininviljelyalueelta peräisin oleva Opium Nero d'Avola Appassimento paljastuu lasissa tiheän violetinpunaisena. Tämän Sisiliasta peräisin olevan punaviinin tuoksu ihastuttaa hapankirsikan ja granaattiomenan aromeilla. Jos jäljitämme aromeja pidemmälle, mukaan tulee neilikka.
Tämä viini tekee vaikutuksen tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen alhaisella jäännössokeripitoisuudella. Kyseessä on aito laatuviini, joka erottuu selvästi yksinkertaisemmista laaduista, joten tämä italialainen ilahduttaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kuivuudestaan huolimatta. Maku ei välttämättä tarvitse paljon jäännössokeria. Maultaan tälle voimakkaalle punaviinille on ominaista uskomattoman tiivis rakenne. Viimeistelyssä tämä Sisilian viininviljelyalueelta peräisin oleva nuorekas viini tekee lopulta vaikutuksen hyvällä pituudellaan. Jälleen kerran siinä on vivahteita hapankirsikasta ja granaattiomenasta.
Baglio Curatolo Opium Nero d'Avola Appassimento -viinin valmistustapa
Italiasta peräisin olevan voimakkaan Opium Nero d'Avola Appassimenton pohjana ovat Nero d'Avola -rypälelajikkeen rypäleet. Rypäleiden sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään useiden kuukausien ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin viini lopulta pullotetaan.
Suositus Baglio Curatolon Opium Nero d'Avola Appassimento -viinilleTämä italialainen punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii täydellisesti lammasragun seuraksi kikherneiden ja kuivattujen viikunoiden kera, paahdetun vasikanmaksan seuraksi omenoiden, sipulin ja balsamiviinietikkakastikkeen kera tai hanhenrinnan seuraksi inkiväärisen punakaalin ja majoran kera.