Lisätietoja Hécula Jeroboam 5,0 l - Bodegas Castaño
Lasissa Bodegas Castañon Hécula Jeroboam 5,0 l on väriltään tiheän purppuranpunainen. Tämä Bodegas Castañon punaviini paljastaa tuoksussa kaikenlaisia karhunvatukoita. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, tuoksussa on lisäksi paahdettua puuta, suklaata ja mustaherukkaa, jotka johtuvat kypsytyksestä pienissä puutynnyreissä.
Tämä Bodegas Castañon punaviini on tarkoitettu viininjuojille, jotka pitävät kuivasta viinistään. Hécula Jeroboam 5,0 litrainen tulee hyvin lähelle tätä, sillä se on viiniytetty vain 1,7 grammalla jäännössokeria. Tämän voimakkaan punaviinin koostumus on ihanan tiivis makumaailmaltaan. Kohtuullisen hedelmähappoisuuden ansiosta Hécula Jeroboam 5,0 litra imartelee miellyttävän tuntuisesti suuta, mutta mehukasta eloisuutta ei puutu. Lopussa tämä Murcian viininviljelyalueelta peräisin oleva viini, jolla on hyvää ikääntymispotentiaalia, tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen vivahteita karhunvatukasta. Jälkivaikutelmaan lisätään savi- ja savipitoisen maaperän mineraalisia sävyjä.
Bodegas Castañon Hécula Jeroboam 5,0 l:n viinin valmistus
Tämä viini keskittyy selvästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Monastrelliin. Tähän Bodegas Castañon ihanan voimakkaaseen yhden lajikkeen viiniin on käytetty vain parhaita rypäleitä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Murciassa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle savi- ja savimaahan. Tämän espanjalaisen punaviinin rypäleet korjataan yksinomaan käsin, kun ne ovat täysin kypsiä. Kun rypäleet on korjattu käsin, ne viedään välittömästi puristamoon. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä ja pienissä puutynnyreissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä Hécula Jeroboam 5,0 l voi jatkaa harmonisoitumistaan hienolla sakan päällä 6 kuukauden ajan.
Ruokasuositus Bodegas Castañon Hécula Jeroboam 5.0 l:lle
Tämä espanjalainen punaviini sopii parhaiten nautittavaksi 15-18°C:n lämpötilassa pinaattigratiinin manteleiden, punaviinissä haudutetun broilerin tai purjotortillojen seuraksi.