saatavilla heti, toimitusaika noin 4-6 työpäivää.
konsultointi!
Verpackung!
Piemonten viininviljelyalueelta peräisin oleva, korkealle arvosteltu Monterotondo Gavi di Gavi paljastuu lasissa kirkkaan platinankeltaisena. Keskellä sävy muuttuu viehättäväksi kullankeltaiseksi. Ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen tässä valkoviinissä on havaittavissa ensiluokkainen tasapaino, sillä se ei erotu lasin seinämillä vetisenä, siirappimaisena tai liköörimäisenä. Tämän Piemonten valkoviinin tuoksu viettelee akaasian, mustan kirsikan, syreenin ja persikan aromeilla. Jos jäljitämme aromeja pidemmälle, esiin nousevat piparkakkumauste, vanilja ja kaakaopapu.
Tämä viini ihastuttaa tyylikkään kuivalla maullaan. Se on pullotettu poikkeuksellisen vähän jäännössokeria sisältäen. Kuten tämän maineen viiniltä voi odottaa, tämä italialainen lumoaa luonnollisesti hienoimmalla tasapainolla kaikesta kuivuudestaan huolimatta. Erinomainen maku ei välttämättä tarvitse jäännössokeria. Tasapainoinen ja monitahoinen, tämä tiivis ja sulava valkoviini esittelee itsensä suutuntumalla. Tämän Piemonten viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Gavi DOCG:stä peräisin olevan, kypsytykseen kykenevän valkoviinin jälkivaikutelma on lopulta vakuuttava, ja siinä on huomattava jälkivaikutelma. Jälkivaikutelmaa säestävät myös mergeli- ja savipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Villa Sparina Monterotondo Gavi di Gavi -viinin valmistustapa
Tämä viini keskittyy selvästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Corteseen. Tätä Villa Sparinan ihanan tasapainoista lajikeviiniä varten kerättiin vain ensiluokkaista rypäleainesta. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Piemontessa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle savi- ja mergelipitoiseen maaperään. Monterotondo Gavi di Gavi -viiniä määrittelee tietysti muutakin kuin maaperän Gavi DOCG. Tätä italialaista voidaan kuvailla vanhan maailman viiniksi sanan parhaassa merkityksessä, ja se on poikkeuksellisen vaikuttava. Kun rypäleet on korjattu, ne viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja hajotetaan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään muutaman kuukauden ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin se lopulta pullotetaan.
Ruokasuositus tuotteelle Villa Sparina Monterotondo Gavi di Gavi
Tämä italialainen valkoviini nautitaan parhaiten hyvin jäähdytettynä 8-10 °C:ssa. Se sopii erinomaisesti kalan kanssa sekoitettujen vihannesten, kookos-lime-kalacurryn tai couscousilla ja aprikooseilla täytetyn punasipulin seuraksi.
Villa Sparinan Monterotondo Gavi di Gavi -viinin palkinnot
Ikoniviinin maineen lisäksi tämä Villa Sparinan viini voi ylpeillä myös lukuisilla palkinnoilla ja yli 90 pisteen huippuluokituksilla. Yksityiskohtaisesti nämä ovat
- Gambero Rosso - 3 lasia
- Guida Vitae AIS - 4 viiniköynnöstä
- James Suckling - 93 pistettä
- Luca Gardini - 92 pistettä
- WineHunter-palkinto - Rosso
- Lisää tuotteita osoitteesta Villa Sparina