Lisätietoja Gavino Carignano del Sulcis Superiore DOC - Cantina Mesa
Cantina Mesa Gavino Carignano del Sulcis Superiore on ensiluokkainen punaviini lasissa. Se paljastaa ihanan tiheän, purppuranpunaisen värin. Myös reunalla on värin siirtyminen granaatinpunaiseksi. Kun lasia pyöräytetään, tämä punaviini paljastaa korkean viskositeetin, joka näkyy lasin reunan kirkkaina lasimaalauksina. Tämä yhden lajikkeen italialainen viini paljastaa lasissa ihanan ilmeikkäitä punaherukan ja vadelman tuoksuja. Siinä on myös vivahteita tupakasta ja suklaasta.
Makupuolella Cantina Mesan Gavino Carignano del Sulcis Superiore avautuu ihanan aromaattisena, hedelmäisenä ja tasapainoisena. Tämä tiivis punaviini on suutuntumaltaan täyteläinen ja monipuolinen. Jälkimaussa tämä Sardinian viininviljelyalueelta peräisin oleva kypsä punaviini tekee lopulta vaikutuksen huomattavalla pituudellaan. Siinä on jälleen kerran vadelmaa ja punaherukkaa. Savi- ja kalkkikivipitoisen maaperän mineraaliset vivahteet lisäävät viimeistelyä.
Vinification of the Gavino Carignano del Sulcis Superiore from Cantina Mesa
Tämä viini keskittyy selkeästi yhteen rypälelajikkeeseen, nimittäin Carignaniin. Tähän Cantina Mesan ihanan voimakkaaseen yhden lajikkeen viiniin on käytetty vain parhaita rypäleitä. Rypäleet kasvavat optimaalisissa olosuhteissa Sardiniassa. Täällä viiniköynnökset kaivavat juurensa syvälle kalkkikivi- ja savimaahan. Gavino Carignano del Sulcis Superiore -viinille on epäilemättä ominaista myös Carignano del Sulcis DOC:n ilmasto ja viininviljelytyyli. Tätä italialaista viiniä voidaan kuvailla kirjaimellisesti vanhan maailman viiniksi, joka esittelee itsensä poikkeuksellisen vaikuttavalla tavalla. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuljetetaan nopeasti viinitilalle. Siellä ne lajitellaan ja murskataan huolellisesti. Tämän jälkeen käyminen tapahtuu pienissä puisissa sammioissa valvotuissa lämpötiloissa. Käymisen päätyttyä voimakas Gavino Carignano del Sulcis Superiore -viini kypsytetään 27 kuukauden ajan 900 litran tammitonneissa. Tammitynnyreissä kypsytystä seuraa pitkä pullossa kypsyminen, joka tekee tästä punaviinistä entistäkin monitahoisemman.
Ruokasuositukset Cantina Mesa Gavino Carignano del Sulcis Superiore -viinille
Tämä Italiasta peräisin oleva punaviini nautitaan parhaiten 15-18 °C:n lämpötilassa. Se sopii erinomaisesti lammaspataruoan, jossa on kikherneitä ja kuivattuja viikunoita, suolaisen curryn, jossa on lammasta, tai kasvis-couscousin ja naudanlihapullien seuraksi.