Lisätietoja Moro Cannonou di Sardegna DOC - Cantina Mesa
Lasissa Cantina Mesan Moro Cannonou di Sardegna -viini on väriltään tiheän rubiininpunainen. Jos annat sille hieman ilmaa lasissa pyörittelemällä sitä, tämä punaviini paljastaa suuren tiheyden ja täyteläisyyden, joka näkyy lasin reunan lasimaalauksina. Moro Cannonou di Sardegnan ensimmäinen tuoksu on imarteleva, ja siinä on vivahteita orvokista, mustaherukasta ja vadelmasta. Tuoksun hedelmäisten komponenttien rinnalle nousevat tynnyrissä kypsymisen vivahteet, kuten minttu/melissa.
Tynnyrissä kypsymisen vivahteet.
Makupuolella tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan samettinen. Tämän Sardinian viininviljelyalueelta peräisin olevan nuorekkaan viinin jälkimaku on vaikuttava huomattavan pitkällä pituudellaan. Siinä on jälleen vadelmaa ja mustaherukkaa. Savipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet täydentyvät loppupuolella.
Vinification of the Cantina Mesa Moro Cannonou di Sardegna
Vinification of the Cantina Mesa Moro Cannonou di SardegnaTämä viini keskittyy selkeästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Cannonauteen. Tähän Cantina Mesan poikkeuksellisen voimakkaaseen yhden lajikkeen viiniin on käytetty vain parhaita rypäleitä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Sardiniassa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle savimaahan. Moro Cannonou di Sardegna on vanhan maailman viini sanan parhaassa merkityksessä, sillä tästä italialaisesta viinistä huokuu poikkeuksellinen eurooppalainen viehätysvoima, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Rypäleiden sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan mahdollisimman nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä ja pienissä puutynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä Moro Cannonou di Sardegna -viinin annetaan harmonisoitua 11 kuukauden ajan hienolla sakan päällä. Puutynnyreissä tapahtuvaa kypsytystä seuraa huomattava kypsytys pullossa, mikä tekee tästä punaviinistä entistäkin monimutkaisemman.
Ruokasuositus Cantina Mesan Moro Cannonou di Sardegnalle
Nauti tätä Italiasta peräisin olevaa punaviiniä 15-18 °C:n lämpötilassa boeuf bourguignonin, thaimaalaisen kurkkusalaatin tai couscousilla ja aprikooseilla täytetyn punasipulin seurana.
- Lisää tuotteita osoitteesta Cantina Mesa