Toimitusaika n. 3-5 Työpäivinä
konsultointi!
Verpackung!
Argiolasista peräisin oleva Iselis rosso Monica di Sadegna Superiore DOC on lasissa rubiininpunainen. Tuoksussa punainen Iselis avaa intensiivisen tuoksun, josta erottuvat mustan kirsikan ja luumun hedelmäiset aromit sekä mausteiset kanelin ja vaniljan vivahteet. Harmoninen ja samettinen, hyvin pehmeän tanniininen, hedelmäinen ja hienosti mausteinen, täydellisessä tasapainossa lajikkeelle tyypillisen hapokkuuden kanssa. Jälkimaku on hyvin pitkä ja miellyttävä.
Iselis rosso Monica di Sardegna Superiore -viinin viininvalmistus Argiolasista
Tämän viinin rypäleet kasvavat pienellä viinitarhalla, Iseliksessä, oliivipuiden, suolaisen järven ja pienen romanttisen maalaiskirkon välissä, lähellä Serdianaa, Cagliarinlahden sisämaassa saaren eteläosassa.
Iselis rosso -viini valmistetaan Cagliarin ympärillä sijaitsevalle alueelle tyypillisestä Monica-rypäleestä. Tämä rypälelajike on haaste viinintekijälle, sillä se on kuin raaka jalokivi: sitä on ymmärrettävä ja tiedettävä, mitkä puolet ilmentävät parhaiten sen persoonallisuutta. Näin tästä Monica di Sardegna -viinistä tulee löytö, monimutkainen, jäsennelty ja rikastettu lisäämällä siihen hyvin vähän Carignanoa ja Bovale sardoa. Manuaalisen sadonkorjuun jälkeen rypäleet maseerataan 10-12 päivää 28-30 asteen lämpötilassa. Malolaktinen käyminen tapahtuu lasitetuissa betonisäiliöissä 10-15 päivän ajan. Tämän jälkeen alkaa 12 kuukauden kypsytys ranskalaisissa barrique-tynnyreissä, minkä jälkeen viiniä kypsytetään 6 kuukautta pullossa.
Argiolas-perheen uusi hanke, paikka, jossa unelmat ja toiveet voivat toteutua, se on "Progetto Iselis". Tätä tarkoitusta varten tuotetaan kaksi viiniä erityisesti valitulla paikalla, valko- ja punaviini, jotka on valmistettu alkuperäisistä sardinialaisista rypälelajikkeista. Valkoviiniksi valittiin hyvin vanha rypälelajike Nasco, joka juontaa juurensa muinaisten merenkulkijoiden, foinikialaisten, ajoilta, ja punaviiniksi valittiin rypälelajike Monica. Pullojen etiketit suunnitteli perheen runoilijaystävä. Tuotot käytetään humanitaaristen hankkeiden tukemiseen siellä, missä apua tarvitaan eniten.
Ruokasuositukset Iselis Monica di Sardegna Superiore -viinille Argiolasilta
Tämä hedelmäinen, monitahoinen sardinialainen punaviini sopii täydellisesti maukkaiden valmisteiden ja ruokien kanssa, kuten perinteisten pastaruokien kanssa, joissa on sardinialaisen keittiön kastikkeita, kalakeittoja, tonnikalafileitä ja grillattua punaista lihaa, haudutettua lammasta, puolikypsää lampaanjuustoa.
Argiolas Iselis Monica di Sardegna Superiore -viiniä koskevat palkinnot
- Duemilavini: 4 rypäleestä vuonna 2015
- Veronelli: 92 pistettä vuonna 2015
- Vitae: 3 rypäleestä vuonna 2015
- Gambero Rosso: 2 lasillista vuosilta 2013 ja 2014
- James Suckling: 93 pistettä vuodelta 2014; 91 pistettä vuodelta 2013
- Wine Advocate Robert M. Parker: 87 pistettä vuodelta 2013
- Vinous: 91 pistettä vuodelta 2013
- Wine Enthusiast: 90 pistettä vuodelta 2013
- Gambero Rosso: 2 lasillista vuodelle 2010 Iselis rosso IGT
- I Vini di Veronelli: 3 tähteä vuodelle 2010 Iselis rosso IGT
- Sommelier Wine Awards: Iselis Rosso IGT: pronssimitali vuodelta 2009
- Lisää tuotteita osoitteesta Argiolas