konsultointi!
Verpackung!
Ottellan Lugana DOC loistaa lasissa vaalean oljenkeltaisena. Tuoksussa avautuu elegantti tuoksu, jossa on eksoottisia tuoksuja, sokeroitujen hedelmien, sitrushedelmien ja mineraalisten vivahteiden aromeita. Maku on lajikkeelle tyypillinen, hienostunut ja ilmaisuvoimainen, pitkä ja lämmin jälkimaku.
Ottellan Lugana DOC -viinin valmistustapa
Tätä valkoviiniä varten rypäleistä valmistetaan 100 % Turbiana-rypäleitä. Turbiana on vanha nimi Trebbiano di Luganalle, joka on ollut yleinen viininviljelyalueella antiikin ajoista lähtien. Viiniköynnökset viihtyvät San Benedetto di Luganassa sijaitsevan viinitilan parhailla viinitarhoilla, joille on ominaista suuri osuus valkoista savea. Viinirypäleiden sadonkorjuu tapahtuu yksinomaan valikoivasti käsin syyskuun kolmannella vuosikymmenellä. Suurin osa rypäleistä puristetaan varovasti, ja pieni osa puristetaan varovasti ja puristetaan sitten. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu hitaasti alhaisissa lämpötiloissa, minkä jälkeen viiniä kypsytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä hienosakan päällä 5 kuukauden ajan.
Ruokasuositukset Ottellan Lugana DOC -viinille
Tämä hieno valkoviini Pohjois-Italiasta nautitaan parhaiten hieman jäähdytettynä 10-12 asteen lämpötilassa kaikenlaisten kalaruokien, sekä makean veden kalojen että merikalojen, keittojen, maukkaiden pasta- tai riisivalmisteiden, valkoisen lihan ja kastikkeiden kanssa.
Ottellan Lugana DOC -viinin palkinnot
- Gambero Rosso: 2 lasillista vuosina 2016 ja 2015
- Lisää tuotteita osoitteesta Ottella