Toimitusaika n. 3-5 Työpäivinä
konsultointi!
Verpackung!
Campaniassa sijaitsevan I Capitanin viinitilan Guaglione Irpinia Aglianico on lasissa kirkkaan violetinpunainen. Jos lasia pitää vinossa, voi nähdä värin siirtyvän reunoilla violettiin. Tuoksussa tässä I Capitani -punaviinissä on kaikenlaisia luumuja, mustia kirsikoita, morellokirsikoita ja luumuja. Ikään kuin tämä ei olisi jo vaikuttavaa, ruostumattomassa teräksessä tapahtuva kypsytys lisää haurasta, paahdettua mantelia ja saksanpähkinää.
I Capitanin Guaglione Irpinia Aglianico on sopiva viini kaikille viininjuojille, jotka haluavat mahdollisimman vähän jäännössokeria viinissään. Samalla se ei kuitenkaan koskaan vaikuta niukalta tai hauraalta, kuten ylemmän hintaluokan viiniltä luonnollisesti voisi odottaa. Maussa tämän tasapainoisen punaviinin rakenne on ihanan samettinen ja tiivis. Tiiviin hedelmähapokkuutensa ansiosta Guaglione on suutuntumaltaan fantastisen raikas ja eloisa. Tämän Campanian viininviljelyalueelta, tarkemmin sanottuna Irpinia DOC -viinialueelta, peräisin olevan punaviinin jälkimaku on lopulta vakuuttava, ja siinä on merkittävä jälkimaku.
I Capitani Guaglione Irpinia Aglianico -viinin viininvalmistus
Campaniasta peräisin olevan tasapainoisen Guaglione Irpinia Aglianicon perustana ovat Aglianico -rypälelajikkeen rypäleet. Campaniassa viiniköynnökset, joista tämän viinin rypäleet saadaan, kasvavat sedimenttimäisellä ja sään vaikutuksesta muuttuneella kallioperällä. Guaglione on kauttaaltaan vanhan maailman viini, sillä tämä italialainen huokuu poikkeuksellista eurooppalaista charmia, joka korostaa selvästi vanhan maailman viinien menestystä. Guaglione Irpinia Aglianico -viinin rypäleet korjataan optimaalisen kypsyyden aikaan yksinomaan käsin, ilman karkeaa ja vähemmän valikoivaa täyssadonkorjuuta. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet viedään välittömästi viinitilalle. Siellä ne valitaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään muutaman kuukauden ajan hienolla sakan päällä, ennen kuin se pullotetaan.
Ruokasuositus I Capitanin Guaglione Irpinia Aglianico -viinille Guaglione Irpinia Aglianico
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii erinomaisesti turskan seuraviiniksi kurkku-sinappivihannesten, purjokeiton tai kaaliruladien kanssa.
- Lisää tuotteita osoitteesta I Capitani