Medaille
Toimitusaika n. 4-6 Työpäivinä
konsultointi!
Verpackung!
Casa Vinicola Mininin MEA CULPA Vino Rosso Italia on uskomattoman ilmaisuvoimainen cuvée Primitivosta, Syrahista ja Merlotista. Mea Culpa - minun vikani, pyydän anteeksi - on Mario Mininin ei täysin vakavasti otettava toteamus, sillä hän on koonnut eri alueiden viiniensä parhaista eristä parhaan cuvéen, jonka hän voi kuvitella.
"MEA CULPA, pyydän anteeksi, mutta me teemme sen minun tavallani! Siitä tulee kaikkein tarkin cuvée, jossa on suurin erinomaisuus ja ilmaisu, mitä se sitten vaatiikin." - Mario Minini
Pikkuveljensä Tank Nero d'Avolan tavoin punaviini cuvée Mea Culpa on valmistettu appassimento -menetelmällä, eli se sisältää erityisen intensiivisiä rypäleitä, koska ne ovat kuivuneet.
MEA CULPA Vino Rosso Italia tulee lasiin syvän tummanpuhuvana, erittäin tiiviinä purppuranpunaisena ja lähes mustana. Tuoksu lumoaa tiheillä kirsikan sävyillä. Mieleen tulevat kuivattu kirsikka, mon cheri, rommikirsikka, mehukas sydänkirsikka, kirsikkamurska ja monet muut mielleyhtymät. Tuoksua täydentävät kypsät karhunvatukat ja mansikat. Jalot, talviset, jouluiset mokka-, vanilja- ja tumman suklaan vivahteet täydentävät MEA CULPA -punaviinin tuoksun.
Maultaan Mea Culpa on valtavan mehukas, pyöreä ja voimakas. Tämä viini on vastaus harmaaseen marraskuuhun ja jääkylmiin joulukuun iltoihin. Runsaasta alkoholipitoisuudesta huolimatta Mea Culpa ei vaikuta konjakkimaiselta, vaan hedelmäiseltä, mausteiselta ja ihanan samettiselta. Pyöreitä ja pehmeitä tanniineja täydentävät hieno sulavuus ja elinvoimainen hedelmähapokkuus, joka estää tätä punaviinin voimanpesää vaikuttamasta kömpelöltä ja kömpelöltä.
Mea Culpa Vino Rosso Italia -viinin viiniyttäminen
Koska Mea Culpan kaksi viinitarhaa sijaitsee Sisiliassa ja yksi Apuliassa, tämä cuvée joutuu tulemaan toimeen ilman arvostettua alkuperänimitystä. Se ei ole ongelma, sillä Mea Culpa ei tarvitse DOCG- tai vastaavaa merkintää kaulassaan innostaakseen. Mea Culpan Primitivo on peräisin Salentosta, tarkemmin sanottuna Alberellon viinitarhasta, jossa 40-50 vuotta vanhat viiniköynnökset ovat jo melko vanhoja ja sato siksi suhteellisen pieni.
Käsin kerätyn sadon jälkeen noin kolmannes rypäleistä käytetään appassimento -prosessiin ja kuivataan 30 päivän ajan. Tämän prosessin aikana ne menettävät 30 prosenttia painostaan. Marjoja maseroidaan 8-9 päivää ennen käymistä, mikä takaa entistä paremman aromien erottumisen. Viimeisen silauksen Mea Culpa Vino Rosso Italia saa 6 kuukauden kypsytyksellä ranskalaisissa barrique-tynnyreissä.
Mea Culpa -viinin toinen osa on Sisiliasta peräisin olevien Syrah-rypäleiden appassimento. Ne roikkuvat viiniköynnöksessä erityisen pitkään, kunnes nekin ovat menettäneet noin kolmanneksen painostaan. Jotta tämä Etelä-Italiasta peräisin oleva punaviinicuvée täydentyisi täydellisesti, se viimeistellään pehmeällä mutta voimakkaalla Merlot'lla.
Mea Culpa Vino Rosso Italia -viinin ruokayhdistelmä
Mea Culpa sopii hyvin runsaiden naudanliharuladien kanssa, joko klassisesti tai luumuista, lardosta, haudutetusta sipulista, persiljasta ja paahdetuista pinjansiemenistä tehdyn täytteen kanssa.
Mea Culpa -punaviinin palkinnot
- Mundus Vini: Kulta
- Falstaff 2018: 90 pistettä ja huippuarvo
Mea Culpa toimitetaan sinulle koristeellisessa puulaatikossa, jossa on drop-stop, tippumisen estävä kaatamisen apuväline.
- Lisää tuotteita osoitteesta Cantine Minini
Medaille