Lisätietoja Le Corti Amarone della Valpolicella DOCG - Sartori di Verona
Veneton viininviljelyalueelta peräisin oleva tynnyrissä kypsytetty Le Corti Amarone della Valpolicella paljastuu lasissa tiheän rubiininpunaisena. Jos annat sille hieman ilmaa viinilasissa pyörittelemällä sitä, tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy kirkkaina ikkunoina lasin reunalla. Punaviinilasiin kaadettuna tämä Italiasta peräisin oleva punaviini esittelee ihanan monitahoisia tuoksuja karhunvatukasta ja orvokista, joita pyöristää tynnyrissä kypsytyksestä peräisin oleva paahteinen puu.
Makuaistissa tämän voimakkaan punaviinin rakenne on ihanan sulava. Tasapainoisen hedelmähapokkuuden ansiosta Le Corti Amarone della Valpolicella imartelee suutuntumaa pehmeällä tuntumalla ilman, että siitä puuttuu raikkautta. Tämän Veneton viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Amarone della Valpolicella DOCG:stä, peräisin olevan hyvin kypsyneen punaviinin jälkimaku ilahduttaa lopuksi poikkeuksellisella jälkivaikutelmalla. Jälkivaikutelmaa säestävät myös kalkkikivi- ja sorapitoisen maaperän mineraaliset vivahteet.
Sartori di Veronan Le Corti Amarone della Valpolicella -viinin valmistus
Italiasta peräisin olevan voimakkaan Le Corti Amarone della Valpolicella -viinin perustana ovat Trebbiano-rypäleen rypäleet. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Venetossa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle kalkkikivi- ja soramaahan. Tämän Italiasta peräisin olevan punaviinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin, kun optimaalinen kypsyys on varmistettu. Käsin keruun jälkeen rypäleet viedään välittömästi puristamoon. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä ja pienissä puutynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä voimakas Le Corti Amarone della Valpolicella -viini kypsytetään useiden kuukausien ajan tammitynnyreissä.
Ruokasuositus Sartori di Verona Le Corti Amarone della Valpolicella -viinille
Tämä italialainen punaviini sopii parhaiten nautittavaksi 15-18 °C:n lämpötilassa boeuf bourguignonin, ankanrinnan mangetoutin kanssa tai kasvis-couscousin ja naudanlihapihvien kanssa.